Hallonpannacottapaj 8-10 bitar

En underbart fräsch dessert, om än lite mäktig... Läs tipset där nere, för en svalare och lättare(känsla) dessert.



Pajdeg:

12 st digestivekex

75 gram smält smör

 

Fyllning:


3 st gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 dl strösocker

250 gram hallon

200 gram philadelphiaost

Garnering:

Färska bär

Tillagning:

1. Kör kexen och smöret i matberedaren. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.

Låt stå i kylen medan du gör fyllningen!

 

2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.

 

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull, och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

 

4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur dem, och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen, och låt svalna något.

 

5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare, till en puré.

Rör ner creamcheesen och purén i grädden. Vispa till en slät kräm, och häll den i pajformen.

 

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, eller tills den har stelnat.

 

7. Servera med färska/frusna(tinade) bär!

 

TIPS! Vill du ha en mer glassig känsla? Hoppa över gelantinbladen, och ställ den i frysen istället för i kylskåpet, så får du en halloncheesecake(typ som glass). Även det riktigt smarrigt!
Och varför inte testa med andra bär? Kanske björnbär?

Lycka till! Hoppas ni kommer att älska den lika mycket som jag! Jag rekommenderar tipset starkt, för det är sådan cheesecake vi brukar göra hemma, och det är smasken!

Puss och kram

Therese


Kommentarer
Postat av: Anonym

hmm, går inte att kopiera kan du skicka receptet till jagsnuttan[email protected] istället?

2009-10-13 @ 18:15:03
URL: http://anwb.blogg.se/


Charms For You!

Nu har min smyckesblogg öppnat!
Klicka dig in, och se ifall du hittar något!
Välj bland flera olika berlocker, armband, halsband, örhängen och mobilsmycken!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0