Har du något påskgodis du inte kan vara utan till påsk?


Jag är en riktig sucker för mandelägg till påsk!
Kan verkligen äta dem tills det bokstavligen talet sprutar ut ur öronen på mig!
Men det är ju så fruktansvärt gott!
Kan längta efter dessa ägg hela året, men de smakar som bäst till påsk, och därför "förbjuder" jag mig själv att äta dem tills påsken kommer.
Jag är även sjukligt svag för vaktelägg, alltså chokladägg med färgat skal i socker med små fläckar på. Riktigt goda, och även dessa kan jag äta alldeles för många av!

Har du något godis som du bara äter till påsk, och som måste finnas för att det ska vara påsk?

Puss och kram

Therese


En dag att se fram emot!

Imorgon kommer att bli en toppen kanondag!
Visst, den lär börja alldeles för tidigt, men det kommer det med all säkerhet vara värt!
Som jag skrev i förra inlägget, kommer jag att vara ledig imorgon, och det finns det faktiskt en anledning till!
Imorgon mellan 6.30-7.30 kommer vi att lämna Malmö, och köra ungefär 23 mil till Gekås, Ullared!
Tycker verkligen att det ska bli jättekul!
I vår familj åker vi dit ungefär två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten.
Denna gången blir det till att leta vår och sommarkläder, ska verkligen försöka att hitta en snygg skinnjacka som inte kostar en hel förmögenhet, kanske en eller två nya snygga väskor, några snygga klänningar/kjolar, toppar, shorts, lite underkläder, kanske en ny klocka, eller varför inte en bra film?
Vi hade pratat om att åka upp dit imorgon, men eftersom mamma nyligen bytat jobb var det inte säkert om hon kunde få ledigt, men igår när jag kom hem från promenaden, kunde pappa berätta den glada nyheten!
Blev överlycklig!
Som det ser ut nu är vi minst sex som ska dit upp, och som kommer att köra tillsammans. Blir mamma, pappa, Malin, jag, Richard, en kompis till Malin och eventuellt Richards syskon!
Älskar den långa bilfärden då man kan kolla på utsikten, ligga och slumra lite och bara njuta av att leva!

Så jag hoppas på en toppen dag imorgon!

Puss och kram

Therese


Ingen fantasi idag på rubrikerna...

God morgon alla underbart fina!

Idag är det onsdag, men ingen fin sådan, utan himlen är grå och det regnar... Men vad gör det? Jag är glad, och det hoppas jag att ni också är!
Idag är nämligen min sista arbetsdag för denna veckan, för imorgon tar jag ledigt och njuter av påsken!
Känns som om jag verkligen behöver det för jag har varit så jäkla trött denna veckan!

Igår sken solen något helt underbart, och jag blev så satans sugen på att få lov att gå ut och gå, så jag smsade pojkvännen och hörde med honom om inte han också var sugen på en promenix i det fina vädret...
Jodå det var han, så vid fyra träffades vi och gick en runda på ungefär fyrtio minuter! Det var jätteskönt... Så länge det var vindstilla, men det var det tyvärr inte så ofta... Praktiskt taget hela vägen hade vi galen motvind... Ni vet sådan motvind där man typ står still fast man kämpar sig framåt!
Men det var ändå skönt, och jag var varm när jag kom hem och lite lagom seg i benen!
Pappa hade fixat maten när jag kom hem, så det blev att sätta sig direkt till bords!
Vid halv sju körde pappa mig till dansen, och då insåg jag att jag nog fått skoskav av mina nya skor... Så väl framme på dansen kollade jag och det visade sig att hälarna var ganska mörbultade och ringtårna hade fått varsin vattenblåsa...
Kan lova er att det inte var skönt, och inte är skönt idag heller, men idag åkte mina gamla skor på!
Så dansade jag i en timme, och jag var galet seg i hela kroppen! Allt var jobbigt att göra, men jag kämpade på och det gick ändå rätt bra!
Men när jag väl kom hem var jag så trött att jag först bara satt och stirrade dumt framför mig, men efter att ha samlat ihop lite krafter tog jag ett långt bad med en bra bok, vilket var väldigt skönt!

Idag blir det ingen dans, men ska köra lite styrka ikväll hade jag tänkt, speciellt mage, rygg och armar, och sedan sjunga!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Påsktraditioner väcker minnen!

Är det bara jag eller närmar sig påsken med stormsteg?!
På torsdag är det Skärtorsdag, på fredag Långfredag, på lördag Påskafton, på söndag Påskdagen och på måndag Annandag påsk...
Det slog mig nu under morgonen att vi inte fått upp något påskpynt alls hemma, och det hör inte till vanligheterna...
Vi brukar "påska" på måndagen typ, men nu vet jag inte... Jag hoppas att vi kanske kan göra det idag eller imorgon, för får jag inte upp alla mina söta små gulliga och ulliga kycklingar och påskriset, så känns det inte som om påsken varit här, och våren har kommit...

Förr brukade vi så gräs i en vit gratängform som vi täckte med palstfolie och gjorde små hål i, och när det vuxit till sig satte vi i små kycklingar, och hade det stående i fönsterkarmen... Älskade att göra det, och känna det mjuka gräset under fingrarna!

Måla ägg hörde också till traditionerna, ibland gjorde vi det hemma själva, men ibland var vi hos farmor och farfar och gjorde det.
Eftersom jag alltid gillat att pyssla, var det verkligen superkul, och idag kan jag sakna att vi inte gör det längre... Kanske skulle man försöka återinföra den traditionen?
Det var liksom en grej som vi kusiner gjorde, men tror inte att så många av mina kusiner är intresserade, men det kan ju vara kul att göra i alla fall!

Sedan var det ju påskpysslet!
Mamma brukade köpa någon pysselsats från Panduro, med påsktema, som vi sedan fick pyssla ihop och ha på våra rum under påsken.
Tyckte det var jättemysigt, och enda anledning till att vi lämnat den traditionen är nog för att vi redan har ganska mycket påskpynt hemma...

Men en tradition som vi har kvar och som fortfarande uppskattas är letandet efter påskäggen på lördags morgon!
Mamma eller pappa har gömt varsitt påskägg till mig och syrran i lägenheten, och så får vi leta tills vi hittar dem... Hittar man den andres ägg, är det strängligen förbjudet att säga något, man måste själv hitta sitt ägg, så det gäller att vara lite smidig!
En mycket uppskattad sak som vi håller fast vid!

Sedan är det ju den årliga påskmiddagen, som vi brukar äta hemma hos farmor och farfar med kusinerna! Det blir sill, ägg, bröd, prinskorv, köttbullar, potatis, gratänger och massor av annat gott, och man kan väl enkelt säga att man alltid föräter sig på både förrätt, varmrätt, efterrätt och godis!
I år blir det i alla fall inga påskägg med godis eftersom man äter så mycket av det i alla fall, och lika bra är det tycker jag!
Det räcker med ett från mamma och pappa!

De senaste åren, sedan jag blev fjorton kanske har vår familj fått skaffa ännu en tradition... Varje Påskaftons natt sjunger syster och jag med vår kör på Midnattsmässan i vår kyrka.
En mycket trevlig sak att göra, även om vi tyvärr måste lämna påskfirandet lite väl tidigt... Så ibland känner man sig lite snuvad på påsken, men väl i kyrkan är det hur mysigt som helst!

Nu vill jag ha påsk bums, med allt vad det innebär! Men först ska alla kycklingar och gula fjädrar fram, så att man verkligen känner påsken, ska försöka införskaffa någon liten påsklilja att ha på mitt rum och kanske någon gul våreld, bara för att bjuda in det vackra vädret!

Har du några påsktraditioner?

Puss och kram

Therese


Nytt tillbehör på G

Det har varit några som frågat efter läderarmband till berlockerna på Charms For You, detta har jag funderat på, och kan nu berätta att inom kort kommer det finnas möjlighet att köpa flätade läderarmband med berlocker i.
Ska inhandla det, och se om jag kan hitta en bra lösning på hur jag ska fästa berlockerna, men har redan en idé!

Jag hoppas att ni som efterfrågat det blir nöjda!

Puss och kram

Therese

About my "garderobsröjning"

God morgon alla denna tisdags morgon!
Idag skiner faktiskt solen, men det är faktiskt ganska kallt!, är dock tröttare än jag varit på länge, men jag tror att jag har en anledning... Normalt ringer min klocka typ kvart i sex, men om man nu tänker att vi precis gått över till sommartid så är ju klockan bara kvart i fem... Kanske inte så konstigt att man är helt död när man ska upp...
Och inte blev det bättre efter igår...

Har ju länge sagt att min garderob varit i ett enormt behov av rensning... Dock har det inte blivit av för att jag varit lite lat och inte orkat ta tag i det... Men i söndags började jag eftersom jag rev ut halva garderoben när jag letade efter potentiella outfits till The Studio... Men inte blev jag klar då...
Igår när jag kom hem efter att ha varit på Panduro med pojkvännen, åt jag snabbt, och sedan satte jag igång med röjningen. Jag höll aktivt på med min garderobsrensing mellan 17.30-21.30, kan jag säga att jag var trött?!
Då hade jag gått igenom allt, och vi kan väl säga att det fanns en kläddhög på golvet som hette duga!
Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att där låg kläder för över 4000 kr på golvet, och då har jag ändå fortfarande ganska fullt i garderoben... Blir ju nästan mörkrädd för mig själv, och ändå kan jag tycka att det inte finns något när jag väl ska ta på mig något...
Kanske ett typiskt tjejproblem...
Känns i alla fall skönt att få bli av med en hel del saker.
Det var som någon sa på TV, tror faktiskt det var Tyra Banks:

- Har du inte använt kläderna på ett år, är det inte dina kläder längre!

Och jag är faktiskt beredd att hålla med! Jag har haft en hel del plagg som jag burit upp och ner ur källaren i flera år, men som jag alltid tänker att jag nog kommer att använda om eller kanske ett tag... Men det blir ju aldrig så!Sedan fanns det ju kläder som man tycker om, men som man knappt kan ha längre, men nu åkte de också!
Visst känns det lite tungt att ha rensat ut vissa kläder, vissa tycker man ju om och har använt länge och ser fortfarande nya ut, men man kan inte spara på sånt, som har blivit lite för litet med tanken att jag snart ska kunna ha dem, behöver bara gå ner lite...
Känns som ett ouppnåligt mål, och då är det bättre att låta det gå!
Men sedan finns det ju kläder man köpt, som man kanske använt en eller två gånger,och då är det ju inte heller lönt att spara dem, för de ligger bara och tar plats...
Och dessutom köper man ju nya kläder lite då och då, så man fyller ju bara på garderoben! Egentligen borde man ju ha en regel att åker ett plagg in, åker ett annat ut, men det är väl att ha drömtankar!

Kände att det här blev ett inlägg med mina delade känslor efter att ha gjort av med så mycket kläder... Så galet mycket pengar som bara kommer att bli kastat, men det som ger mig lite ro, när jag bara skulle vilja plocka tillbaka hälften av kläderna, är att de fina och hela kläderna kommer att skänkas, och då känns det genast bättre!
Men visst känns det lite tungt att göra av med så mycket kläder... En del är ju minnen från saker man gjort och upplevt...
Men idag är det en ny dag, och får ta tag i den med nya krafter, och hoppas på att den blir toppen!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Är du allergisk?


Nu förtiden är allergier inte något ovanligt... De flesta av oss har någon slags allergi, vissa värre än andras.
Jag är allergisk mot katter, och vissa hundar, vilket för mig är hemskt, eftersom jag älskar djur!
Dessutom kan jag inte skala typ en clementin utan att det börjar klia på händerna, och ibland kliar det i halsen när jag äter nötter, och då ska vi inte glömma pollenallergin!
Ska ju inte påstå att det är kul att leva med allergi, men jag vet att de allergier jag har är än så länge lindriga!
Pappa är hyperallergisk mot nötter, pälsdjur och skaldjur, det krävs inte mycket för att han ska reagera och bli skitdålig!
Så än så länge har jag turen på min sida, men med största sannolikhet, lär jag bli lika känslig som honom med tiden, men jag håller tummar och tår för att det stannar som det är nu eller blir bättre...

Det sköna med att leva i dagens samhälle är att det finns tabletter, sprutor och andra hjälpmedel för att hålla allergin i shack, vilket gör ens liv mycket lättare!

Har du någon allergi?

Puss och kram

Therese


Idag känner jag mig vårig även om solen in...

dsc01211 (MMS)

Idag känner jag mig vårig även om solen inte skiner... Eftersom jag började rensa i garderoben igår hittade jag en gammal favorit tunika i mintgrönt med ett sidenband i midjan, så idag åkte den på tillsammans med min favorittröja från Gina Tricot, svarta och jeans och nya skorna! Så idag är jag vårig på riktigt! Puss och kram Therese


A review of this weekend!

Glöm inte tävlingen!

God morgon alla underbara!
Idag är det måndag igen, och visst är man lite tröttare än vanligt...
Den här helgen har i alla fall varit superhärlig! Har fått sova mycket, men även hunnit med att göra mycket, vilket bara är kul!

I fredags på kvällen, träffade jag en av mina riktigt gamla vänner nere på Lilla Torg.
Vi hade planerat att ta en drink eller två någonstans på Lilla Torg, det ingen av oss tänkt på var att det var lönehleg, vilket innebar att det var väldigt mycket folk där!
Men vad tusan gör det?
Louise rekommenderade att vi skulle gå på Friday´s och eftersom jag aldrig varit där, så lät det perfekt i mina öron!
Så vi gick dit och ställde oss i kön för att få komma in!
Vi hamnade bakom ett ganska stort gäng, där det tydligen var problem med hur gamla de var... Det var tjugo årsgräns... Vi trodde ju inte att vi skulle få komma in, men jodå! Vakterna släppte in oss, och kvällen var räddad!
Det var väldigt fullt i loungedelen, så vi gick vidare in till typ restaurnagdelen, hittade tte mysigt bord med soffor och satte oss där!
Sedan var det bara att leta upp en god drink och min blev en med mycket jordgubbar!
Riktigt god! Typ som slushice, så man kände verkligen att sommaren var på väg!
Sedan satt vi och snackade bort flera timmar, och kollade in alla spännande människor som var där, vissa bättre klädda än andra...
När vi sedan skulle bege oss hemåt, hade himlen bestämt sig för att öpnna sig, och det fullkomligt vräkte ner, så jag var glad att min fina pojkvän var där för att hämta oss, så vi slapp stå ute och vänta på buss/taxi!
Väl hemma var jag glad och trött, och somnade gott på kudden!
Får väl även passa på att tacka syrran för att hon lånade ut sin spetsklänning till mig, denna kvällen!

Så blev det lördag!
Älskling och jag låg och segade oss i flera timmar, innan vi käkade frukost med pappa och syrran... Nygräddade scones! Mums!
Sedan plockade jag snabbt undan på rummet, och åkte hem till Richards grannar. De har nämligen fyra-fem veckors valpar där i blandning mellan rottweiler och labrador, så otroligt underbart söta!
Satt där i flera timmar, och ska lägga upp lite bilder på dem inom kort, så att ni får se dem!
På kvällen hade vi gäster, så det blev en lugn lördag, men shit vad trött jag var när vi ställde fram klockan en timme...

Så blev det söndag! Sov ganska länge tills min hungriga mage väckte mig och ville ha frukost!
Sedan var det dags att välja ut vilka outfits jag tänkte ha på mig på The Studio i Turning Torso... Man skulle ha tre stycken olika, och det är inte så lätt...
Efter att ha rivit ut halva garderoben, kom jag på tre olika, men ganska lika outfits... Alla tre innehöll svarta strumpbyxor, och ett svart långt linne, och sedan var det en creméfärgad tröja, shorts, hängslen, vitt skjorta och spetsklänning som skilde dem åt...
Blev faktiskt väldigt nöjd, men garderoben såg inte lika kul ut, och det gjorde att den behövliga garderobsrensningen fick sin början redan på förmiddagen!
Vi la ut alla kläder på sängen så att jag skulle bli tvungen att städa när jag kom hem...
Så bar det av till The Studio, snygga och lyxiga lokaler, men så mycket bättre Model Lab är!
På The Studio var man tvungen att köpa ett bildpaket(minst 10 bilder för 1650 kr) för att få en bild gratis om man skrivit ner 8 vänner, på Model La får man alltid en bild gratis bara man skriver ner 10 vänner, och du behöver inte handla något!
Vi kände oss lite lurade, och dessutom var de ganska dyra, så vi köpte bara två bilder var!
Men visst kändes det lyxigt när man väl var där, men jag kommer att reommendera Model Lab på Gågatan till alla jag känner!
Väl hemma därifrån käkade familjen kinamat, jag snabbstädade sängen, och packade ihop det som jag ska fixa idag, och sedan såg vi den nya wallander: Vålnaden! Mycket trevlig söndag!

Men nu är det måndag, och vem vet vad som händer idag?

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese






Hörde nyss det bästa på länge! Damen skrik...

Hörde nyss det bästa på länge! Damen skriker: "Lasse ska vi ha patte? Ska vi ha patte?!". Det hon menade var paté... Höll på att dö vid delikatesdisken! Puss


Det blev en mysig fika på Espresso House m...

dsc01206 (MMS)

Det blev en mysig fika på Espresso House med syster innan hon skulle in och träna! För mig blev det en Manhattan brownie med grädde och Syrran satsa på en hallon- och kardemummamuffin och till det en varmchoklad. Riktigt mysigt, så kan bara ge den här helgstarten tummen upp! Puss och kram Therese


Min allra första egna tävling!

Hej!
Nu tänker jag starta en tävling för alla er som vill vara med!

Läs reglerna noga, och tänk på att jag kommer bara att räkna de kommentarer som ligger under detta inlägget som godkända i tävlingen!

För att delta:

Skriv ett inlägg på din blogg, med bilden ovan (för att kopiera markera och tryck in ctrl och C samtidigt eller gå in på Charms For You) och skriv att du är med och tävlar om en valfri berlock+ armband hos mig (länka tydligt till min blogg http://thereseofsweden.blogg.se), samt var de kan hitta berlockerna (http://charmsforyou.blogg.se).

När du gjort det, klickar du in på Charms For You och väljer ut den berlock som du vill ha+ kedja till armbandet, därefter lämnar du en kommentar under detta inlägget med en länk till ditt tävlingsbidrag, samt vilket smycke du skulle vilja vinna och vilken din handledsomkrets är.
(Glöm inte ange namn, bloggadress och mejladress!)

Har du ingen blogg?

Skicka det här mejlet till 5 vänner:

"Hej!

Jag är med i en tävling hos Therese of Sweden (
http://thereseofsweden.blogg.se),
 och tävlar om ett armband med valfri berlock från Charms For You (
http://charmsforyou.blogg.se).
Så klicka in och var med, du också!"

Därefter lämnar du en kommentar (under detta inlägget!) där du fyller i namn och mejladress (i rutorna), samt mejladresserna till dina vänner (i kommentarfältet), och skriver vilken berlock+kedja du skulle vilja vinna, glöm inte din handledsomkrets!

Svårare än så var det inte!

Tävling håller på fram till söndagen 25/4 kl. 00:00

Lycka till!

Puss och kram

Therese


Så fel det kan bli...

Fick den här i ett mejl igår, och tänkte att den kanske kan få er att dra på smilbanden en dag som denna!

Svenska språket kan vara besvärligt. 

 

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i
Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)


Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)


Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)


Uppsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där ....)


Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)


Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä....?)


Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)


Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)


Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)


Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)


Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)


Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)


Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!) 


 
Puss och kram

Therese


Friday 26/3

God morgon alla underbart fina!
Idag är det fredag, lite mulen men ändå varm!
Sa vad händer idag?
Jag ska eventuellt ta en fika med min lillasyster innan hon ska träna, och så ska jag ut med en kompis ikväll! Ska bli skitkul, enda problemmet är vad jag ska ha på mig!
Har fått låna en klänning av syrran, men jag vet inte riktigt... Får väl se hur det blir!

Det var supertrevligt igår när syster och hennes klass hade sångafton på skolan! Bra låtar, ett härligt band och god fika! Skönt att bara sitta och inte göra någonting för engångs skull!
Sedan blev det våfflor i stora lass! Både med jordgubbssylt och grädde! Vi lyckades till och med få dem riktigt frasiga, så toppbetyg!

Jo, funderar på att slänga upp en tävling på bloggen... Skulle ni vara intresserade?

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Våren är här, så vilken vårblomma gillar du bäst?

Jag vet inte om det har med dagens väder att göra, men jag känner det...!
Det liksom kryper sig på och vill ut! Det vill bara explodera!
Jag tror faktiskt att det är på riktigt denna gången!
Inget falskt alarm, utan faktiskt på allvar!

Ja, jag tror att våren ÄR här!
Solen skiner varmt och skönt, fåglarna kvittar i träden, de första vårblommorna har börjat titta upp ur marken, en del buskar har börjat knoppas, temperaturen stiger, och det är bara underbart!

Vilken vårblomma gillar du bäst?

Jag är en sucker för vit- och blåsippan, tycker de är otroligt fina, men snödroppen är så vacker i sin enkelhet!

Puss och kram

Therese


Såhär underbart lyser solen idag! Underba...

dsc01198 (MMS)

Såhär underbart lyser solen idag! Underbara älskade vårväder! Och alla söta fåglar som kvittar och flyger omkring!Helt underbart! Puss och kram Therese


En underbart solig våffeldag!

God morgon alla fina på våffeldagens soliga dag!
Torsdag idag och livet känns underbart!
Solen skiner, fåglarna kvittrar mer än någonsin, det är varmare än på länge och jag kan inte sluta le!

Igår fick ni ju se mig grädda fläskpannkakor och det gick väl sådär, men kan informera er om att de faktiskt smakade gott, vilket i sin tur är det viktigaste!
Sedan blev det kör, och jag postade min allra första berlocksbeställning på brevlådan innan jag kom ner till kören!

Idag blir en lugn dag! Lite jobb, men ingen dans idag! Malin och hennes klass ska ha en sångafton då de sjunger låtar ur musikalen Chicago och bjuder på våfflor, så vi ska dit och titta på dem!
Ska bli skitkul!
Sedan kan jag lova att det blir våffeltime! Vi ska grädda många, och äta dem med sylt och grädde, vilket jag verkligen ser framemot! ÄLSKAR VÅFFLOR!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Klicka gärna in på http://charmsforyou.blogg.se och se ifall du hittar något som du vill ha!

Okej, här är beviset!Jag suger på att gr...

dsc01203 (MMS)

Okej, här är beviset! Jag suger på att grädda pannkakor, och som ni ser blev det en hög med fläskpannkakor... Inte vackra, men säkert goda! Puss och kram Therese


Jag tror ni anar vart det bär, men tror in...

dsc01202 (MMS)

Jag tror ni anar vart det bär, men tror inte ni är så nervösa som jag är... Är inte bra på att grädda vanliga pannkakor och lär ju inte vara bättre på att grädda fläskpannkakor... Önska mig lycka till! Puss och kram Therese


Oj oj oj! Fler ingredienser! Och nu ringe...

dsc01201 (MMS)

Oj oj oj! Fler ingredienser! Och nu ringer timern! Dags att ta ut baconen ur ugnen! Puss och kram Therese


Vad ska det bli av det här? Puss och kram...

dsc01200 (MMS)

Vad ska det bli av det här? Puss och kram Therese


Charms For You har öppnat!

Nu har jag öppnat min smyckesblogg, Charms For You!


Där kan du hitta massor av berlocker som du kan ha i halsband, armband, örhängen och mobilsmycken!

Så klicka dig in och se ifall du hittar någon favorit!

Puss och kram

Therese

 


The sun shines and the birds are awake!

God morgon alla underbart vackra!
En helt fantastisk onsdag idag! Solen skiner och fåglarna kvittrar! Inte konstigt att man blir på bra humör!
Dock lite trött, men det får jag skylla mig själv för! Satt uppe till ett och fixade med min kommande smyckesblogg, och den öppnar idag eller innan veckans slut, så håll utkik!

Igår var jag och dansade, och fast jag inte var där förra veckan hängde jag med riktigt bra! Det är som om stegen sitter i ryggmärgen redan, och det är verkligen kul! Dessutom är dansen bra, så man blir hellycklig! Tyvärr, får man lite ont i knäna, men det är väl bara för att jag har lite känsliga knän...

Idag blir det jobb, och på kvällen blir det kör för hela slanten! Jag hoppas att vi får reda på hur mycket pengar vi dragit in till Lutherhjälpen när vi hade vårmarknad i lördags, men det är kanske inte jättetroligt...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Från

dsc01197 (MMS)

Från hällregn till strålande solsken, det är väl så man kan beskriva denna dagen... Det skulle vara riktigt skönt om det inte hade blåst så mycket... Men ska inte klaga solen skiner och jag kan ana våren! Puss och kram Therese


Vilken färg gillar du?


Jag älskar solen gult! Och färger som matchar till som till exempel oranget och rött! Blir glad av att se det bara!
På senare tid har även lila börjat bli en stark favorit, precis som jag älskade blått när jag var mindre!
Men visst i klädväg är väl svart en stark vinnare, men älskar accent färger och då gärna i gult/oranget/rött eller lila!

Vilken färg gillar du?

Puss och kram

Therese


To do-list

God morgon alla underbara!
Det är en grå och regning tisdag denna veckan! Kanske inte det man önskat sig, men vad ska man göra när det fullkomligen vräker ner vaten från himlen?
Det är ju egentligen bara till att gilla läget!

Det blev rejält med pysslande igår! Vi åkte till Panduro, och jag handlade det jag skulle förutom akrylrullen som givetvis var slut! Min vanliga "tur" vad det gäller Panduro...
Men de nya sakerna fick fart på kreativiteten och jag satt och pyssla i flera timmar framför TV:n!
Måste bara bränna berlockerna nu, och lacka dem, så är de redo att läggas upp på bloggen!
Har så många måsten att jag lägger upp en lista!


Hoppas kunna boka av de allra flesta under denna veckan, men hoppas verkligen att det blir alla, men får väl vara lite realistisk...

Idag blir det dans på kvällen, ska bli kul, men har nog en del att ta igen eftersom jag missade förra veckan, men det löser sig nog! Brukar gå bra!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Pigg och glad

Nu skiner äntligen solen! Tydligen hjälpte det att hålla tummarna för att få se lite ljus idag!
Känns jäkligt skönt måste jag säga, och jag känner mig ovanligt pigg och glad!
Kanske är det för att pojkvännen kommer om ungefär en halvtimme och hämtar mig, och kör mig till Panduro, så att jag kan shoppa lite nya saker till mitt fimolerspyssel?
Det kan ju helt klart vara en bidragande orsak!
Ska köpa lite ny lera eftersom en del tog slut igår, och så ska jag köpa en akrylstav och knivar för att bättre kunna handskas med leran!
Ska även försöka fixa den nya bloggen, så att ni kan börja köpa lite berlocker av mig!
Det senaste på berlock fronten är våfflor och kycklingar! Lite passande i dessa tider tycker jag.

Vad ska du hitta på i eftermiddag?

Puss och kram

Therese

Vilken är din fobi?


Okej, ett inlägg som det var extremt svårt att leta bilder till! Fick rysningar av att behöva se flera hundra spindlar, myror som kröp överallt, och ja, gud vet allt!
Men nu kommer det i alla fall!

Jag tror att vi alla har någon sorts fobi! Jag är tokrädd för spindlar(större än 0,5 cm), djur som sticks/bits (getingar/bin/humlor/ormar), och sedan har jag extermt svårt för fåglar som flaxar runt huvudet på en...
Just mina fobier blir ju värst på sommaren eftersom det är då alla dessa "underbara" (läs hemska) djur vaknar till liv igen!
Den vanligaste kommentaren jag får är att jag är mycket större än dem, så jag borde inte vara rädd för dem!
Men då kan jag bara säga att varför i helvete måste geting flyga så jäkla nära en och sedan förfölja en även om man rusar iväg?!
Om den nu är så jäkla rädd för mig, borde den väl sticka iväg på andra hållet... men icke!
De flesta av mina fobier är som ni ser djur i olika storlekar, men inte att förglömma enligt mig är skogen...
Alltså jag älskar skog och natur, men då måste jag gå i en grupp på minst fyra, jag måste känna mig väldigt trygg i gruppen, och veta att någon har koll och att solen skiner och det är ljust!
Jag kan få panik av att gå själv i skogen! Jag inbillar mig att det ska komma ett stort aggresivt vildsvin och börja jaga mig, eller någon galning...
Jag vet att sannolikheten inte är sås tor, och att det inte hjälper om vi är fler, men det är ju en falsktrygghet!
Minns från lägret i somras där jag var konfirmandledare, jag var tvungen att sitta vid en eld med en annan ledare bara för att klara av att vara i skogen!

Okej, då vill jag gärna höra era olika fobier!

Vilken är din fobi?

Puss och kram

Therese


En förklaring på helgens konstiga inlägg!

God morgon alla fina!

Ni som varit inne och läst i helgen, tycker nog att min blogg sett jäkligt konstig ut, och jag kan förklara varför! Ni vet den tjänsten blogg erbjuder där man kan mms:a eller sms:a in sina inlägg? Det är den jag har använt med sms. tyvärr är den så jäkla efterbliven att den delat efter varje sms, så har jag skickat in 3 sms i ett, har den gjort ett inlägg för varje...
Tyvärr raderade jag alla dessa konstiga inlägg, och då försvann en del kommentarer och det är jag väldigt ledsen för! Så om jag inte svarar beror det på det!

På grund av sms-inläggens obegriplighet tänker jag skriva en sammanfattning av min helg!

Fredag: EFter att mamma och jag varit och handlat till min mormor och morfar, åkte vi hem och lagade tacos. Riktigt gott och alldeles perfekt fredagsmat!
Sedan bar det av till Entré för att hämta ut biljetterna till Snabba Cash, ta en glass på BK, och sedan lyxa till det med M&M´s(sjukt länge sedan jag åt dem!).
Tyckte väl att filmen var sådär... Skådespelarna var jätteduktiga, men själva storyn kändes lite rörig... Det tog tid innan åtminstone jag kom in i tänket, hur man skulle hänga med... Trots allt en film jag tycker att man ska se, men tycker absolut att man kan vänta tills den kommer på DVD!

Lördag: Vaknade vid nio och började fixa mig inför Vårmarknaden i Församlingshemmet! Vid elva traskade syster och jag ner i ösregnet med våra paraply från Italien, och började hjälpa till och fixa iordning.
Vi blev satta på Chokladhjulet, och jag blev även kameransvarig! Vid halv tre gick vi iväg och övade med kören för att klockan tre sjunga på musikcafet i stora salen. Var en hel del folk, och det gick faktiskt ganska bra!
Efter att vi plockat undan chokladhjulet, och ställt iordning en del av Församlingshemmet, bar det av hemåt för att hinna vila en liten stund, innan det var dags att åka iväg på kalas till kusinen som fyllt sexton under veckan!
Blev god mat och trevligt sällskap, och det kan man ju inte klaga på!

Söndag: Sov länge, när jag väl vaknade till liv, städade jag snabbt undan på rummet, och sedan började jag pyssla med lite fler berlocker!
Vid tre hämtade vi pojkvännens morföräldrar och åkte till konserthuset för att lyssna på Steffi när hon spela fiol i en ensemble.
De var mycket duktiga, och man kände igen en del från gamla skolan och KU, vilket var kul!
Sedan bar det av hemåt för att äta söndagsmiddag och sedan se på film med familjen!
Mycket mysigt!

Har haft en bra helg, och idag är det måndag och denna dagen startade jag med näseblod... typiskt mig, och jag har ingen aning om hur det gick till, men plötsligt rann det, och då var det bara att försöka få stopp på det!
Idag ska jag försöka fixa smyckesbloggen så att den blir klar, och sedan kanske handla ny lera... vi får se vad dagen har att bjuda på...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Här har vi det otroligt vackra och uppsk

dsc01196 (MMS)

Här har vi det otroligt vackra och uppskattade chokladhjulet! Visst blir man lite sugen;) Nu börjar vårmarknaden om en timme! Puss och kram Therese


Snabba Cash, finally!


Som sagt det är äntligen en helt underbar fredag, och ikväll blir det Snabba Cash på bio!
Vi kom aldrig iväg när den var ny, men nu ska hela familjen gå, och det ska bli skitkul!
Hoppas verkligen att filmen är super, annars får jag bara njuta av Joel Kinnaman!
Han är så snygg! Jag vet, har en lite crush är lite patetisk, men helt ärligt det lever jag mer än gärna med!
Men först ska mamma och jag och handla till mormor och morfar och sedan äta middag, men sedan bär det av till Entré!

Vad ska du hitta på ikväll?

Puss och kram

Therese


Allt som är rött är inte sylt!

I ett inlägg från igår, visade jag en bild på en chokladhjulsskylt.
Vi gjorde den nere på KU, inför lördagens vårmarknad, och som ni kan se är chokladens papper rött, och bokstäverna i guld...
Men det var just den röda färgen som gjorde allt så himla kul!

Under kvällen blev vi även serverade våfflor, och vem har inte längtat efter våfflor med sylt och grädde?!
En av tjejerna som hjälpt till med skylten gick ner i köket där våfflorna fanns, la på sylt och grädde och började mumsa på sin våffla.
Givetvis rinner lite sylt ner på fingrarna och hon försöker slicka bort det... Bara ett problem sylten vill inte bli uppslickad så hon försöker igen, och igen, och igen tills det slår henne!
Det är färg!!!

Skulle aldrig påstå att vi KU:are är smarta, men det här tar nästan priset!
Så bara för att ni är röda på fingrarna när ni äter våfflor, behöver det inte betydda att det är sylt!

Kom ihåg det!

Puss och kram

Therese

Gör mig en tjänst


Ankie har valt ut mig bland en av tio bloggar, och nu hoppas jag att ni vill gå in och rösta på mig hos henne.
Jag ligger som nummer 1. Bara tryck på bilden så kommer du direkt dit!

Tack på för hand till alla er!

Puss och kram

Therese


Dans till Everytime

Ni är en del som har velat se mig dansa, så lyckades fixa en video(försöker fixa en annan som jag gillar bättre, men än har jag lite tekniska problem...).
Det är när jag dansar på Rydbergs i Malmö, och vi dansar till låten Everytime. Tror inte att ni hör musiken så bra pga att folk pratar, men ni kan i alla fall se den. Jag dansar längst bak, närmst min blogg meny och är klädd i svart.
Det är verkligen inte den bäst videon varken i kvalite eller i mitt utförande(hade jäkligt ont i nacken och axlarna).
Men nu får ni alla fall se!


Puss och kram

Therese

P.S Har förskt svara på era fina kommentarer men det funkar inte, tror blogg.se klyddar igen... Men svarar så fort det går! D.S


Fredagsfrukost!

0-2bd09251c3e20c9c6e82b5cdc4e59bbf.png

Fredagsfrukost! En av de bästa frukostarna i världen!
Var och handlade på Willys och mötes av enorm kö, men jag hann i alla fall!
Det blev tre olika sorters brös, kokt skinka, kokt ägg, skagenröra, gräddost och gurka och tomat!
Mumsigt värre!

Vad äter du till frukost?

Puss och kram

Therese

God morgon förresten till er alla!


Detta hann vi med ikväll! På lörda

15cde12e7fb91c18da90a639528c28e7.png

Detta hann vi med ikväll!
På lördag är det vårmarknad i församlingshemmet och som vanligt ansvarar KU(Kyrkans Unga) för det lyckade chokladhjulet! Så idag fixade vi en ny skylt!
Den blev lite kul, men bilden är inte så bra,men hoppas att ni ser i alla fall!
Nu kallar sängen, och har gjort det en stund.
Puss och kram
Therese


Jag tror inte att det framgår av b

0-2f238e0849c8b7d11e2503ce37961b4a.png

Jag tror inte att det framgår av bilden men vädret är härligt!
Solen spricker igenom molnen även om himlen är vit,det blåser lite men inga iskalla vindar utan mer behagliga! Fiskmåsarna skriker och om jag blundar kan jag nästan inbilla mig att det är en tidig sommarmorgon!
Så här går jag och njuter på väg till dansen!
Puss och kram
Therese


Har du något du absolut inte kan äta eller dricka?


Här kommer dagens fråga, som idag är:
Jag har aldrig(sedan jag var under året) druckit mjölk, jag kan inte!
Det tar liksom emot bara av att tänka tanken! Jag kan ha det i mat och så, men oboy med mjölk eller allt för mjölkiga såser, eller typ stuvade makaroner, funkar bara inte!
Jag kan inte ens ta in det i munnen...
Ibland tycker jag att det känns tråkigt när alla beställer varm choklad, men jag vet att jag inte kommer kunna få in det i munnen bara...
Oftast undviker jag att medverka vid tillagning av pannkakor och dylikt, för bara att se hur mycket mjölk som ska i, kan göra mig illamående...
Detsamma gäller yoghurt... Ett tag när jag var lite äldre kunde jag äta det, men nu går det inte längre, liksom konsistensen i munnen funkar inte alls...
Och vi ska inte glömma banan! Söt, klibbigt och jag vet inte vad... Usch!
Sedan är inte inälvsmat min grej heller direkt... 

Just det här med mjölkgrejen kan göra att jag känner mig sjukt handikappad ibland, för att jag inte klarar av vissa saker, men man lär sig att leva med det efterhand...

Har du något du absolut inte kan äta eller dricka?

Puss och kram

Therese


I felt the first smell of summer yesterday

God morgon alla ulliga och gulliga!
Torsdag idag, och det känns skönt! Tyvärr ingen sol och varma vindar, utan snarare totaltjock dimma! Jag skojar inte om jag säger att jag max ser 50 meter från fönstret... Det är typ ingenting, jämfört mot vad jag brukar kunna se...
Är glad att jag inte är utomhus i dimman, utan sitter inne!

Igår blev en helt okej dag! Pappa fixade hemlagad pizza, och det är ju alltid supergott! Bara det gjorde onsdagen till en bra dag! Sedan var det ju kören, som man har längtat efter hela veckan!
Vi hade skitkul, och sjöng några roliga låtar, och jag blev bara allmänt glad! Tyvärr, insåg jag hur mycket jag använder kroppen när jag sjunger, för vi kan väl säga att min nacke och mina axlar inte mådde direkt bättre efter nästan två timmar kör... Hade så satans ont, men det får man ta! Vi ska ju sjunga på lördag!

Men det som gjorde min onsdag helt underbar... Kan ni gissa?

När vi gick ner till kören, kom det en välbekant doft... Sniffade i luften som om jag vore en hund, och så kom jag på det! Det luktade precis som om det regnat en varm sommardag! Varm och våt asfalt! Jag blev helt nostalgisk och ville ha sommar bums och bara kasta av mig min vinterjacka!
Dock sansade jag mig, och behöll jackan på, men gud vad sugen jag blev!
Då kände jag verkligen att våren och sommaren inte är långt borta!

Men idag är det torsdag, ingen doft av sommarvåt asfalt idag inte, utan ännu tjockare dimma än innan...
Snart ser jag väl inte ut alls...

Ikväll hoppas jag kunna dansa eller kanske försöka, men är lite rädd för att få ännu mer ont i axlarna och nacken, men det kanske är värt det i alla fall! Vill verkligen dansa!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Är det bara jag, eller är man extremt kissnödig vissa dagar?!

Är det bara jag, eller är man extremt kissnödig vissa dagar?!
Idag känns som en av de dagar då det kvittar vad du äter och dricker(läs inte dricker/äter), och ändå är det precis som om du hinkat i dig tre liter vatten rätt upp och ner, och bara rinner rätt igenom, ner i blåsan...
Kan bara säga att jag inte gillar sådana dagar!
Blir knäpp av att så fort man tagit en klunk vatten, känns det som om blåsan ska explodera!
Man springer ju bara på toaletten hela tiden, och för att då försöka fördröja toalettbesöket, knipper man, och då får man nästan kramp i magen och har svårt att gå upprät...
Det blir ju aldrig bra!

Nä, usch och fy för sådana här dagar då allt man dricker bara går rätt igenom... Blir knäpp!

Kanske bara jag som har sådana här problem?

Puss och kram

Therese

Vilka serier brukar du titta på?


Jag är helt frälst för HOUSE, men även Grey´s Anotymie(ursäkta stavning^^), Navy CIS, Two and a half man med flera går ner utan problem!
Kan väl säga att jag tycker om att titta på det mesta! Även svenska serier kan jag tycka är väldigt bra!

Vilka serier brukar du titta på?

Puss och kram

Therese


Good morning!

God morgon alla fina!
Onsdag idag, och tyvärr har solen inte hittat fram utan regnet... Inte jättekul, men man ska inte klaga på något man inte kan göra något åt...
Nacken och ryggen börjar bli lite lite bättre och det känns fantastisk skönt!

Igår träffades jag och älskling och det var jättehärligt! Vi gjorde verkligen inget speciellt, utan vi åt middag hemma hos mig, och sedan satt vi och bara tog det lugnt i soffan, jag fick lite massage, och sedan hann jag pyssla lite...
Ville testa göra små påskkycklingar och de blev jättesöta!

Idag blir det jobb och ikväll ska syster och jag bege oss ner till kören för att sjunag lite! Till helgen är det nämligen vårmarknad i församlingshemmet, och vår kör ska sjunga där, så det gäller att kunna det man behöver kunna!

Vill även tacka alla er som grattade mig och min pojkvän på vår två års dag igår! Tack!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Two years together, and the future in front of us

Kan knappt tro att det är riktigt sant...

Idag är det exakt två år sedan jag och Richard blev tillsammans...

Då var den 16:onde mars en söndag, solen sken och vi var precis tillbaka komna från ett KU-läger...

Tänk så mycket vi har hunnit med under dessa två år tillsammans...

Gått vid havet, promenerat tillsammans i flera timmar, sett massor av bra filmer, varit på bio, lyxat till det med mysiga restaurang middagar och hemlagade middagar, släktkalas, träffat vänner, umgåtts med familjer, pratat och bara varit tillsammans!

 

Du stötar mig i allt det jag gör, och du älskar mig för precis den jag är varje dag, även om jag har en finne i pannan, eller håret står på alla håll, så ser du igenom det!

 

Jag älskar dig!

Så enkelt är det bara!



<3 100316 <3

Puss och kram

Therese


Vad brukar du baka?


Jag är väldigt svag för att baka kanelbullar, muffins/cupcakes och kladdkaka!
Det är liksom roligast, men att baka vanligt bröd är också riktigt kul!
Skulle även vilja baka chokladbollar någon dag, för det var sjukt länge sedan! Vissa saker bakar man inte lika ofta...

Vad brukar du baka?

Puss och kram

Therese


And the winner is...

Berättade ju tidigare idag att jag äntligen bestämt vilket namn min smyckesblogg har fått!

Det har varit riktigt svårt att välja ut bara ett namn, eftersom ni var många som kom med riktigt bra förslag!
Namnet jag har valt som vinnare, gav mig inspiration till att skapa det namnet som det blev i slutänden!

Förslaget som har vunnit är Charmtroll!
Hennes motivering till namnet var att berlock på engelska heter charm, och charmtroll är ju en söt sak eller dylikt, så vad vore mer passande till mina berlcoker?!

Jag tyckte att namnet var väldigt gulligt, men inte riktigt rätt, så jag valde att ändra det till
Charms For You!
Eftersom jag tyckte att det passade perfekt till det jag gör.

Därför tackar och gratulerar jag Jasmine för hennes vinnade förslag!

Tryck på bilden för att komma till Jasmines blogg!

Givetvis tackar jag alla er andra som också kom med extremt bra förslag! Tyvärr, kunde bara en vinna, men tack!!!

Puss och kram

Therese


My neck is better, and the day is beautiful

God morgon alla underbart fina människor!

Allt bra idag?
Här är nacken lite bättre, blir nog tyvärr ingen dans, men jag överlever nog, för då kan jag träffa älskling, och så kan vi fira vår 2 års dag!
Känns lite galet men jättekul! Tiden har gått snabbt!

Igår efter jobb, låg jag en bra tag med värmedynan runt rygg/axlar och nacke och försökte få det att bli bättre,och lite bättre har det blivit idag vilket känns superskönt!
Valde även ut namnet till min smyckesblogg, så jag kommer att presentera vinnaren under dagen!

Idag blir det i alla fall en lugn dag, och den ser redan ut att bli solig och fin! Älskar att våren är på väg!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese


Fototävling hos Emma

Emma har dragit igång en fototävling på sin blogg.
Priset i tävlingen är en reflexskärm från tvspelsweb, vilket jag tycker är ett superbra pris!

Här är mitt tävlingsbidrag till tävlingen!
Min söta lilla syster i sommarstugan!


Vilken årstid passar dig bäst?


Rakt på sak älskar jag sommaren! Man får vara ledig, oftast skiner solen och det är varmt!
Man kan ligga och sola på stranden, man blir brun, man kan vara ute länge utan att det blir mörkt eller för kallt!
Helt enkelt jag älskar det! Och jag slipper frysa!
Dock vill jag tillägga att jag tycker att varje årstid har sin egen charm!
Vintern med snö och alla lampor och ljus som vi tänder, hösten de dagar när solen skiner och träden skiftar i gult/rött och oranget och våren då alla blommor och träd knoppas och går i blom!

Vilken årstid passar dig bäst?

Puss och kram

Therese


It dosen´t matter if it´s Monday again

God morgon alla underbara!

Måndag igen, men vad gör det när solen skiner, himlen är blå och helgen har varit rolig? Då gör det absolut ingenting att det är måndag!

I fredags tog jag det bara lugnt med familjen och pojkvännen! Vi beställde hem pizza och tittade på Let´s Dance, och jag fixade lite på datorn.
I lördags var syster och jag på Model Lab, och hade verkligen jättekul! Jag köpte tre bilder, som jag kommer att lägga upp!
Efter Model Lab, kom pojkvännens familj på middag och så såg vi på Melodifestivalen! Supermysigt!
I söndags sov jag till typ tolv! Galet för att vara jag...
Sedan bar det av till Entré där vi fikade och gick på bio! Sedan blev det smyckesparty på kvällen!
Riktigt mysigt måste jag säga, enda nackdelen var väl att jag vaknade med nack-/axel-/ ryggont, och fortfarande har det idag...
Därför sitter jag med min mega halsduk och en filt på mig, för att hålla de ömma partierna varma!
Hoppas att det försvinner snart, för jag känner mig helt handikappad...

Idag ska jag fixa med smyckesbloggen och mina berlocker, och sedan ska jag verkligen bara vila, och ligga på värmedyna för att försöka få bukt med det onda!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Smyckespartyt blev väldigt lyckat!

61236adf7d0ec38dc21da9016ff1540b.png

Smyckespartyt blev väldigt lyckat!
En supermysig avslutning på helgen måste jag säga att det blev!
Har tittat på många fina smycken och i slutet blev det två stycken!
Pärlhalsbandet fick jag av mamma och pappa, och armbandet med de fyra berlockerna fick jag av pojkvännens mamma!
Underbart vackra smycken som jag bara älskar!
Haft en riktigt toppen helg, så nu hoppas jag kunna sova gott, trots att jag har fruktansvärt ont i nacke, axlar och rygg... Vaknade med det i morse, så nu ska jag sova med värmedyna och hålla tummarna för att det hjälper!
Puss och kram
Therese


Percy Jackson och kampen om Åskvig

0-2f6993e65ef760064d360a2824c95a7b.png

Percy Jackson och kampen om Åskviggen!
Den filmen har vi precis sett på bio.
Både bra och rolig samt lite spänning!
Nu blir det att åka hem äta mat och sedan gå på smyckesparty hos någon av pojkvännens familjsvänner i Åkarp.Mysigt!
Dessutom lyser solen underbart vackert denna underbara dag!
Puss och kram
Therese


Mumsig fika på Mormors bageri på E

4d3d7cabb2c588303eb1289defea2d4a.png

Mumsig fika på Mormors bageri på Entré!
Nu sitter vi och mumsar på choklad- och blåbärsmuffins på Mormors bageri, sedan blir det bio 15.10! En härlig dag helt enkelt!
Ska du göra idag?
Puss och kram
Therese


Anna Bergendahl är årets Melodifes

0-3f63cbb6c2398f3fa60aa7c50e8167c4.png

Anna Bergendahl är årets Melodifestivalenvinnare!
Man blir glad av att se henne och hon sjunger bra!
Kanske inte min absoluta favorit, men ändå kul att hon vann!
Vad tyckte du?
Puss och kram
Therese


En väldigt lyckad dag! Haft skitku

686689df53702fef48179dbb652387ec.png

En väldigt lyckad dag!
Haft skitkul på Model Lab!
Fick med mig 3 bilder hem som jag är väldigt nöjd med!
Kommer att lägga upp dem så fort jag kan!
Älskade sminkningen och kläderna jag valt!
Nu väntar vi på Richards familj och då blir det mys middag och sedan Melodifestivalen!
Vem vinner ikväll tror du?
Puss och kram
Therese


My Saturday is full!

Längtar sjukt mycket tills imorgon!
Kommer nog bli en ganska fullspäckad dag, men det kommer bara attt vara roliga saker, så det ser jag ändå fram emot!
Imorgon kl. 13:00, ska Malin och jag befinna oss på Model Lab, med två olika ombytten och osminkade, för att bli sminkade och fotograferade!
I tre timmar ska vi bara ha kul!
Malin fick det av mig i julklapp, och imorgon är det dags!
Jag har gjort det en gång innan med en kompis, och då ville Malin också få göra det, och då fick jag ideén på en rolig julklapp!
Hon får bli sminkad och fotograferad, och jag betalar en av hennes bilder! Hade jag också velat få^^
Vi ska nog ta en fika innan... kanske på Espresso House eller Pronto... vem vet var vi hamnar?

Efter det åker vi hem, och då väntas det middag med älskling och hans familj, för att se Melodifestivalsfinalen tillsammans!
Ska bli jättemysigt!
Tror verkligen att det kommer att bli en toppen lördag!

Vad ska ni hitta på i helgen?

Puss och kram

Therese

P.S Ändrat namnförslags datumet till imorgon! Lördag 13 mars! Lämna alla förslag ni har! D.S


En onödig kommentar

Nu fick jag en intressant kommentar igen^^

DNTBBTBF
om Vad är ditt drömyrke?:
Kommentera inte våra grejer på vår blogg, du känner inte oss. vi känner inte dig, vi vill inte ha en massa spam. tack på förhand // Fat F strawberry Jam @ DNTBBTBF
IP: 90.228.236.247

Om man nu inte vill att någon ska kommentera ens blogg som man inte känner, ska man kanske sätta lösen på den?
Jag kallar inte att fråga: hej! Allt bra idag? för att spamma, spamma är att typ skriva ens bloggadress hundra gånger, eller kommentera flera gånger med samma sak...

Sådana här kommentarer känns bara sjukt onödiga! Strunt i att svara istället, så hittar man inte dit igen...
Men alla tänker inte längre än dit näsan räcker!

Får du också konstiga kommentarer ibland? Vad var den konstigaste?

Puss och kram

Therese

Vad är ditt drömyrke?


Alla har vi ett yrke som vi drömmer om, kanske har man turen att få jobba som det, kanske pluggar man till det för att få uppfylla drömmen, eller så är det just bara en dröm!

Mitt drömyrke när jag var liten var att bli delfinskötare på Kolmården, något jag fortfarande kan drömma om idag, men det är förlångt bort, och svårt att få jobb, så det kommer att få fortsätta vara mitt drömyrke...
Det som nu har blivit mitt mer realistiska drömyrke som jag längtar efter, är att bli florist!
I augusti påbörjar jag en 40 veckors lång utbildning till den drömmen, och det ska bli jättekul!

Vad har du för drömyrke?

Puss och kram

Therese

P.S Glöm inte lämna ditt namn förlsag till min kommande smyckesblogg! D.S


A reminder for you

God morgon alla pigga och glada, och all ni andra med!

Äntligen har det blivit fredag! Så jäkla skönt! Tror inte att jag i ord kan beskriva hur trött jag var när jag vaknade idag... Det var som en mardröm!
Inte blev det bättre när mitt vänstra öra kändes som om det blivit manglat genom en gigantiskmangel... Jag har seriöst börjat fundera på om jag inte rör mig på nätterna...
Jag somnar på vänster öra, och vaknar på vänster öra... Inte konstigt att det gör ont då kanske...!
Men nu glömmer vi det och fokuserar framåt!

Igår åkte jag och älskling till Pärlgrossisten på Östra Förstadsgatan i Malmö, för att kolla på smyckestillbehör, och så lycklig jag blev! Det var billigt, det fanns mycket, och det var bara helt underbart!
Köpte flera kedjebitar oh mobilsmyckesband, och det kostade typ ingenting jämfört med Panduro... Ska dit fler gånger, för de hade inte sådana lås som jag behövde...
Sedan blev det dans, och det gick bra, förutom att benen var jäkligt trötta! Efter en miljon bensparkar(kändes så), var musklerna lite sega, men det gick ändå!
Sedan var det bara hem om och käka middag, duscha och bege sig ner på KU, där vi bakade mördegskakor, med någon spännande bismak...
Väl hemma igen hittade jag kudden, och däckade direkt, helt utmattad!

Men idag ska bli en piggare idag hoppas jag på! Skulle behöva städa rummet och akvariet, men det får nog vänta! Tror inte jag kommer att orka ikväll, men men...
Ikväll blir det bara att ta det lugnt, kanske pyssla lite, så att jag håller mig vaken hela kvällen!

Puss och kram

Therese

Tänkte bara påminna om:


Pågår fram till lördag 13 mars!


Stinking mopp!

Idag när jag var på jobb, hände en mycket otrevlig sak! Eller kanske inte hände, rent så, men i alla fall, tror ni kommer att förstå lite längre ner...
Vi har en städare som kommer till oss och städar typ varje dag, vilket är jättebra, eftersom här blir dammigt skitfort!
Han brukar sopa upp damm och smuts, tömma papperskorgar, städa toaletter, torka av bord och dylikt, och det är toppen!
Problemmet kommer när han plockar fram sin golvmopp...
Jag har inget emot golvmoppar! ... eller det kanske jag har... I alla fall...!
Idag var det tydligen stora svabbedan av korridorsgolven, och det är ju alltid trevligt med rena golv, men... Och det här är ett stort MEN!
Moppen luktar spya... Och nu tänker ni:

- Så jäkla farligt kan det inte vara! Hon överdriver bara!

Då kan jag bara säga att:

- Nej, det gör jag inte! Den luktar spya gånger tusen! Surt, unket och fruktansvärt äckligt!

Vet inte vad det är med alla dessa golvmoppar!

Förra sommaren när jag var konfirmandledare på en gård i Blekinge fick vi samma problem! Vårt stora samlingsrum moppades varje dag av oss ledare och konfirmander eftersom det blir smutsigt snabbt, när man är 30 ungdomar och 9 ledare, och fick uppleva samma stank! Dessutom var det sommar då, så rummet blev ju varmt, vilket inte gjorde stanken bättre...
Det slutade med att vi fick öppna dörrarna som fanns att öppna, och gå någon annanstans, för det gick inte att vara där!

Precis så upplevde jag det idag! Fick seriöst kväljningar, och var tvungen att öppna vädringsluckan, för att ens kunna vara kvar på vårt våningsplan på jobb...
Tyvärr vet jag hur svårt det är att få bort stanken... På konfirmandlägret började vi maskintvätta mopparna varje dag men det hjälpte inte! Stanken satt fast i golvet!

Så nu kan man ju bara "längta" tills sommaren på jobb när värmen kryper på, och stanken lyfter från golvet...

Puss och kram

Therese


Something went wrong...

Fick denna i mejlet nyligen...
Lite kul tyckte jag!


Puss och kram

Therese


Har du en favoritdryck?


Jag är en sådan person som bara älskar vatten!
För mig är det den perfekta drycken till det allra mesta, frukost, lunch, middag, tjejkvällen, släktkalaset m.m.
Mycket beror kanske på att jag väldigt sent lärde mig dricka kolsyraddryck... Som liten kunde jag inte ens svälja det, och det var inte förrens jag var kanske 15 eller 16 som jag började kunna dricka vissa kolsyrade saker...
Typ Fanta Exotic, dryck med ciderkaraktär och Sprite...
Så för mig är fortfarande vatten en stor favorit, även om ett glas gott vin kan vara perfekt till lördagens middag.

Vatten är helt enkelt det enkla och ganska självklara valet för mig!

Vilken är din favoritdryck?

Puss och kram

Therese


Glashalt, all I can say!

God morgon en mulen och duggande torsdag! Marken är så kall att dugget fryser till is direkt, vilket i sin tur gör att marken är glashal!
Ni vet, man kommer ut genom porten i lagom normal takt, och plötsligt känner man hur fötterna glider helt utan kontroll! Lite för spännande för mig, måste jag säga!
Kastade mig mot mammas arm, för att ha något att hålla i... Som om det skulle hjälpa om mamma trilla, men det är väl vad man kallar falsk trygghet...

I alla fall, lever fortfarande utan några brutna ben, så det ska man väl inte klaga på!
Som sagt torsdag idag, och vid fyra ska älskling och jag åka till en smyckesbutik i Malmö, så att jag kan kolla på lite fler pysselsaker! Ser verkligen fram emot det!
Sedan blir det att åka direkt till dansen, dansa en timme, åka hem, duscha, äta och åka ner på KU, och se social ut där!
Undrar om jag kommer att orka, men det hoppas jag verkligen! Borde bara komma på en lösning så att jag slipper att stressa så på torsdagar, men det är ett senare problem!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Nya berlocker

Här kommer några bilder på mina senaste fimoberlocker!

Glömde säga att om ni klickar på bilderna blir de större!

 
Kladdkaka med grädde, och en skiva apelsin


Prinsesstårta


Rulltårta med grädde och en jordgubbskiva


Glasstrut med mjukglass och tuttifruttiströssel


Chokladboll


Cupcake med körsbär och strössel


Rosa/cerise blomma


Ljusblå blomma


Cupcake med strössel


Semla


Tårta med körsbär


Blå ros


Varmkorv med ketchup och senap


tårtbit med frukt


Röd blomma


Kulglass med choklad/vanilj och en skiva apelsin


Kulglass med citrus och skivor av apelsin och citron


Dammsugare, i två olika storlekar


Sandwich


Blå cupcake med gult strössel


Rosa cupcake med gult strössel och en skiva apelsin


Kanelbulle

Dett är några av berlockerna som kommer att finnas på min kommande smyckesblogg!

Puss och kram

Therese


Vilken är din favorit dessert?


Efter en riktigt god middag finns det väl nästan inget bättre än en god dessert som avslutar middagen perfekt, och ger den sin helhet?!
Jag är en sådan person som fast jag är SÅ-mätt-att-jag-nästan-spyr-mätt kan äta en efterrätt, och tycka att det är gott!
Jag uppskattar alltid frukt eller bär till efterrätt, det kan vara en fruktsallad eller bara som ett litet tillbehör till desserten, men det ger en fräschhet och lättar upp även de tyngsta desserter!
Får jag själv bestämma blir det antingen kladdkaka, fruktsallad eller sorbet!
Sedan finns det ju vissa desserter som man bara äter under en viss period så som jordgubbar och glass/grädde(ÄLSKA) eller våfflor, men som ändå är stora favoriter!

Vilken är din favorit dessert?

Puss och kram

Therese


I just wanted to remember

God morgon alla fina!

Onsdag idag, och ännu en dag med grått väder! Har i alla fall försökt pigga upp mig själv genom att dressa upp mig lite... Ett par svarta jeans, vitt linne, och en snygg kavaj, och ett par fina örhängen till det! Får mig att känna mig ännu piggare!

Igår dansade jag, och det var jäkligt jobbigt! Är liksom trött i kroppen, så allt tar mycket mer energi än vanligt, men det överlever man! Det är bara att jobba på ännu hårdare!
När jag sedan kom hem tog jag en dusch och sedan satte jag mig med datorn i knät och fixade en bloggdesign!
Lite stolt över mig själv för än så länge håller jag mig till min egen veckoplanering och det hör inte till vanligheterna...

Idag blir det kör på kvällen, och det ska bli superkul! Ser fram emot att få sjunga igen!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

P.S tänkte bara påminna er om att komma på ett namn till min kommande smyckesblogg D.S

Vad ska bloggen få för namn?


Snälla hjälp mig genom att lämna ditt förslag under detta inlägget!

SENAST 13/3 (LÖRDAG) BEHÖVER JAG DITT FÖRSLAG!

Puss och kram

Therese


Vilken sport utövar du?


Jag har sedan några år tillbaka dansat minst två gånger i veckan, och tycker att det är skitkul!
Jag får tränat upp min vighet, min kordination och min styrka i hela kroppen, och det är toppen!

Sedan någon månad tillbaka försöker jag även jogga en gång i veckan(ibland två), eller promenera.
Jag tränar inte supermycket, men tycker om att hålla mig aktiv!

Och glöm för guds skull inte vardgasmotionen! Jag tar trapporna varje dag på morgonen på jobb! Hela sju våningar! Flåsigt värre^^

När jag var yngre sysslade jag även med simning under många år, och var faktisk duktig... Men jag drabbades alltför ofta av kramp i tår och vader och det fick mig att tappa suget...
Och då tog dansen över istället, och det funkar lika bra för mig!

Vilken/vilka sporter utövar du?

Puss och kram

Therese


Hur man får fler läsare på mitt sätt

Någon har undrat hur jag har gjort för att öka mitt besökarantal, och det är väldigt enkelt och kul!
Vill man få fler läsare får man anstränga sig lite, men det tycker jag att det är värt! Mans stöter på så mycket trevliga personer, fina bloggar, kloka inlägg och man får utbyta åsikter och komplimanger.
Jag tycker det är väldigt givande, och jag tycker att det är riktigt kul att blogga just på grund av all respons man får och alla man möter!
Tänk så många jag inte skulle hittat om jag inte letat!

Men så här har jag gjort:

- Leta nya bloggar som jag inte läst tidigare
- Kommentera och fråga saker
- Svara på kommentarer man själv får
- Skriva om saker som gör läsarna intresserade

Fyra enkla råd, som jag absolut tycker funkar, men det viktigaste är att vara intresserad och visa intresse! Man måste vara nyfiken och ha ideér, och ta sig tid att läsa inlägg och svara på kommentarer!

Hoppas att någon blev klokare av det här!

Puss och kram

Therese

I followed my own plan!

God morgon alla fina där ute!
En gråmueln tisdag, men det är inget att hänga läpp för! Solen tittar säkert fram under dagen!

Igår, lyckades jag faktiskt följa en del av min egen planering! Wow, måste jag faktiskt säga! brukar suga på att följa mina egna planeringar, men jag åkte till Panduro, fixade en del av berlockerna, och började fixa med bloggdesignsen! Kände mig lite duktig faktiskt!

Idag hinner jag nog tyvärr inte fixa alls med något av det jag tänkt, för jag ska dansa ikväll, men vem vet, kanske är super pigg när jag kommer hem...
Kanske inte så jäkla troligt efter en timmes intensiv dans, men man ska aldrig säga aldrig!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Grovplanering för vecka 10

Snart har även denna måndagen passerat och det känns faktiskt skönt!
I morse var det grått och tråkigt, men nu har solen tittat fram och det ser riktigt skönt ut ute!

Nu har jag gjort en grov planering av den här veckan... Detta är saker som borde göras!



Den första punkten har jag tänkt genomföra redan idag om bara en liten stund, och även punkt två...
Mina förhoppningar är även att jag ska hinna börja fixa på någon av beställningarna redan ikväll, men det är nog att vara för optimistisk, så borde nog stryka de planerna ur skallen...
Men det känns som om det är rimliga mål för veckan, och det är saker som borde gjorts, som nu måste göras!

Men punkt nummer ett: Panduro! Here I come!

Puss och kram

Therese


Internationella kvinnodagen, och vem är din förebild?


Idag är det internationella kvinnodagen runt om i världen-
En dag då vi kvinnor får hyllas lite extra!

Därför tänkte jag fråga vem just din kvinnliga förebild är!

Jag har ingen direkt kvinnlig förebild, jag är en sådan person som gillar framgångsrika kvinnor, och visst är vi alla framgångsrika på våra egna vis!
Jag älskar Beyonce för hennes starka girlpower och fantastiska röst, precis som jag älskar Lady Gaga för hennes coola stil som ibland kan gå till överdrift men som hon står för!
Jag gillar helt enkelt kvinnor som vågar ta plats, och gör det!
Det är girl power på högnivå, och något vi alla borde sträva efter! Få lov att ta plats i vårt samhälle!

Sedan är det ju alla vardagskvinnor, som våra mammor, farmödrar, mormödrar, vänner  m.fl, och de betyder minst lika mycket, för de formar oss till de vi är!

Vem är din kvinnliga förebild och varför?

Puss och kram

Therese


A new week has begun!

God morgon alla underbart fian männsikor!

Måndag idag, och som vanligt är man lite helgseg... Förhoppningsvis piggnar man till under dagen, så att man blir normal människa igen!

Min helg har varit skön, har fått sova en hel del, fått ta det lugnt, men ändå fått lite gjort! Sådana helger borde man ha fler av!

Idag vat jag inte riktigt vad som ska hända, ska väl kolla på berlockerna som jag lackade igår kväll, och sedan fixa lite smycken och dylikt, och kanske försöka fixa en sida för dem... Vi får helt enkelt se hur mycket energi jag har!

Idag är det internationella kvinnodagen, så det kommer att komma en fråga om ens tund om vilken din kvinnliga förebild är, så du kan ju börja fundera!
Idag skulle dessutom en av mina barndoms vänner blivit 19 år, men ödet ville något annat...

"Men du ska veta att vi tänker på dig, trots åren som gått... Always in my heart!"

Men men, nu är det måndag morgon, och en ny vecka har fått sin början!

Puss och kram

Therese


En mysig söndag! Idag var jag med

6cdbd3b45fe645bfb66da9ebc87e5daa.png

En mysig söndag!
Idag var jag med en del av Richards släkt och åt på Ribersborgs restaurangen för att fira att hans farmor fyllt år. Det blev en mysig middag, men kanske inte världens bästa mat, men vi hade kanske otur...
Efter middagen åkte vi hem till en av Richards farbrödrar och fikade.
Resten av kvällen har jag lackat lite smycken och kollat på filmen Music and Lyrics, en väldigt söt film!
Men nu väntar sängen för min del!
Puss och kram Therese
P.S hade på mig min nya fina klänning och mina nya Örhängen och kände mig super;)D.S


Vilken är din favorit snabbmat?


Jag kan inte säga att jag är ett superfan av snabbmat, men om jag får lov att välja så väljer jag helt klart en pizza med skinka, tonfisk, bacon, tomatsås, ost, räkor och kronärtskocka.
Det kanske låter äckligt i era öron, men enligt mig är det supergott!
Visst kan kinamat också vara väldigt gott, så som kyckling i curry eller friterade räkor, eller varför inte en kebab?
Alla äter vi väl snabbmat någon gång?!

Mitt nästa steg är väl att testa sushi, har inte riktigt vågat hittills, men snart så får det vara dags!

Har du någon favorit i snabbmatsdjungeln?

Puss och kram

Therese


Vilken är din favoriträtt?


Jag är ett stort fan av "vanlig mat", vilket för mig betyder mat man lagar hemma.
Jag är väldigt svag för mamma pepparfilégryta gjord på kyckling, fläskpannkakan, vår chili con carne, flygande Jacob, hembakad pizza, ja som ni märker gillar jag en hel del hemlagad mat!

Vilken är er favoritträtt?

Puss och kram

Therese


Which day, is your favourite day?


Jag är extremt svag för lördagar, och anledningen är så enkel att jag får lov att sova så länge jag vill(i alla fall för det mesta^^) och så brukar man hitta på något kul, och äta lite extra god mat på kvällen. Dessutom  har helgen precis börjat och man har en hel dag kvar innan vardagen börjar igen, så lördagar är min dag!

Puss och kram

Therese


Sunny Saturday

Hej alla underbara där ute!
Lördagen är här, och den har varit jättemysig!
Pojkvännen och jag låg och drog oss i sängen innan vi gick upp och åt nygräddade pannkakor med självplockade jordgubbar. Riktigt mumsigt och en perfekt start på dagen!

Sedan var det dags att klä på sig och ta sig ner i stan! Solen sken och fåglarna kvittra och allt var bara helt underbart!
Jag fick inhandlat två saker, boken FLickan från tjugotalet av Sophie Kinsella, och ett lip balm från The Bodyshop med doften Sweet Lemon. Luktar underbart friskt och gott! Man vill nästan äta upp det... Tänk er doften från Cornetto Citron, då kan man ju bara bli sugen!

Efter att vi hittat det vi skulle, satte vi oss ut med kanalen och bara njöt av värmen från solen!
Det var fler som satt där och bara älskade det, och man kan ju bara bli lycklig när vädret är så vackert! Visst är det lite kyligt fortfarande, men i solen är det superskönt!

Sedan förflyttade vi oss till en parkbänk med lite mer lä, och ännu mer sol, innan vi begav oss till bilen och körde till Hornbach.
Pojkvännens mamma har också akvarium och har velat få sitt fixat ett tag, så det tänkte vi att vi kunde göra, så vi köpte sten, fiskar och en växt.
Sedan var det bara att städa akvariet och sätta i de nya fiskarna och växten, och det blev riktigt fint ska jag säga!
Mer liv, och fräscht med svart och vit sten!

Nu ska vi snart hem och äta, sedan blir det Andra chansen med Melodifestivalen, och jag ska se om jag kan hinna svara på lite kommentarer!

Puss och kram

Therese
 

Underbart härligt vårväder vid kan

2bc8643b85658d47a8074e105a8a3ce8.png

Underbart härligt vårväder vid kanalen!
Älskling och jag är i stan och njuter av vädret! Underbar sol och värme!
Något fynd har det också blivit;)
Vad hittar du på idag?
Puss och kram
Therese


Idag åkte nya koftan på! Och även

2bf2f50f6a53cce9add91a161b2eaf30.png

Idag åkte nya koftan på!
Och även det nya halsbandet. Som ni kan se är det en enkel outfit, men väldigt bekväm! Riktigt nöjd ska jag faktiskt säga!
Sitter och tittar på Let's dance nu med familjen.
Vad hittar du på?
Puss och kram
Therese


Vilket är ditt favorit godis?


Är du som jag helt tokig i godis med choklad?
Eller gillar du segt?
Kanske surt?
Eller varför inte lakrits?

För tillfället har jag ett godisuppehåll, för att jag tröttnade på att äta godis, men jag får fortfarande äta mörk choklad( över 70% kakao), popcorn och salta pinnar.

Vilket är ditt favoritgodis?

Puss och krsm

Therese


Mina supershoppingfynd från igår!

God morgon alla underbart fina där ute!
Äntligen har fredagen kommit, och vädret är lika fint som igår, och man kan bara vara lycklig!
Dessutom blev morgonen ännu bättre när jag lyckades göra en perfekt fickparkering, trots några snöhögar, så vi kan väl säga att jag är på topp!


Igår blev verkligen en supershoppingkväll på OBS! Länge sedan jag handlade så mycket, men kul var det.
Det blev en klänning från Gina Tricot i svart med blommor, och med 20 % rabatt kostade den bara 159,2 kr istället för 199 kr.
Det blev även en T-shirt med Alice i Underlandet inspiration, den kostade bara 79,2 istället för 99.
En kosta som var nedsatt till 49 kr, och helt galet skön, och så blev det ett par leggings för 79,2 kr.
Sedan blev det ett par Eiffeltornsörhängen  och ett jättefint halsband(fanns ingen bild...) från Ur & Penn, samt ett par örhängen i form av vitarosor från Glitter.
Ja, och så ska vi ju räkna med den underbara fikan på Espresso House! Om jag räknar ihop allt jag handlat kom jag på ungefär 450 kr...
Tycker faktiskt att det är riktigt bra, med tanke på hur mycket jag handlade!
Det enda jag saknar fortfarande är den stickade tröjan från Gina Tricot, men den ska jag nog leta efter i helgen!

Men nu är det fredag och jag har på mig den nya koftan, ett par leggings, en vit topp och det nya halsbandet, och det känns super!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese


En lyckad supershoppingkväll på OBS!

6f96cf7dfa601551dc759548ce2b9f36.png

En lyckad supershoppingkväll på OBS!
Som vi nu avslutar med en fika på Espresso House.
Mudcake, coca-cola och vatten!
Puss och kram
Therese


SuperShoppingkväll på OBS


Som jag skrev tidigare idag, ska jag iväg och dansa och i vanliga fall skulle jag åkt ner på KU.
Men när jag bläddrade i tidningen till frukosten, såg jag att Burlöv Center har en Supershoppingkväll just idag. Detta fick mig att helt ändra planer, och nu står Supershoppingkvällen på schemat!
Vi har varit på några av deras shoppingkvällar tidigare, och det är jättekul! Alla affärer har öppet två timmar längre, och har massor av bra erbjudande! Som Gina Tricot, Vero Moda och Only har 20 % på alla sina kläder till ordinariepris! Man kan ändå tjäna en hel del på det...
Trycker ni på bilden kan ni se fler erbjudande som gäller ikväll på Burlöv Center!

Så efter dansen, och efter jag hunnit duscha och äta, ska Richard och jag köra ut och hämta syster på badet, och sedan åker vi in och går på OBS i två timmar. Ser verkligen fram emot det, och jag hoppas på lite fynd faktiskt! Så jag kommer att hålla tummarna!

Vad ska du göra ikväll?

Puss och kram

Therese


Vilken föredrar du? Emil i Lönneberga, Pippi, Madicken?


Igår på kören när vi hade slutat, började min syster och den enda killen plinka lite grann på pianot.
Det blev introt till Alla vi barn i Bullerbyn.
Efter en stund kom vår körledare till pianot, och det blev fler kära barnvisor.
Tänk vad mycket minnen det väcker när man hör sådana gamla låtar!

Jag älskade Astrid Lindgren när jag var liten, och jag gör det fortfarande!

Alla minns vi väl:
- hur Emil hissar upp Ida i flaggstången, eller när han lockar ner kommandorskan i sin "vargagrop" med en korv?
- när Karlsson, vill ha den största biten av kolan?
-när Ronja skriker sitt berömda Vårskrik?
-när Lisa får en lammunge som hon döper till Pontus?
- när Eva-Lotta i Kalle Blomkvist sjunger " Nu är det sommar nu är det sol, nu är det mördare i hagen"?
- när Lotta klipper sönder sin gymper som kilas och sticks ?
- när Madicken och hennes familj får ha picknick i ett träd mitt i en tjurhage?
- när Rasmus sjunger Tänk jag drömde i natt?
- när Melker och hans familj lyfter matbordet...?

Ni ser listan kan göras oändligt lång, med minnena vi har från dessa underbara filmer och böcker!
Jag blir som ett barn på nytt, och kan ibland få en sådan lust att bara krypa ner i soffan och sätta på ett gammalt knastrigt band med någon av dessa klassiker eller läsa en av mina gamla böcker!

Har du någon favorit bland Astrids sagor/filmer?

Puss och kram

Therese


Where did the weather go?

God morgon alla underbara fina!

Torsdag idag, och när jag vaknade var himlen klarblå, det låg frost i gräset och på taken, och man kunde ana solen...
Det hände något på vägen... Nu är himlen grå, frosten borta och ingen sol...
Jag blev så glad när det var så vackert väder, men vad hjälper det?

I alla fall, igår tog syster och jag bussen hem efter jobb, och vi satt och diskuterade våra glassfavoriter genom tiderna, och kom fram till att ganska många glassar hade passerat. Vissa hade man glömt, och vissa saknaden man lite mer!
Väl hemma, fick jag fixa kvällens middag som blev hemmagjord fläskpannkaka med hallon-/lingonsylt! Mums filibaba!
Sedan packade syster och jag ihop oss och gick ner till församlingshemmet för att sjunga i kören! Vi hade skitkul, och vi ville knappt gå hem!
Som många av er säkert forstod igår, var jag väldigt glassugen, så på vägen hem köpte jag en daimstrut, och syster en Ben & Jerry Brownie-glass. Mums! hade längtat hela dagen på att få äta glass!

Idag blir det nog ingen glass, men det gör inget! Idag står dans på schemat och det ska bli jättekul! Längtar redan tills ikväll!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Glassnostalgi!

Efter det inlägget som låg på bloggs framsida, började jag tänka på alla gamla goda glassar som fanns förr.
Visst många konstiga glassar har också passerat, men vissa väcker riktig nostalgi!
Jag valde ut fem glassplancher som jag fått uppleva!
Den för 2009 skulle egentligen vara 2010, men jag hittade ingen bild på den, så den fick duga!
Klicka in på GB:s hemsida, och klicka vidare på nostalgi, och välj ut dina favoriter genom tiderna!

Jag blir nästan lite chokerad över hur många glassar som passerat under 20 års tid.
Dock ser man ju att vissa glassar har hängt med länge!
Sandwich, Cornetto, 88:an, Twister, Calipo m.fl.
Det finns ju helt klart vissa favoriter, och några som man älskade bara för  att de var roliga. Jag minns ju starkt glasskistan, men halväcklig glass med smak av vanilj och jordgubb, där man sedan fick en tatuering om man lyfte på locket.
Sedan fanns det ju soleron i den gröna burken där glassen var som små kulor. Den glassen blev min favorit under en sommar!
Men min favourite of the favourites måste verkligen bli Magnumstrutarna!
Tyvärr försvann de efter 2005 eller 2006. Vilken enorm besvikelse! Den hade följt mig sedan barnsben, och så bara försvann den!

Tänkte i alla fall göra en 15- i- topp-lista:

1. Magnum strutarna
2. Twister
3. 88:an

4. Sandwich

5. Solero Shot(den gröna burken)

6. Cornetto original

7. Calipo Cola

8. Solero Exotic

9. Magnum mandel

10. Daimstruten

11. Igloo

12. Cool Bites(1996)
13. Piggelin
14. Nogger
15. Calipo citrus

Vilka minnen det väcker! Önskar verkligen att vissa glassar kunde komma tillbaka, istället för alla dessa nya som ibland smakar fy hossan!
Tyvärr har även priset blivit mycket dyrare... För kostade en piggelin typ 6 kronor, och nu kostar den minst 10...

Ibland var det faktiskt bättre för!

Vilka/vilken var din/dina favoritglassar/glass?
Du kan ju göra en tio i topp lista bland kommentarerna, så gör jag en sammanställning sedan!

Så klicka in på GB:s hemsida, och välj nostalgi, och lämna din lista bland kommentarerna!

Puss och kram

Therese


What are you doing today?

God morgon alla fina där ute!

Onsdag idag, och det är kallt, lite molningt, men jag kan ana blå himmel på vissa ställen...

Vad händer idag?

Själv ska man jobba, och sedan ska man bege sig till kören, och sjunga i ett par timmar. Känns som en hel jäkla evighet sedan, men det beror nog på att vi hade uppehåll förra veckan på grund av sportlovet, så jag ser fram emot det!

 

Igår var en frusen dag, som höll i sig hela kvällen, men jag kom i alla fall iväg och dansa, och som vanligt var det skit kul! Kände mig dock helt seg, och långsam, så utstrålningen och kraften var verkligen inte på topp, men jag jobbade på och hängde ändå med i alla nya steg!

Älskar verkligen att dansa i den här nya gruppen, för vi kan gå igenom nytt varje vecka, och ändå sitter det veckan efter! I vissa grupper upprepar man samma bit vecka efter vecka efter vecka utan att lära sig nytt, och det blir så jäkla segt!

Bara för att någon inte hänger med, behöver väl inte alla tragla samma bit två hundra gånger!

 

I alla fall, det är onsdag vilket betyder att det är torsdag imorgon och fredag i övermorgon, och det ser vi fram emot!

Tänker på det ibland, när jag börjar längta efter helgen redan på tisdagen... Man borde lära sig leva i veckan, och inte bara se fram emot helgen, och redan leva där innan den ens varit...

Ibland lever jag i framtiden och glömmer de dagarna som jag måste gå igenom innan jag kan nå dit...

Vet inte om det här blev för rörigt, men tror ni förstår!

 

Puss och kram

 

Therese


Give Hope genom barncancerfonden!


Vår chef fyller år i veckan, och vi arbetskollegor hade samlat ihop pengar för att kunna köpa en present till henne eftersom hon nollar.
Då önskade hon sig ett halsband från barncancerfonden, som kostar 500 kr, varav 200 kr går till fonden.
Tyckte det var en helt underbar födelsedagspresent!
Som ni kan se på bilden är halsbandet som en boll, med en liten sten undertill, i antingen vitt, blått, grönt, oranget eller rosa, och så sitter det en liten bricka på kedjan där det står Give Hope.

Jag kom fram till att jag skulle bli jätteglad om jag fick ett sådant halsband nu när jag fyller 20 år i juni.

Det blir liksom en betydelsefull gåva, och något man kommer kunna använda varje dag, och samtidigt påminnas om att det alltid finns hopp, så länge vi bryr oss om varandra!

Tycker det är extremt fint, och att det dessutom är för en god sak är bara bonus!

Tänk om vi alla köper varsitt halsband, då blir det mycket pengar som kan rädda liv, och familjer!

Tänker du köpa ett?
Tycker du det är ett bra koncept att få något samtidigt som man skänker pengar?

Jag ska i alla fall önska ett och hoppas! Annars kommer jag köpa ett, för jag gillar det här konceptet, även om jag tycker att lite mer kunde gått till barncancerfonden...

Puss och kram

Therese


Premiären är nära!

3:e mars har närmat sig med stormsteg, och imorgon är det dags!
Alice i Underlandet har premiär!

Tyvärr ska jag inte själv gå och se den imorgon, men jag har stora planer på att se den inom en mycket snar framtid!
Tim Burton brukar göra bra filmer, så mina förhoppningar är skyhöga! Speciellt även med tanke på att Alice i Underlandet är något av en klassiker!
Dessutom är det ju en del bra skådespelare med, och det gör ju bara anledningen att se den ännu större!

Ska du se filmen?

Puss och kram

 

Therese


I have a crush on an orange!


Jag har fått något galet behov av apelsin de senaste dagarna...
Det började i söndags, och fortsatte igår, och frågan är om det kommer upprepa sig...
Jag kan ju inte direkt klaga... Apelsin är fuktansvärt gott!
I alla fall, de senaste dagarna har jag delat två apelsiner i klyftor, lagt i en skål och mumsat i mig!
Det är mitt nya favoritsätt att äta dem på!
De blir så härligt saftiga, och jag bara känner sommarlängtan!

Förstår bara inte var det kommer ifrån... Visst jag gillar apelsin och brukar äta det, men inte i dessa mängderna...
Men får i alla fall i mig mycket C-vitamin och det kan ju behövas nu när jag börjar känna mig hängig och trött, och näsan gör sig påmind...
Dessutom är den ju väldigt färgglad, så man blir helt klart på bättre humör!

Någon frukt du gillar lite extra?

Jag är vad jag själv kallar fruktoman, för jag äter frukt varje dag(kan bli undantag om det är helt slut hemma) och tycker det är bättre än godis!
Äter de mesta frukter utom typ banan...

Puss och kram

Therese


Not a good day for shopping...

God morgon alla undebara männsikor där ute!
Hur är det idag?
Här är det tröttigt och kallt! Har frusit hela natten trots dubbla täcken, så känner mig lite mör idag...

Men i alla fall, idag regnar det inte! Jag kan till och med se lite blå himmel och sol, och det ger hopp om en kommande vår som kändes så avlägset igår när det snöade och regnade om vart annat...

Igår efter jobb, gick jag till Entré för att möta upp älskling, och ha sällskap en timme ungefär innan mamma skulle hämta mig.
Vi gick runt och kollade på Akademibokhandlen, men de hade inte boken jag ville ha(Flickan från 20-talet av Sophie Kinsella), så vi gick inom på CUBUS för att kolla på lite kläder, smycken, smink, blev även en tur inom på Glitter, H&M, Lindex, Vero Moda m.fl...
Men jag köpte inget, för jag tänkte att mamma och jag skulle ju ut om på OBS, och där fanns ju alla affärer som jag hade planerat att handla i.
Det blev i alla fall en anteckningsbok på Lagerhaus! Tyckte den var otroligt söt, och så kostade den bara 29 :-, så det var ju nästan ett kap!

Så kom mamma och vi åkte ut till OBS i Burlöv. Mitt enda behovsstopp var på Gina Tricot, för jag ville ha ett par svart leggins till, och en tunt stickad/virkad tröja i cremé vitt.
Glad i hågen tar jag ett par leggings, och sedan två kjolar bara för att de är lite fina, och går in i provrummet...
Leggingsen tänker jag inte prova för jag har redan ett par likadana, men kjolarna åker på, och jag blir inte jätteimponerad, så hänger tillbaka dem!
Men leggingsen ska jag ha, så jag kollar att de är hela, för jag brukar ha otur med att det går hål på insidan av benen när jag dansar, och vad ser jag?
Jodå, ett begynnande hål, så jag hänger tillbaka dem och letar efter ett annat par i samma storlek... Finns det?
Nöpp! Lite besviken börjar jag då leta bland de stickade/virkade tröjorna som jag vill ha, och där finns inte heller den storleken jag vill ha...
Så jäkla besviken jag blev! Hade liksom ställt in mig på de plaggen under hela dagen, och så bara faller det...
Istället går mamma och jag in på Lindex, och där hittar jag en underbart stickad kofta, som är perfekt, förutom att den har muddar längst ut på armarna, och där faller hela min favorit kofta...

På grund av denna misslyckade shoppingtur har jag lyckats övertala min pojkvän att vi ska gå i stan på lördag, och förhoppningsvis hitta plaggen jag så gärna ville ha där...

Men nu glömmer vi det!
Det är en ny dag, med nya möjligheter!

Har du varit med om en totalt misslyckad shoppingtur?


Puss och kram

Therese



A bit of info

Här kommer lite info om mig, för er som är lite nyfikna!

Namn: Therese

Kallas för: Thess, Thessie, Thessan... You name it!

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Räknas öronen? I så fall har jag fyra

Tatueringar: Nä, men har länge funderat på något, men lär aldrig våga...

Längd: Ungefä 176

Skostorlek: 41... Ibland önskar jag att jag hade storlek 39...

Hårfärg: Cendré eller råttfärgat skulle jag säga...

Fräknar: Oja... Fick den äran att ärva just de generna av min älskade mamma

Motto: Lev ditt liv!

Kär? Om!

Önskar du att du bodde någon annanstans? Skulle gärna bo i ett hus vid havet...

Röker du? Never! Aldrig testat och har inga planer på det!

Vilket schampo använder du? Varierar... Ibland Head & Shoulders, ibland Niveas/Doves, eller Tresemmé

Vilken parfym använder du? Wera Wangs Princess, och flera andra, men den är favorit!

Vad är du rädd för? Småkryp, att gå ensam när det är mörkt, skog eller snarare djuren i den...

Gillar du att tvätta? Nä, inte direkt, men älskar när kläderna är nytvättade!

Gillar du berg- och dalbanor? Nä, har aldrig riktigt förstått charmen med dem...


Senaste…

Filmen du hyrde? Gud det var länge sedan... Men skulle gissa på en Wallander eller Beck...

Filmen du köpte? Eh... Kanske... FAktiskt ingen aning...

Låten du hörde: Pink- I don´t belive you

Personen du ringde? Banken^^

Personen som ringde dig? Min väns pappa, av misstag^^

TV-program du såg? det som går på 3:an på morgonen... Jim och Cheryl... Äsch, ni vet säkert!

Person du tänkte på? Skulle väl vara pojkvännen eller mamma, eftersom jag snart ska träffa dem!


Favorit…

Låt: Sjukt svag för Owl citys Fireflies!

Sak att göra: Mysa med pojkvännen + familjen, läsa en bok, träffa vänner... Fotografera och blogga!

Sport: Dans och simning

Dryck: Vatten is the shit^^

Kläder: leggings med en snygg topp till eller en snygg klänning!

Film: Dansfilmen Honey

Serie: Must be House!


Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Japp...

Gråtit över en flicka? Över vänner, så ja!

Ljugit för någon? Jupp, more then once...

Varit i slagsmål? Räknas med syrran?


Antal…

Gånger du varit kär? Ett antal...

Gånger ditt hjärta brustit? Too many...

Hjärtan brustet på grund av dig? något...

Tjejer du kysst? Ingen faktiskt

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? eh... tre, tror jag, eller fyra... Ett antal!

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Vet faktiskt inte... Ett antal då jag var med i Malmö stads luciatåg 2008...


Senaste…

Boken du läste? Håller på med en bok som jag fått av syrran, men ingen aning om vad den heter... Vet bara att originalet är på danska...

Personen du fick e-mail av? Mamma

Personen du fick brev av? Rasmus, skulle jag gissa på...

Personen du fick sms av? Älskling=)

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Igår kväll...

Saken du köpte? En bok som en vän skulle få i 20-års present

Vad har du gjort idag? jobbat, och ska shoppa

Brukar du svära mycket? Tyvärr, lite för mycket ibland...

När stiger du upp på morgonen? cirka kvart över sex, halv sju...

Vad har du på dig? leggings, klänning, svart linne och kofta

Vad ska du göra ikväll? städa och vila kanske...

Vad är du allergisk mot? apelsin/klementinskal... Vissa pälsdjur, pollen...

Var har du ont? Örat =S

Använder du hårspray? Nöpp, väldigt sällen, men när jag använder blir det mycket!

Kan du stå på händer? Ja, i vatten, annars nope... Typ klarat det en gång i nian mot en vägg på idrotten under press och ilska^^

Håkan Hellström eller The Ark? Helst ingen av dem... Inga favoriter...

Salt eller socker? Socker utan tvekan

Är du glad nu? Ja, men mest seg^^

Var du glad igår? ja, solen sken och fåglarna kvittra!

Vad dansar du till? eh...musik maybe?

Stockholm är… ? Sveriges huvudstad och rörig?

Göteborg är… ? Rörigt^^
Malmö är...? För mig, min barndomsstad som jag älskar med massor av olika kulturer!

Kan du sjunga? Ja... Kanske inte superwow, men ändå okej!

Puss och kram

Therese


1:e mars...Redan?!

Oj...! Det slog mig just...
Idag är det ju den första mars... Hur jäkla sjukt är inte det? Känns som om det precis var jul...
Kanske därför det känns som om man inte hinner med något, för tiden bara springer iväg hela tiden...
Men i alla fall, nu när det är 1:e mars, så innebär det ju officiellt att våren är på väg, även om jag har lite svårt att tro det när jag tittar ut...
Snöblandatregn... Föredrar helt klart solen som sken igår!

Puss och kram

Therese

My weekend

God morgon alla underbart fina!

Måndag idag, och idag kan man knappast säga att det snöar... Eller jag ångra mig... Kollade precis ut och det snöar och regnar samtidigt...!
Kan det inte hålla sig till en sak i alla fall!?
Aja, det kvittar väl vad man själv tycker...

Tänkte i alla fall köra en snabb resumé av helgen!

I fredags blev jag hämtad av pojkvännen, vi åkte hem till honom, och lagade mat tillsammans! Vi gjorde baconlindad lax med färsk timjan, till det hade vi stekt grönsparris, grönsallad med gurka, cocktailtomater, majs m.m, och tzatziki! Underbart gott, och till efterrätt hade vi chokladfondue!
En riktigt toppen kväll! Då vi först såg Let´s Dance och sedan när curlindamerna tog OS-guld!
Lördagen påbörjades med att jag vaknade alldeles för tidigt och inte kunde somna om... Jäkligt irriterande! I alla fall, när vi käkat frukost och så, begav vi oss till Entré där jag inhandlade en liten present till en kompis, fick en skärmmande huvudvärk och mådde allmänt dåligt, så panodil och MER fick rädda dagen! Vi begav oss till Hornbach, där min älskling köpte lite nya fiskar till mig! En försenad julklapp! Blev superglad, och nu är mitt akvarium fullt av liv igen!
På kvällen befann vi oss på Malmö Arena och såg Melodifestivalen live! Jättekul! Och enligt mig den klart bästa omgången!
Och igår, söndag, sken solen när jag vaknade... Fick gå upp redan vid nio, för jag skulle träffa en kompis vid tio.
Jättelänge sedan jag träffade henne, så det var jättekul att gå och prata i den härliga vårsolen!
Väl hemma igen, väntade nästa projekt, och det var att hjälpa syrran med deras planch till en sångafton de ska ha på skolan, så vi fick gå ner i källaren, och ta lite roliga bilder, och sedan en snabbtur till Husiekyrka, där vi ändå inte behövde använda de bilderna vi tog där, när vi väl redigerade planchen...
Resten av kvällen, kollade vi på Vampiers Diary, OS, och sedan någon bra film! Dock fick jag aldrig sett klart den, för jag var så jäkla trött att jag gick och lade mig!

Har varit en riktigt bra helg, och jag glömde berätta att jag träffa Richards grannars valpar i fredags! Tyvärr hade jag inte kameran med mig in, så vi ska snart hälsa på dem igen, och då lovar jag att kameran ska få följa med!

Puss och kram

Therese

P.S Det kommer att komma upp bilder från helgen, har bara inte haft tid att välja ut vilka! D.S

RSS 2.0