Raspberrycrowns

Efter en natts funderande på vad jag skulle göra med de underbart goda hallonen från Hallongården, och en del velande på om jag skulle baka hallongrottor, hallonsnittar eller muffins eller kanske en pannacotta, så föll valet till slut på ett eget recept, Hallontoppar!
Underbara toppar med havre, kokos och hallon, krispigt yttre och mjukare inre... Nästan som hallonpaj i kaka.
150 g smör
1½ dl socker
2 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
6 dl havregryn
1½ dl kokosflingor
3-5 msk vatten(efter behov, smeten ska vara lite kladdig)
10-15 hallon i mindre bitar
 
kokos till dekorering
hallonbitar
 
Gör såhär:
1. Rör ihop smöret och sockret.
2. Blanda i de övriga ingredienserna förutom vattnet och hallonen, och rör ihop till en smulig massa.
3. Tillsätt en matsked vatten åt gången, tills massan går ihop.
4. Rör i hallonen försiktigt.
5. Klicka ut 40 kakor på bakplåtspapper(tryck till lite med fingrarna om du inte vill ha dem för toppiga), strö över lite kokosflingor och tryck fast en bit hallon i varje topp och grädda i 10-15 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.
6. Ta ut och låt svalna något, ät och njut!
 
Kram kram
 
 

Raspberryfarm, a raspberry and gooseberry paradise

Dagen har bjudit på massor av regn, så den planerade turen till Hallongården, utanför Vellinge, såg länge ut att gå åt skogen...
Men efter lite ärenden, sprack himlen upp och regnet slutade. Snabbt som attan begav vi oss till Hallongården, en mysig liten gård med rader efter rader med hallonbuskar och en och annan krusbärsbuske+ ett mysigt café och gårdsbutik.
Kärleken och jag shoppade lite hallonmarmelad och krusbärssylt+ en ask med färska söta hallon...
Frågan är nu vad man först och främst ska göra med de färska hallonen... Har ni några bra förslag? Visst skulle de gå alldeles utmärkt att äta upp som de är, men det skulle vara kul att ex baka något smarrigt av dem... Alla ideér mottages varmt!
 
Kram kram

Brownies to die for

 
Detta var några av de godaste browniesen som jag någonsin ätit, och de som åt höll med mig. Därför tänkte jag dela med mig av receptet, så att ni också kan få prova på dem.
De var enkla att göra, och smaken gör det värt allt!
 
175 g mjukt smör eller flytande margarin
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
200 g hackad vit choklad
 
100g mörk choklad
1 msk smör
 havssalt
 
Gör såhär:
1. Vispa sockret och smöret, tills det blir ljusare/vitare i färgen.
2. Blanda i kakaon, sirapen och saltet i äggsmeten, och rör om väl.
3. Rör i ett ägg i taget, och vänd till slut i mjölet.
4. Hacka den vita chokladen, och vänd ner den försiktigt i smeten.
5. Fyll en gratängform(ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper, och häll i browniesmeten.
6. Grädda i ca 25-40 minuter(kakan ska stelna på ovansidan, och vara något kladdig när du sticker ner en sticka i den.) i mitten av ugnen på 175 grader.
7. Ta ut och låt svalna. Smält under tiden chokladen och smöret, till en slät sås.
8. När kakan svalnat, häll över chokladsåsen och strö över lagom med havssalt, ställ i kylen för att stelna.
9. Skär i ca 35-40 bitar(detta är små munsbitar, men är precis lagom som tilltugg) och dekorera med ex vispgrädde och jordgubbar, eller lemoncurd och jordgubbar.
Mycket goda, och mycket uppskattade! 
 
Kram kram

Smoothest chocolatemousse

Igår var det en liten födelsedagsmiddag i stugan, och som alltid vill man bjuda på något gott som alla tycker om...
Valet föll på choklad, något som aldrig brukar  bli fel, och vad passade då bättre än att testa ett nytt recept på chokladmousse?
Det var enkelt, och det blev gott... Väldigt gott!
Igår serverade jag den med färska svenska jordgubbar, men idag när det skulle fotograferas fanns det inga "gubbar" att tillgå, så Herr Nektarin fick rycka in, och inte blev det fel det heller, så frukt eller bär till är ett hett tips! Och någon kula sorbet... Hallon och mango, var inte fel, och kanske ett gott havreflarn till...
 
Kram kram

Birthdayparty for me

Efter ett lyckat midsommarfirande, ringde klockan okristligt tidigt, och det var bara att stiga upp för att förbereda dagens släktkalas.
Mat skulle lagas, tårtor sättas ihopa, stugan städas, bord dukas och födelssedagsbarnet skulle få göra sig fin.
Och i min favoritklänning, håret uppsatt i en låg knut och dekorerad med färska blommor, så kände jag mig riktigt fin!
God mat, trevligt sällskap och fina presenter gjorde denna dag/kväll riktigt bra! Fick min superfina kamera som jag tittat ut och suktat efter! En Olympus TG-820, som tål det mesta, och som är röd!
Trött, nöjd och glad, ska jag hitta kudden och få några timmars sömn innan det är dags för mig att jobba min sista dag på en vecka... SEMESTER!
 
Kram kram

Summerfields


En liten bild efter dopbröllopet igår...
När man går på landsvägen och ser ett fält med ax, vallmo och blåklint vill man ju bara föreviga det! Speciellt i min nya favoritklänning från VILA och den nya hårfärgen!

Kram kram


My hair and I

En ledig onsdag... Vad kan den tänkas bjuda på?
Det regnar inte i alla fall och solen skymtar igenom de tunna grå molnen som täcker himlen, men för min del gör det inte jättemycket...
Ska faktiskt till frissan idag och ansa mina slitna toppar och sätta i en toning.
Har inte helt bestämt mig för om det ska bli ljusare eller tona det i en rödnyans igen... Får alltid samma problem när jag ska till frissan... Blir alltid sugen på att klippa håret kort eller klippa lugg, kanske lägga i några spännande slingor, eller färga topparna... Men oftast sansar jag mig, klipper topparna och tar en lite diskretare färg...
Vet att jag skulle ångra mig om jag klippte av allt hår...Har trots allt sparat ganska länge!

Brukar du drabbas av samma problem, eller är du tvärsäker direkt?

Kram kram


Turkey here we come!

Turkiet here we come!
Det är lite mer än 60 dagar  kvar, men längtar redan!
Igår bokade pojkvännen och jag 1 vecka i Alanya på hotellet Villa Sunflower 1. Det ska verkligen bli mysigt, och jag hoppas på riktigt fint och härligt väder, god mat, mycket bad, trevliga människor, ja helt enkelt en härlig semester!

Ska ni hitta på något i sommar?


Hurra på Sverigedagen


Sveriges nationaldag firas med att öva inför ett dopbröllop, läsa en underbart bra bok i solen, grilla grillspett och äta en liten 6 juni-bakelse med familjen.
En liten söt mini chokladpaj i ett mördegsskal toppad med en klick vispgrädde och en liten färsk jordgubbe. Ljuvligt gott och ett perfekt sätt att fira Sveriges dag på!

Kram kram


Yummy chocolatecupcake with strawberryfrosting


En ljuvligt god chokladcupcake med en somrig jordgubbsfrosting med en härlig gömma med apelsincitroncurd med hackad mörk choklad som är toppad med smält mörk choklad och en seg kolasås, mumsfilibaba!


RSS 2.0