Det som göms i snö kommer upp i tö

En bild säger mer än 1000 ord!
Det som göms i snö kommer upp i tö... Även om det töar och slaskar och hela världen är grå och trist, så kan jag ändå bara le när de små fina lökarna kämpar sig upp ur jorden och trotsar kylan och snön!
Ett litet tecken på att våren är på gång... Sakta men säkert!

En gul hård klump med en mysko form...

Nu är ni säkert några som undrar :" Vad i helskotta är det där?!"
Jo, det kan jag tala om för er!
Det är resultatet av att när man precis håller på att somna, börjar det kittlas sådär retsamt som det bara kan göra när man precis håller på att somna, och i den totala tröttheten och irritationen över att behöva hosta och röra sig, fattar man tag i första bästa halstablett med lite menthol i, stoppar i munnen och kan sluta irritera sig och somna gott! (till alla er som sätter kaffet i halsen i rena förskräckelsen över detta idiotiska genidrag, kan jag bara säga, jag   vet! Men nöden har ingen lag! Tredje gången man blir uppväckt ur de döda av retkills-hosta... Då tar man till vad som helst!)
Men döm av min förvåning när jag bäddade sängen och lyfte rätt täckena, och jag ser något ... " Vad tusan var det där?!" Och när jag lyfter täckena en andra gång och upptäcker denna gula hårda klump i en något mysko form... Lutar mig närmare och inspekterar inkräktaren, tar tag i den och då slår det mig!
"Min halstablett!", jag åt tydligen inte upp den, utan förflyttade den ner till fötterna... Fick de också retkills-hosta i natt  måntro?
Ett mysterium som kommer att förbli olöst,men vi kan ju konstatera att mitt sovande jag hade förstånd nog att ta ut halstabletten för att undvika onödiga olyckor, vilket gör att alla ni med kaffet i halsgropen lugnt kan dricka vidare!

Spelman på taket

Ledig dag, och det enda jag vet är att jag ska fly lägenheten!
Resten av familjen ligger klubbade i soffan med feber, hosta och förkylning, och det är jag inte intresserad av... Har lite ont i halsen, men mer än så vill jag inte ha!
Så att stanna hemma hela dagen känns inte som ett alternativ...
Men tills jag bestämt vad jag ska hitta på, är det, det här som kallas för speleman på taket?
En mindre chock när man råkar titta ut genom fönstret och det står en svartklädd man på taket rakt över gården...

Här gäller det att hålla sig frisk!

Vilken helg!
Det var jobb, kalas för fina gudmodern, lite mer jobb och sedan härligt vinmys/thémys/läskmys(ni fattar vad jag menar) med fin fina vänner!
Det var första gången som vi bjöd hem vänner i pojkvännens lägenhet, men det blev bra!
Det var städat och fint, stearinljus och värmeljus i varje rum (utom inte-riktigt-fått-den-omtanke-det-förtjänar-rummet), fräscha snittblommor och krukväxter, härligt tilltugg och givetvis det supertrevliga sällskapet...
Det blev en mysig kväll och ett bra avslut på den gångna veckan och en bra start på den påbörjade!
Dagen, idag, tillbringades med mitt hjärta på lite inspirationsinredningsturer... ILVA, IKEA, XXXLUTZ, MIO och JYSK fick besök idag, och på IKEA blev det ett inköp av ett badrumsskåp och lite glasunderlägg+ att vi planerade kommande inköp av bland annat garderober till sovrummet, byrå till vardagsrummet och lite piff till bland annat köket... Alltså en mycket lyckad runda!
Nu vill man bara få hem allt och få det på plats, men vi får lugna oss lite ett tag till... 
Nöjda är vi i alla fall!
Och här har ni det nya skåpet/hyllan! På de två nedersta hyllorna ska vi bygga två lådor, så att man kan ha lite "fulförvaring" där, lovar att visa resultat!
Nu ska jag kurera mig mot resten av familjen, eller åtminstone mamma och pappa... De har dragit på sig något skit som ger dem feber och snuva... Inte helt sugen på det!

Våren är här!...eller inte riktigt kanske...

Våren är här! ... eller inte riktigt kanske...
Men lite med den här buketten i alla fall!
En vacker konstruktion av körsbärskvistar, fin eucalypthus, vackra pärlhyacintlökar, blåa anemoner, vit ranuncel och vita germini...
Beställerskan ville ha en rolig och fri utflippad bukett, och det syns inte så bra på bilden men konstruktion med ringen är lutad, vilket ger den lite mer djup, men det viktigaste av allt jag var nöjd, men beställerskan var ännu nöjdare!
Skulle gärna få en sådan bukett själv!

Plockar upp mig själv inför morgondagen

Vilken härlig dag det varit idag!
Rejält röj och städ i pojkvännens lägenhet, och nu är det bara lite blommor och folk som saknas, och det fixas på söndag. Liksom bara lite finlir kvar!
Och allt som skulle handlas har också blivit ordnat, så nu kan vi jobba i lugn och ro.
I övrigt blev det en mycket trevlig runda på Emporia med min mentorelev, lite shopping för oss båda och härligt snack! Det är verkligen spännande att få lära känna en helt ny person som man aldrig annars skulle ha lärt känna av olika anledningar!
Man lär sig verkligen mycket!
Har tänkt att jag ska berätta mer om det här med mentorelev för er som är lite nyfikna, men besparar er för ett långt inlägg en fredagskväll, genom att skjuta det lite på framtiden...
Kvällen har avslutats med tacos och Gladiatorerna på TV, och snart ska kudden dejtas för att orka en intensiv jobbhelg.
Samlar upp min inspirationsnivå genom att titta på denna bilden som min kusin tagit på buketten som jag gjort till hans bröllop...
Blir lite lycklig i kroppen av den enkla skönheten, och känner mig lite mer inspirerad inför kommande utmaningar!

Svåra garderobsbeslut...

Fredag idag, och min sista lediga dag för denna veckan... Det väntas nämligen helgjobb för min del!
Men först är det idag som gäller!
Ska bege mig ner till pojkvännens lägenhet(så fort jag röjt undan på mitt rum en aning...) och hjälpa honom städa lite och sedan är det dagsför mig att träffa min mentorelev.
Vi har setts en gång innan, när vi blev presenterade för varandra, och idag blir det andra gången. Vi kommer att ses på Emporia, och sedan får vi helt enkelt se vad som ska hända...
Problemmet nu är vad jag ska ha på mig....
När ens garderob ser ut såhär är det svårt att få en bra överblick av vad man verkligen har.... Kanske därför jag ska rensa...? Eller vad tror ni?
Men efter att ha rotat runt ett tag hittade jag faktiskt två nya fynd!
Tror faktiskt att det får bli dessa idag... Men en kofta över är nog nödvändigt, är fortfarande ganska kallt ute, och det är ju tradigt att gå runt och frysa!6

...i enkelheten bor skönheten...

Skaller, skaller... skaller!
Hör ni hur mina tänder skallrar?!
En mycket kall dag på jobb, men väldigt produktiv. Mycket beställningar till morgondagen, och en del som var lite mer "än det gamla vanliga", vilket bara är superkul!
Dessutom gör det, det värt att frysa lite...
Ett av favorit-projekten idag var en helt fantastisk krans som skulle lindas med brudslöja och sedan skulle tre vackra vita kallor nålas fast...
Tidskrävande, med lindningen för att få en fin form, men ack så vackert det blev!
Så himla enkelt, men det blir otroligt vackert... Älskar verkligen inte brudslöja, men såhär tycker jag att det är himla vackert!
 
Nu ska jag hitta kudden och ladda om inför morgondagen(även om den inte innefattar jobb), måste ju vara pigg ändå...
 
 

Ibland är det riktigt härligt att leva!

Vilken dag!
Påbörjade utsorteringen i garderoben(men har mycket kvar!) och kom en bit i alla fall...
Och så var det dags att bege sig på cykeln... Det hade hunnits bilda en frostig hinna på sadeln, och vi kan ju säga att den inte var varm direkt.... Men vad gör det när solen skiner?
Blev dock lite förvånad när jag kommit en bit, det var förvånansvärt dåligt plogat/skottat på sina ställen, så stundtals var det mest kasning i kurvor och nedförsbackar, och när däcken var fulla av snö kunde det vara lite svårt att få stopp på hela ekipaget... Lyckades dock undvika utkasningar framför bilar, så var ändå ganska nöjd!
Väl framme mötes jag av en öppen dörr, en glad Loulou och ett varmt hem, vilket passade utmärkt efter den kalla cykelturen.
In i köket, baka mumsiga scones, skära fruktsallad och snacka, duka bordet och så de tre viktigaste sakerna:
- äta (nybakad scones ska avnjutas med smör, ost och marmelad/sylt!)
- snacka (om allt mellan himmel och jord)
- skratta (kanske det viktigaste av allt!)
Mätta och belåtna, satt vi kvar vid köksbordet och njöt, medans mörkret föll utanför fönstret och temperaturen dalade, och när termometern visade -9, 6, kände jag att det var dags att cykla hem för att inte frysa sönder på vägen hem!
Det var kallt, så himla kallt... Djupfrysta lår fulla av mjölksyra, stelfrusen rumpa, köldstela fingrar och näsa och öron som börjat anta en vitare nyans, men den klara himlen, den fina månen och knaret under cykelhjulen i tystnaden gjorde det ändå till en mysig tur på vägen hem...
Nu hemma, nerbäddad under en filt med en kopp the i handen framför Sveriges mästerkock, njuter jag!
Lite mer energi inför morgondagen som bjuder på jobb, och bara en allmän lycka i bröstet...
Ibland är det riktigt härligt att leva!

Vackra nyponbuskar i lågt solsken

Snön ligger kvar på marken, och när jag öppnade ögonen imorse visade termometern -13... I kallaste laget, men vad gör det när solen skiner, och hela området ser ut som ett sagolandskap?! Ingenting!
Man hoppar i sin nya favorittröja från Monki, en aprikosfärgad, stor och härlig skapelse, tar på ett fint halsband och snygga jeansen, och njuter! 
Hittar man dessutom vackra snötäckta nyponbuskar, kliar det rejält i fotofingrarna, och man får helt enkelt offra sig i kylan... Men vackert blev det, och jag är nöjd!
Idag ska jag ge mig på en cykeltur(hoppas verkligen att vägen är plogad idag...) till en av mina äldsta vänner. Det ska bli sconesmys med fruktsallad och en hel del snack... Kameran får kanske också följa med, har ju lovat mig själv att bli bättre på det!
 

Ett löfte om en kommande vår...

Som sagt, Tulpanens dag idag, och här är min bukett.
Tre sorters tulpaner, en fransig, en enkel och en papegoj tillsammans med vacker vit syren, småbladig eucalypthus och fin fina körsbärskvistar, och detta, detta är ett löfte om en kommande vår...
Det gör mig lycklig, även om jag just nu njuter av snön så mycket jag kan, men en liten tjuvstart skadar aldrig!
Unna dig själv en vacker bukett idag!

Alla ben är hela!

Jag överlevde!
Alla ben är hela och inga stukningar eller vrickningar, så jag är ganska nöjd med min runda!
Det var ganska tungjoggat i och med att det inte var plogat någonstans, men det var tur för mina skor hade bättre grep i snön...
Trött och varm tog jag mig igenom snön och kände mig som ett snömonster, men nyduschad och fräsch känns det toppen, så nu ska jag ut i snön och njuta av solen!

Vackert snöfall utanför mitt fönster

Vad gör man på sin lediga tisdag, när man vaknar och tittar ut, och ser att det snöar?
Man(eller åtminstone jag) blir själaglad och fixar en liten enkel lyxfrukost med fruktsallad, en kopp med favoritthét och perfekt kokta ägg till mackan och kryper ner i sängen igen, puffar upp kuddarna, lutar mig tillbaka och njuter!
Ska verkligen ta tillvara på denna dagen och njuta!
Hade tänkt att jag skulle ge mig ut på en joggingrunda, men vet inte om jag vågar... Alltså mina skor kombinerat med snö och is har visat sig vara en, ibland, lite väl spännande kombination... Känns väldigt onödigt att bryta benen...
Får se om jag ger mig på det, men ska i alla fall ge mig ut på en promenad! Älskar att gå i snö och höra det mysiga knaret under skorna, känna kylan bita i kinderna och bara känna att jag lever...
Och givetvis ska jag ordna en fantastisk tulpanbukett! Det är ju Tulpanens dag, och då måste man lyxa med lite tulpaner!
 

Mål för 2013

Nytt år och nya möjligheter!
Har många tankar och idéer... Eller kanske mål... Vad jag vill uppnå under 2013!
 
- Nå målvikten (påbörjade resan för ganska exakt ett år sedan och nu tänker jag komma i mål!)
- Börja jogga/springa en gång i veckan (de som känner mig vet vad jag tycker om just löpning, men det gör gott, så nu är det bara att satsa!)
- Få mer tid att umgås med familj och vänner (jag förstår att det inte kommer trilla in mer tid från någon liten vrå, men tänker försöka omprioritera  så att det blir tid över...)
- Vara mer spontan (har ofta så mycket inplanerat att det knappt finns tid att klämma in minsta hårstrå mellan allt,så när jag väl har 5 minuter över vill jag bara ta det lugnt... Men nu ska jag försöka undvika att fylla kalendern och försöka hitta ork att bara säga 'ja' när det kommer något oplanerat, och givetvis ska jag själv försöka ordna lite grejor)
- Vardagsfotografera (att fotografera vid högtider och vid större händelser i all ära, men alla de "vanliga" stunderna som bara försvinner som är lika härliga att föreviga... Kameran och jag ska få en lite tightare relation)
- Sortera ut (jag är väldigt bra på att spara och samla saker, kläder m.m, och med ett litet rum blir det snabbt stökigt och fullt... Istället för att tänka: jag gör det en annan gång, ellrr senare, så ska jag göra det direkt! Och när jag haft min garderobsrensning ska jag försöka ha filosofin, ett plagg in och ett ut! Going to be hard!)
- Ta tag i ett projekt som jag startade förra året (kom igång bra, men har fastnat lite, så nu ska det organiseras och planeras och ännu en gång sorteras!)
 
Några av mina punkter för 2013... Ifjol lyckades jag uppfylla nästan alla mina mål, det var ett som jag inte lyckades med,  men det gör inget, majoriteten avklarades!
 
Nu ligger dimman tät utanför fönstret och jag ska snart börja göra mig klar för att åka ner i stan för en myslunch med en av mina finfina vänner.
Puss & kram

2012 åkte ut och 2013 kom in!

Gott Nytt År på er alla där ute!
2012 är slut och 2013 har bara börjat, ett nytt år med nya möten och upplevelser!
2012 avslutades i alla fall med fina vänner, god mat, mycket skratt och allt som gör nyår bra!
Om 2013 blir 1/3 så bra som gårdagen ska jag vara nöjd! Lyckades göra en god tomatsoppa ocb en ljuvligt rinnig/krämig chokladfondant, och allt för första gången, så har förhoppningar och önskningar och löften för det kommande året!

RSS 2.0