Hej alla fina! Jag lever i värmen, och nj...

dsc01383 (MMS)

Hej alla fina! Jag lever i värmen, och njuter av att bara vara ledig! Solar, träffar vänner och njuter. Just nu på väg ut i stugan med en slush ice i handen och nyklippt hår. Livet är härligt! Puss och kram Therese


Så att ni vet...

Idag börjar min 3 veckors långa semester!
Det ska verkligen bli skönt, och det är precis vad jag behöver just nu!
Ska bli skönt att få sova lite längre och ha tid att göra allt jag vill.

Jag ska försöka att blogga så gått det går, men det kommer inte vara högsta prioritet eftersom internetet är slöt och långsamt, men något inlägg ska det väl kunna bli!
Kommer att sakna det för mycket annars...


För det tänker jag göra mellan 19/7-6/8!

Puss och kram

Therese


Wow är det enda ordet som duger!

WOW WOW WOW! Det är allt jag kan säga!!!
Cupcakes som jag bakade igår, och bjöd på idag, blev saligt goda! De smakade precis så som jag tänkt mig, och smakade minst lika bra!
Jag var i sjunde himlen! Det enda jag ska göra annorlunda nästa gång är att bara grädda dem i 15 minuter, annars var det perfektion!
Har nog aldrig uppskattat en cupcake så mycket... Precis i min smak! Gillar inte för söta frostingar, och denna var bara galet god!
Kommer kunna tjata om denna i en evighet!

Ska i alla fall lägga upp receptet så fort jag har bilderna på datorn!
För dessa muffins måste smakas! Älskar man choklad och mint med en liten pärongömma så kommer man verkligen inte att bli besviken!

Puss och kram

Therese


Jag glömde ugnen...

God morgon alla glada!
Det är fredag!!!
Trött är jag, men nöjd! Kom iväg på marknaden igår, och hann baka mer än 30 muffins och skapa mer än 30 små blommor!
Lite klappa-på-axeln-varning...

Blev lite handlat igår på marknaden ½ kg bigaråer(love, love, love!), två spritshuvuden. En öppen och en stjärna, och sedan 6 olika strössel och fyra olika muffinsformar samt lite tidningar!
Riktigt kul! Speciellt med tanke på att jag varit på väg att beställa hem några av sakerna under dagen, och så fanns de där! tanken hade inte ens slagit mig!

När vi sedan kom hem, var det bara för min del att ställa mig i köket, och svänga ihop smeten till cupcakesen. Och snabbt gick det och hopp in i ugnen kom de. Satte klockan på 10 minuter och väntade.
Kollade till dem när klockan ringde och såg att de behövde minst fem minuter till...
Så ringde klockan för andra gången, och till min förvåning ser kakorna likadana ut som innan! Irritationen stiger, och jag sliter upp luckan, och då inser jag... Jag har bara tänt lampan i ugnen... Gradantalet står fortfarande på noll...
Så ut med kakorna och på med 200 grader och så var det bara att vänta!

Under tiden hann jag färga lite sugerpaste i gult och grönt och göra små blommor med guldströssel i mitten, och muffinsen blev goda!
Gjorde ju några för mycket och då var man ju tvungen att provsmaka! Och det blev ännu godare med konserverade päron i mitten, så jag tror att det blir toppen med after-eightfluffet ovanpå!
Men det får vi se i eftermiddag!

Ikväll kommer några vänner till familjen ut i stugan, och det blir middag och mys!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Baka baka liten kaka

God morgon alla fina människor!

Idag är det torsdag, vilket betyder att om endast en dag börjar min semester! Kan väl säga att jag tycker att det ska bli skönt!
Men det är lite saker som ska fixas innan dess!
Det som står överst på min prioritetslista är att baka klart kakorna som jag ska bjuda på innan jag går på semester.
Det ska bli kladdkakemuffins med after-eightfluff och päron, lite grann som den där efterrätten med varma konseverade päron med smält after-eight på...
Jag tycker att det låter väldigt gott, och hoppas att det kommer att bli lika gott som det låter! Dessutom ska jag testa att göra sådana sockerblommor ikväll, så jag ser fram emot kvällen!
Det enda tråkiga är att jag missar Sjöbomarknad... Är vädret bra ska pappa, syster och en kompis till henne åka dit, och det hade jag också tänkt, men så slog det mig igår att jag verkligen inte hinner det, om jag ska hinna bli klar med allt!
Har i alla fall avrit på en marknad i år, så det känns väl okej... Men Sjöbo är liksom marknadernas marknad för mig!
Om det inte vore för att vi skulle ha gäster imorgon kunde vi åkt då, men det finns det tyvärr ingen möjlighet till... Får be pappa att köpa körsbär till mig om de åker dit...för det köpte jag inte sist jag var på marknad...

Jo, jag var ju på teater igår i Trelleborg. Vi såg När tocken gal, och den var faktiskt helt okej!
Den märks ju att det inte är proffisionella skådespelare, men då och då får de till det, och det blir hur bra som helst!
Tyvärr hade vi inga superplatser... Satt på en lite fontän, så hörde mest hur vattnet porla, så en del roliga saker försvann, så vi har sagt att nästa år ska vi åka tidigare, ha med oss stolar och sitta bättre!

Anledningen till att vi kom så sent var att Malin och jag skulle köpa sallad på café 2000... Det uppstår bara ett litet problem när vi kommer dit... De har ändrat sina öppetider och stängt redan klockan fyra, och vi kom klockan fem...
Jaha, bara att ringa mamma och höra vad vi ska göra. Hon säger att vi ska gå mot Latinskolan och kolla om något larsson har öppat, sagt och gjort traskar vi dit, men där är också stängt, och då kommer jag på att Subway ligger inärheten och deras baugetter är ju goda, så vi tar oss dit och handlar.
Då har vi två fem familjs familjer framför oss, vilket drar ut på tiden...
Tanken var att vi skulle vara på motorvägen mot Trelleborg senast halv sex, men klockan var nog närmare sex, vilket gjorde att vi var i Trelleborg närmare halv sju, och då var det fullt!
Men det var fint väder, och vi kunde sitta jela sista akten, så jag gillade kvällen!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Huvudet snurrar!

Det är så varmt att huvudet snurrar!
Energi..? Vad är det?
Samtidigt som värmen tilltog, tog min energi semester!Huvudet är som en varmluftsfylld ballong, och jag orkar inte tänka en klar tanke...
Ögonen går brutalt i kors, och tankarna vandrar fritt utan fokus...
Koncentration..? Vad är det?


Missförstå mig rätt! Jag älskar solen, sommaren, värmen, rubb och stubb! Men att sitta inne i ett rum, där luften står still och utan fläkt eller AC, så blir man ganska less på det!
Jag vill sitta ute med min bikini, en bra bok, något kallt att dricka och typ en hängmatta med parasol för de stunder då solen blir för intensiv!
Men snart får även jag komma ut och känna vinden i håret, och få lite nytt syre i lungorna, som kan få igång hjärnan igen!

Kan ju bara berätta att vattnet på bilden är galet lockande! Kanske ska skölja huvudet under en kran...?

Puss och kram

Therese

Hann med en del

God morgon alla fina människor!

Det är onsdag idag, och solen är tillbaka! Riktigt härligt efter gårdagens regnande! Fast det blev en lugn kväll igår!
Hämtade ut mitt paket på posten och blev frälst när jag kom hem! Längtar tills jag får chansen att använda allt!
Fixade klart beställningen på smyckena, och fixade med lite foto på datan inför en kalender som jag ska låta trycka, samt de bilderna som jag ska framkalla...

Idag ska vi bege oss till Trelleborg på eftermiddagen/kvällen för att se på teater. Tydligen heter den När tocken gal, och jag hoppas på att den är rolig!
Dessutom ska vi handla sallad på Café 2000, och mumsa på det under tiden, så jag längtar verkligen! Och blir vädret så där toppen, blir det ju helt underbart!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

...

...sanningen gör ont, att få sätta ord på det man grubblat på är bitterljuvt och att le som om inget någonsin hänt är en konst...

Det är väl precis så det är...?

Tomt, hjärtkramande och smärtsamt... livet...

//Therese

Helgen i Kivik

Orkade inte sätta mig och redigera alla bilder igår, så slängde ihop ett snabbt kollage med hjälp av shapecollage.com, från när jag och pojkvännen var i Kivik, Tosselilla och Marsvinsholm.
Tycker ändå att det ger en vis hum om vad vi gjorde där!
Fredag 9/7

Åkte vid halv tolv mot Marsvinsholm för att kolla upp var vi skulle på teater på lördagen, när det var checkat, ställde vi in GPS:en på Kiviks musteri, och cirka en och en halv timme senare var vi där, och kunde njuta av solen och den vackra omgivningen!
Vi kollade runt i en av äppelträdgårdarna, satte oss på en bänk och drack årets äppeljuiceskörd, handlade och åt glass. Mycket mysigt! Tyvärr lämnade vi lite tidigt för vi trodde att vi skulle checka in på hotellet mellan två och tre...
Påväg mot hotellet stannade vi och tittade på Kungagraven, som är en stor stenhög med en ingång, där det finns en grav med runor. De vet inte vem som ligger där, men med tanke på storleken tror de att en kung blivit begravd där.
Så kom vi till hotellet, och det visade sig att incheckningen var först klockan tre, så vi tog en runda i byn och ner mot havet och bara njöt av allt det vackra!
När vårt rum blivit ledigt, njöt vi av moussernade vin och ett frukt- och chokladfat innan vi gick ner i spaet för att få vår massage.
Kvällen avslutades med en tre rätters middag på uteserveringen, och det var himmelskt gott!

Lördag 10/7

Vaknade av soluppgången och tog några fina foton, lyckades somna om, och först vi halv nio gick vi ner till frukostbuffén. Älskar frukostbuffér!
Så packade vi ihop oss och åkte mot Tosselilla för en dag med bad och annat skoj!
Tog mitt först dopp utomhus där, vi klappade getter och hade kul tillsammans!
Efter en hel dag utomhus tog vi oss till Bo Ohlsson, för att komma undan från solen en stund, innan vi åkte till Marsvinsholm för att se Markurells i Wadköping(mycket bra!).
Tillbaka i Malmö avslutade vi kvällen med att äta chokladdoppade jordgubbar och dricka ett gott vin.

Puss och kram

Therese


Efter regn kommer solsken

God morgon alla fina!
Tisdag idag, och nu kommer det välbehövliga regnet som får luften att lätta! De har gått ut med en klass 1-varning för Skåne, så tydligen ska det komma rejält med åska, men än så länge har jag bara hört ett litet muller... Men det regnar i alla fall och det är redan svalare!

Igår var det riktigt kvavt och varmt, så när jag kom ut i stugan hoppade jag in i duschen, men kan inte säga att det gjorde så stor nytta... var ju lika varm när jag kom ut igen... Men kändes ändå lite fräschare!
Sedan satte jag mig med datorn i knäet, och laddade över massor av bilder till min hårddisk från datorn, och den blev betydligt snabbare!
Kanske inte så konstigt med tanke på att jag laddade över nästan 30 Gb...
Sedan fixade jag det sista med en smyckesbeställning som jag hållit på med... På grund av värmen har lacket haft svårt att torka, men idag hoppas jag att det fixar sig!

Ja, idag ska jag hämta ut mitt paket på posten! Beställde lite saker från tårtdecor.se förra veckan till mitt cupcakes fixande, och tydligen kom avin förra veckan, men det glömde mamma berätta, men idag ska det hämtas ut!
Jag hoppas att sakerna är som jag tänkt mig, men det tror jag nog! Sedan funderade jag på om jag skulle baka lite, men får se vad jag orkar... Har fruktansvärt ont i min axel, så är ganska trött hela tiden... Och humöret går upp och ner...
Men efter regn kommer solsken, så det löser sig nog!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Idag i värmen, tog syster och jag oss till...

dsc01373 (MMS)

Idag i värmen, tog syster och jag oss till Entré och tog en fika på Mormors Bageri. Syster tog en ost- och skinkbaugett, och jag tog en chokladmaräng(alldeles för sött!),men det var mysigt! Tyvärr upphörde fikan lite snabbt, eftersom syster kom på att hon var av med mobilen, men efter en stund blev den återupphittad! Nu blir det vila och bara ta det lugnt, för jag är trött och har skitont i min axel... Puss och kram Therese


Sol, sol och åter sol!

Precis så är det nu, och har varit hela helgen!

Det är varmt på riktigt!
Solen gassar, vind...? Vad är det?, luftfuktigheten matchar tropikerna, kort sagt är det stekhett!
Jag älskar sol, värme och sommar, men att inte ligga i vatten eller i skugga gör det nästan outhärdligt!

Igår kom det en åsk- och regnskur som hette duga, och vi var säkra på att luften skulle kännas så mycket fräschare efter det!
Men så fel vi fick!
Efter att det åskat och regnar färdigt, var det lika varmt, bara betydligt fuktigare i luften!
Och tydligen ska det här hålla i sig... Får väl skaffa en madrass med inbyggt kylsystem, så att ,am kan sova en hel natt utan att vakna genom klibbig, med lakanen som en andra hud!

Puss och kram

Therese


Sommarcupcake

Denna gjorde jag iförra veckan till familjen, och kan väl säga att den blev uppskattad av alla(utom pappa som avskyr citronmuffins... Ska göra vanliga muffins till honom snart)!
En citroncupcake som jag skar av "hatten" på, fyllde den med hackade färska jordgubbar(svenska), spritsade sedan runt kanten med vaniljfluff(philadelpiaost, hårtvispad grädde, florsocker, vaniljsocker), satte på "hatten", spritsade en stjärna med vaniljen, doppade en jordgubbe i choklad, och satte dit, och voilá!
En sommarcupcake!

Ska nog testa att göra med vanlig grädde någon dag och med vanliga vaniljmuffins...
Tror det blir minst lika gott!

Puss och kram

Therese


Rubriken kan inte vara så viktig...

God morgon alla fina!
Måndag igen, och jag är tillbaka efter min lilla minisemester med pojkvännen... Har varit helt underbart! Jättefint väder, trevligt sällskap, fint boende, god mat...
Tror inte att jag kan klaga på något!
Det kommer att komma upp bilder under veckan, så jag väntar att berätta vad vi hittade på när vi var iväg...

I alla fall, vi kom hem i lördags, och avslutade kvällen med jordgubbar och choklad, vilket aldrig kan bli fel!
Söndagen började vi med att äta frukost tillsammans, sedan åkte jag till kyrkan för att hjälpa till med en konfirmation.
Bra gick det, och väl tillbaka hos pojkvännen blev det middag, för att sedan köra honom till Svågertorp och vinka av honom...
Nu är han borta i 3 veckor... Känns konstigt, men tre veckor kommer att gå supersnabbt! Så snart ses vi igen!

Kvällen aslutades i Oxie hos min farbror, där vi grillade hamburgare, åt jordgubbar, lite godis och tittade på fotboll! Mysigt värre!
Dock kom världens åskoväder in över oss, så vi fick fly in, för att undvika det brutala skyfallet!

Idag får jag se vad som händer... Har inga planer direkt... Ska fixa bilder från helgen, välja, redigera och skicka iväg! Ska nämligen göra ett litet album med alla minnen från vår minisemester, så det ska bli kul!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Pinkdreamcupcakes

Tänkte att ni kunde få se de första cupcakesen som jag gjorde i början av veckan!


Det är citronmuffins med en liten gömma som jag fyllt med en hallonkompott(hallon, vispad grädde, florsocker).
Därefter har jag spritsat på en hallonfrosting(philadelhiaost, smör, florsocker, hallonsaft), toppat med ett hallon, och ett-två chokladflarn.

Mycket goda!

Puss och kram

Therese


Blixman på tur

Det var ett tag sedan jag la upp bloggar jag följer, men idag är det dags igen!

Den här gången är det Blixman!

 

Vad är Blixman för blogg?

En blogg full med vackra bilder, som får en att sugas rakt in!
Man suger i sig varje intryck, och vill bara ha mer! Ungefär som om man har en skål med chokladdoppade jordgubbar framför sig, det går inte att sluta äta!
Precis samma känsla är det här!
Det är studiofoto, porträtt, reklam, djur, cupcakes, natur, männsikor som hamnar framför hennes kamera!
Dessutom skriver hon lättsamt och enkelt, vilket gör Blixman till en lättsam blogg, som man inte tröttnar på!

Varför läser jag Blixman?


För att bloggen är otroligt inspirerande! Den ger mig nya vinklar och synsätt, vilket får mig att utvecklas!
Hennes bilder tilltalar mig enormt mycket! Jag hittade bloggen när jag letade inspiration till cupcakes, både smaker och utseende, och hennes bilder av sina cupcakes, gav mig en sådan inspirationskick!
Ljuset, motiven, allt är ren inspiration och får mig att vilja kunna mer och bli bättre!
Varje gång jag ser ett nytt inlägg, pirrar det till i magen, och jag kan knappt bärga mig, tills jag fått se vad hon nu lagt upp!

 

Så har du tråkigt eller bara vill få uppleva vackra saker, som får ögonen att njuta, tycker jag att du ska klicka dig in hos Blixman !


(bilden är lånad av Eva Blixman med tillåtelse! Förbjudet att kopiera!)

Puss och kram

Therese


Tänk att få se havet glittra...

God morgon alla fina!
Idag är det torsdag, vilket betyder att imorgon åker Richard och jag till Kivik! Längtar verkligen, och igår när jag packade försökte jag verkligen få med allt! Hoppas att jag inte glömt något...

I alla fall, idag är det lite varmare, fortfarande molnigt, men jag hoppas på fint väder hela helgen! Skulle förgylla våran tur så mycket, eftersom jag älskar att se vattnet glittra och njuta av solnedgångar! Så håller tummarna hårdare än på länge!

Kan berätta för er att jag faktiskt fixade nya cupcakes igår, eller jag dekorerade dem annorlunda mot de förra! Ska försöka fixa en bild senare...
Men det blev cupcakes med färska jordgubbar och en frosting på grädde, färskost och florsocker. Riktigt goda måste jag säga! Och jag tyckte att de blev väldigt söta!

Idag händer inte särskilt mycket... Ska hem till pojkvännen senare idag och sova där, så vi lär väl mest ta det lugnt... Funderade på att baka nya cupcakes och bjuda hans familj på så vi får väl se...

Vad ska ni hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Magnum Gold?! inte min melodi...

Idag fick jag äntligen testa glassen som jag så länge velat prova på!
Magnum Gold?!
Beskrivningen
"vaniljglass med virvlar av utsökt kolasås med havssalt, doppad i krispig mjölkchoklad med ett gyllene skimmer"
tyckte jag bara lät helt underbar, så förväntningarna var skyhöga!

Och tyvärr får jag säga att jag blev lite besviken...
Tyckte att vaniljglassen med kolasås virvlarna, gav mig smaken av kaffeglass, vilket inte är min favorit... Dessutom kände jag inte av någon sälta alls från havssaltet, vilket jag saknade, för choklad och havssalt är toppen!
Men chokladen runt glassen var verkligen krispig, och guldet ovanpå höjde glassen verkligen! Ett bevis på att man äter även med ögonen!
Enligt mig en helt okej glass, som kunde varit super om jag sluppit kaffesmaken och fått mer sälta från havssaltet!

Ska ändå säga att jag är glad att jag smakat den, och tror säkert att någon annan kan älska den, precis som jag skulle vilja göra!
Men denna glassen åt jag nog bara denna första och sista gången...

Puss och kram

Therese

Packningslista


Satt och knåpade ihop en packningslista inför ikväll, och jag tror att jag fått med mig allt... Eller är det något superviktigt som jag glömt?
Tandborste och dylikt har jag tänkt på, men i övrigt?

Puss och kram

Therese


Saker ska hinnas med idag!

God morgon alla underbart fina!
Onsdag idag, vilket i sin tur betyder att det snart är fredag, och resan till Kivik snart är här!
Ska faktiskt packa ikväll, ladda kameran, hitta biljetter och dylikt, ser verkligen fram emot resan! Och jag önskar verkligen att solen vill vara framme och förgylla våra dagar!

Igår blev inte mycket gjort efter fikan med cupcakesen... Men åh så goda de var! Ska faktiskt göra en annan variant idag med jordgubbar hade jag tänkt! Lite sugen på att skära av ett litet lock, gröpa ur en liten grop i cupcaken, fylla hållet med vaniljkräm och någon bit jordgubb, sedan spritsa en kant med grädde lägga, på locket, klicka dit en lite kristyr/glasyr och lägga dit en jordgubbe i skivor kanske...
Tror ni att det skulle kunna bli bra?

Vad som händer annars idag är att jag ska åka till min farmor och farfar med syster, hjälpa dem med en ny mobiltelefon och äta middag.
Ska bli riktigt mysigt!
Sedan blir det till att träffa pojkvännen, packa och fixas cupcakesen!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Här är en av cupcakesen som jag gjorde igå...

dsc01363 (MMS)

Här är en av cupcakesen som jag gjorde igår, dekorerad och klar! Citroncupcake fylld med hallonvips täckt med hallonfrosting och till det ett chokladflarn och ett hallon! Mums kan jag lova! Puss och kram Therese


Svullen fot...

God morgon alla fina människor!
Idag är det betydligt svalare och mycket moln... Kanske tur för gräset och växterna som nog behöver få lite vila från värmen!

Igår blev det faktiskt bak! Gjorde citron/vaniljmuffins fyllda med hallonvisp och sedan en frosting med hallonsmak! Me like!
Älskar ju att baka och att få använda min nya sprits var jättekul! Ska verkligen göras om snart!
Förutom massa roligt bakande, så fick jag ont i foten...
Insidan av foten, lite ovanför hålfoten är svullet, och jag ahr ingen aning om varför... Kanske bara min vanliga otur...


Tog på mig mer hela sandaler idag, men remmarna trycker precis över svullnaden, så det gör ganska ont...
Men jag hoppas att det blir bättre! Ska ta bussen hem, och då vill jag inte gå och halta!
Annars har jag inga planer för dagen... Möjligtvis att fotografera en del av fimoberlockerna som jag gjort för ett tag sedan, och lägga upp dem på Charms for You.
Och sedan kanske fixa lite med bilderna på datorn...

 


Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Ta hand om din hud i solen!

De allra flesta av oss blir helt galna när solen tittar fram! Vi lägger oss ute i solens heta strålar med minimala kläder, och bokstavligen pressar!
Man ska bli brun, det är bara så det är!
Röd? Äsch, det försvinner, och sedan blir jag ju brun!
Desto snabbare det går desto bättre!

Sådan har jag också varit! Legat ute i flera timmar utan vare sig solkräm eller annat skydd... Man ska ju bli brun på sommaren, och bränna sig? Nä, det gör inte jag... Eller? Oops, hallå kräfta!
Har bränt rygg, mage, axlar, näsa, rumpa så många gånger, och ändå inte smörjt in mig förrens efter att det hänt, även om jag gjort det flera gånger varje sommar i flera år...
Ibland är man bra dum, och väljer att glömma saker som man borde komma ihåg!

Har alltid varit lite rädd för cancer, och ofta tänkt att jag borde skydda huden mer än vad jag gör, men sedan ändå hamnat i fällan, där jag blivit röd som en överkokt kräfta... Men i år bestämde jag mig!

I år ska jag inte bli bränd! Solskydd ska vara min bästa vän, och ordet fjälla ska inte ens röra vid min hud!
Så varje gång jag lagt mig i solen denna vår och sommar, har jag smörjt in mig från topp till tå och inte legat och pressat som besatt, utan tagit pauser i skugga och låtit huden vila!
Och det har gått bra... tills igår... Att cykla hela dagen, även om det var lite molnigt, är inte att rekommendera, om man inte har solskydd 25 eller mer...
Jag har inte ont eller så, men jag var röd och varm, vilket betyder att jag bränt mig lindrigt...
Men jag har lärt mig av misstaget och nu får de partierna vila ett tag plus att de får extra hudlotion och mer solkräm!
Och än har jag inte fjällat en gång! Genom att sola lugnt, peela huden försikitgt och återfukta håller sig färgen bättre!

Egentligen skulle jag lagt upp bilder på hur hudcancer kan se ut, men jag vill inte äckla någon, så vill ni se rekommenderar jag att googla!
Det kan vara ett litet födelsemärke som börjar växa, eller börjar blöda utan anledning och då måste man ta sig till en hudläkare och kolla upp vad det är! Det kan vara helt ofarligt, men kan även vara en farligar cancersort!
Vi måste ta hand om vår hud när vi väljer att vistas ute i solen.
 Du skulle inte sticka in handen i ugnen och sätta den på en av plåtarna om ugnen var varm och hålla kvar, precis som att du inte skulle sticka in fingrarna i ett stearinljus och hålla kvar tills huden nästan börjar smälta...
Det gör vi inte för vi vet att det gör ont och skadar oss, men att lägga sig ute under en het sol gör vi utan någon större tanke på fara...

Så i sommar kan vi väl alla smörja in oss med solkräm som innehåller både UVA och UVB, vistas lite i skuggan, hålla koll på eventuella förändringar av födelsemärken eller andra hudfläckar och ändå njuta av sommaren?!
Och skulle du ändå bränna dig, duscha, peela kroppen, återfukta rejält!!!, håll dig i skuggan med kläder på och insmord med solkräm tills det röda och smärtan har lagt sig! Sedan gäller det att smörja in sig rejält och sola försiktigt, för desto fler gånger du bränner dig, desto sämre är det för huden!
 
Jag använder som minst spf 15, och då har jag grundfärg, och ligger inte så länge i solen. Hellre små korta pass, så att man hinner känna om det blir för mycket, dessutom använder jag ett helt underbart läppglans från Hawaian Tropics med spf 25. Luktar super och smakar helt okej!

Så smörj in dig, sola lugnt och ta hand om dig i sommarsolen!

Puss och kram

Therese


Semesterdagar och en tur till Hven

Hej alla fina!
Måndagen är här igen, solen skiner och det är riktigt varmt! Redan vid sju idag stekte solen riktigt ordentligt!
Har varit skönt med lite längre helg!
I torsdags åkte vi till Hörbymarknad och kikade runt på allt som erbjöds! Älskar marknader och ska försöka att komma till Sjöbo också!
På fredagen kom mormor och morfar ut i stugan och vi fikade och åt gott!
Jag han även sola lite, och dansa de sista danspasset! Kommer verkligen att sakna att dansa moderna jazz!
I lördags blev det hel dag i solen! Fast pojkvänne och jag tog en snabb tur ner om i stan och köpte fler av glasen som jag önskat mig när jag fyllde 20, men sedan blev det solning och massor av läsning!
Igår, söndag, drog vi iväg till Hven för att få cykla lite i det fina vädret!

Malin och Richard medans vi väntar vid bilen ute i stugan på att mamma och pappa ska komma

Pappa som kör, och sedan väntan i Landskrona eftersom vi inte kom med båten som vi tänkt, pga ett stort förbokat sällskap

Mamma och pojkvännen som väntar. Älsklingen mådde inte riktigt bra just då...

På båten och det gungande havet... Pappa hittade sin sittplats ovanför båtens maskinrum.

Vi andra nöjde oss med de vita bänkarna! Framme på Hven och lunchar på en av de fina stränderna!

Pappa var tvungen att känna på vattnet, som för övrigt var iskallt! Mamma fixar sin sallad!

Malin ligger och solar efter maten tillsammans med mamma, medans pappa bada och Richard och jag gick längs strandkanten.

Glasstopp vid en av hamnarna, och sedan tillbaka till cykeluthyrningen där vi alla var lite möra i benen efter de sista uppförsbackarna på oväxlingsbaracyklar!

Tycker att alla borde ta en tur till Hven och uppleva den underbara naturen och alla trevliga cyklestigar! Alltid kul att komma dit, och bara cykla omkring!
Dessutom är det inte så dyrt att hyra en cykel en heldag, endast 80 kr, och du får cykla vart du vill på ön! Dessutom har de väldigt god kulglass, så jag rekommenderar ett besök under sommaren!

En galet skön helg, med mycket roligt och vila!

Idag blir det mer stillsamt, vi ska hem om och tvätta, och jag ska se om jag kan baka lite!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Första semesterdagen sedan förra veckan oc...

dsc01357 (MMS)

Första semesterdagen sedan förra veckan och vädret har varit ljuvligt! Har varit på Hörbymarknad, köpt en kjol, ätit en gräddbulle, chokladdoppade frusna persikor och grillspett, kollat på massa saker och bara njutit! Älskar marknader och ska försöka att gå på Sjöbo om två veckor också! Efter marknaden blev det dans och nu på kvällen har vi befunnit oss på Ön. Öresundsbron firar nämligen 10 år,så de hade en vacker(men löjligt kort)ljusshow och ett fyrverkeri! Väldigt fint att titta på och innan allt börja låg vattnet spegelblankt med solnedgången bakom! Nu väntar sängen och drömmarna! Puss och kram Therese


RSS 2.0