Hur ska du fira Valborg?


Som jag skrev i förra inlägget kommer jag att ha en parmiddag hemma, där jag ska laga vegetarisk lasagne, och sedan bjuda på en kladdkaka med after eight.
Förhoppningsvis blir det något bål om vädret och humöret tillåter!

Puss och kram

Therese


Valborgsmässoafton

God morgon alla fina människor!

Fredag idag, men ingen vanlig fredag, för det är Valborg! Har verkligen sett fram emot den här kvällen, men just nu regnar det... Jag hoppas verkligen att det blir fint väder ikväll så att man kan gå på något bål! Det hör liksom till!
Dagen idag kommer innehålla städning av hela lägenheten, laga mat, duka och fixa inför kvällen, då min kompis och hennes kille kommer för att fira med oss.
Ska laga en vegetarisk lasagne(aldrig gjort det, så håll tummarna!) med en tomatsallad typ... Efterrätten fixade jag igår, så det blir en kladdkaka med after eight i... Be till gud att jag lyckats! Till det blir det ananas, passionsfrukt(tror jag) och jordgubbar och lite grädde!
Sedan blir det lite godis och så på kvällen...
Vi ska även försöka ta oss till något bål och titta, vi måste bara bestämma vilket, och då ska det ju inte regna helst!

Igår var jag och dansade, och som vanligt var det fullt ös medvetslös! Anmälde mig även till en veckas sommardans som de kallar det, så får se o jag får gå de tre kurserna som jag valde...
Sedan var vi och handlade all mat till ikväll, och tillsist bakade jag kladdkakan...

Puss och kram

Therese

Så jäkla varmt det är ute!Till och med så ...

Så jäkla varmt det är ute!Till och med så att frusna jag skulle kunna gå utan jacka! VÅR! Puss och kram Therese


Då kommer det en bild på hur mitt hår ser ...

dsc01290 (MMS)

Då kommer det en bild på hur mitt hår ser ut bakifrån. Vet att kvalitén inte är toppen,men jag gjorde ingen förändring mer än att jag klippte av det slitna, så idag känns håret väldigt kort, mot hur det brukar vara! Puss och kram Therese


Efterrätts förslag någon?

God morgon alla ni fina!

Torsdag idag, och vädret är väl grått och lagom kul... Men vädret är inte allt, även om det är roligare när det är fint!

Igår var jag som sagt hos frisören... Kan redan nu säga att det inte blev någon direkt förändring... Vågade inte riktigt så det var bara topparna som blev putsade, men det känns ändå mycket kortare!
Ni kommer att få en bild på håret bakifrån senare idag!

Efter jag klippt mig, åkte jag ned till församlingshemmet och övade med kören. Gick ändå förvånansvärt bra! Finns en låt som jag sjunger ett litet solo på som jag tycker är helt avskyvärd, för att jag får andnöd, på grund av att den går så långsamt, och ska sjungas tyst... Men igår gick den faktiskt ganska bra, och det känns lite olycksbådande för då går det nog inte lika bra på lördag...
Håller i alla fall tummarna!

Började även planera lite inför min kommande 20 års fest, men blev nog inte mycket klokare på det, men kom i alla fall igång...

Idag blir det dans, men antagligen inget KU, för behöver handla hem saker till maten som jag ska laga imorgon, och städa, så jag lär ju kunna sysselsätta mig hela kvällen utan problem!
Har bara ett problem kvar, och det är vad jag ska ha för efterrätt... Har ni några förslag?

Puss och kram

Therese

Ska bege mig ut i vår vädret mot frisören ...

dsc01273 (MMS)

Ska bege mig ut i vår vädret mot frisören på Kirseberg om en stund, men först tyckte jag att ni kunde få en bild på vad jag har på mig. Puss och kram Therese


Vad ska jag göra med mitt hår?

Idag är en stor dag! Eller stor och stor... Vet inte riktigt vad jag ska kalla den...
Strunt samma, det är inte det som är det viktiga, det viktiga är att jag ska och klippa håret idag!
Det var verkligen ett tag sedan, så det känns som om håret verkligen behöver det!

Det enda som återstår nu är att fatta det vagörande beslutet... Hur ska håret klippas?
Ska jag bara ta topparna? Klippa pannlugg igen? Klippa håret kort? Klippa det i etaper? Behålla snéluggen eller låta den växa sig lång som resten av håret?
Blir alltid lika velig när jag ska till frisören, och det är lika irriterande varje gång!

Så tänkte höra om ni kanske har några bra förslag på hur jag ska göra?

Puss och kram

Therese


It´s a new day

God morgon alla fina människor!

En helt ny dag, och idag skiner solen, och redan nu på morgonen är det varmt i solen! Man kan känna att våren är på väg med stormsteg!
Jag kan ju bara säga att jag håller tummarna inför Valborg! Låt det bli fint väder, så att man kan stå ute utan att frysa häcken av sig!
Men det är inte valborg än, så det hinner väl ändra sig en miljon gånger eller så!

Igår blev det lång rep i kyrkan inför lördag, och de låtarna som vi har kunnat innan var som bortblåsta(eller åtminstone lite ringrostiga!) och de vi inte kunnat så bra, satt som ett rinnande vatten!
Man kan ju bli förvånad!
Men överlag gick det ändå bra!

Idag blir det ännu mer körrep, och det ska bli kul även om man kommer att vara helt slut! Skulle egentligen vara i församlingshemmet redan kvart över fyra, men mamma påminde mig om att jag skulle klippa mig fyra, så jag kommer komma så fort jag kan!

Vad ska ni hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Vad har hänt?

De verkar ha fått rätt på det nu, genom att plocka bort nelly.coms reklam...

Har frågat några av er om ni har sett något skumt med blogg.ses framsida...
Vill redan nu ursäkta alla skarvar, men det blir så när man printscreenar flera gånger!

Tänkte att jag skulle visa lite hur det ser ut i min webbläsare...
Som ni ser är högerkanten avskuren, och på vänstersida ligger det en nelly.com reklam...
Vissa gånger som jag kommer in på sidan, finns det en pil längst ner, men även om jag flyttar den i sidled förblir sidan där mest besökta och mest kommenterade blank...
Misstänker att det har med nellyreklamen att göra, för många storbloggare ju hade problem med just den för någon månad sedan, eller så är det något annat...
Har Windows Internet Explorer 7 eller 8, så det borde funka..

Någon annan som har samma problem som jag?




Puss och kram

Therese


Some pics for you!

Fick in bilderna från i söndags, och tänkte att ni kunde få se fyra bilder. Inga speciella, och inte ens Photoshopade, men hoppas att ni klarar er i alla fall!







Puss och kram

Therese


En liten kik på vad jag har på mig idag. ...

dsc01270 (MMS)

En liten kik på vad jag har på mig idag. Behövde känna mig lite vårig för var så trött imorse, och den grå himlen är nu blå med sol! Våren kanske också behövde lite uppmuntran! Puss och kram Therese


Where did the sun go?

God morgon alla fina!

Hur är det idag? Skiner solen hos er?
Idag är det grått i Malmö, inte blå himmel eller sol så långt som ögat kan nå... Känns lite halvdeprimerande, med tanke på hur underbart fint vädret var igår!
Men, vem vet? Det kanske spricker upp under dagen!
Som ni kan se på bilden var vädret i söndags riktigt härligt!

Igår blev det en lugn och mysig dag!
Fick revbensspjäll på kvällen eftersom det var min namnsdag, och sedan åkte vi och kollade på Helenholms måndagskonsert, och precis som vanligt var det trevligt och en härlig stämmning! Man kan inte mer än att sakna skolan, sådana gånger!
Väl hemma igen, blev det sandwich till efterrätt, och lite mys framför TV:n. Gick dock och la mig tidigt för jag var så jäkla trött, men vissa dagar är så bara^^

Idag blir det ingen dans... Istället ska vi ha extra rep i kyrkan med alla körerna inför Vårkonserten på lördag... Visst ska det bli kul att sjunga, men jag hade velat vara där och dansa... Vi har snart uppvisning, och idag ska det bestämmas kläder... Hoppas att jag hänger med nästa vecka i alla fall!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

 


Vinnaren i Smyckestävlingen är dragen!

Så där!
Då har vi en vinnare!

Och det är Annika!

Annika, kontakta mig på [email protected], så att jag får din adress samt exakt vilket smycke du vill vinna!

Vinnare han dragits genom lottning, så alla har haft lika stor chans!

Puss och kram

 

Therese


Ni är några stycken som velat vara med i m...

dsc01259 (MMS)

Ni är några stycken som velat vara med i min smyckestävling så nu är det lottning på gång! Må bästa man vinna! Puss och kram Therese


Lots of fun!

God morgon alla fina bloggläsare!

Hur är det med er? Har er helg varit bra?

Här är det bara bra! Har sovit som en sten i natt, och helgen har bara varit bra!
Jag startade den i fredags med tacomys med familjen, och sedan Talang 2010 och Så ska det låta! Alltid lika mysigt!
Dessutom testade jag Baked Alaska! Den är god, men alldeles för söt i min smak... Det är ju vaniljglass, med virvlar av marschmallows och vita chokladbitar, så visst är den god, men lite söt!
I lördags blev det en timmes badminton på Belleuvestadion med min underbara vän Louise och hennes pojkvän. Sedan tog vi oss ner till kanalen, köpte sallad från café 2000, och satte oss vid trampebåtsbryggan och åt salladen i det underbara vädret!
Solen sken, fåglarna kvittra och en kråka hackade ihjäl en pappers/plastförpackning i en soptunna. Vi satt och gissa hur många som skulle trilla i när de gick i eller ur sina trampebåtar, men vi fick inte se ett enda plums i plurret... Lite besvikna blev vi allt, men solen och värmen kompenserade det!
Vi hann även med en tur inom The Bodyshop så att jag kunde handla min älskade citron bodyscrub! Ska inviga den i veckan har jag bestämt!
På kvällen blev det kalas för mormor med flygande Jakob och gärddtårta! Mumsfilibaba! Fick även hjälpa syster med hennes läxor, men det blev mest flams och trams!
På söndagen åkte vi till Märkesoutleten vid Midhem, syster och pojkvännen fyndade nya skor, men jag blev utan, fanns inget i min smak, eller så var jag inte på shoppinghumör...
När vi sedan tagit oss hem och ätit varma mackor, satte jag mig på balkongen med två nyinhandlade tidningar, Veckorevyn och Cosmopolitan, och solade lite. Fick ingen färg i ansiktet eller på armarna, men på bröstkorgen fick jag en "fin" kant där linnet suttit...
Förstod inte hur det gick till eftersom jag max satt där i trettio minuter, men jag brände mig i alla fall inte!
På kvällen blev det kalas för äldsta kusinen som fyllde tjugoett ute i Löddeköpinge! Ännu ett kalas med god mat!
Syster och jag hann även med en liten fotorunda i området, och hade tänkt lägga upp lite bilder här, men glömde dem givetvis hemma...
Typiskt mig!
Men ingen ko på isen för det! Känner mig fräsch efter helgen, och jag hann till och med pyssla lite under kvällen igår, så känner mig nöjd!

Under dagen kommer jag att presentera vinnaren av min smyckestävling så håll utkik!

Annars kommer det här bli en lugn dag! Är min namnsdag, så kanske blir det någon god efterrätt ikväll, men annars blir det att gå på konsert på systers skola, och det kan väl vara trevligt, och sedan ska jag försöka pyssla lite till! Tycker ju att det är så jäkla roligt när jag väl sitter där!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

God morgon! Söndag idag, och solen skiner....

God morgon! Söndag idag, och solen skiner.Snart beger vi oss till Midhems outlet för att kolla på skor. Vad ska du göra idag? Puss och kram Therese


Kalas för söta mormor! God mat och nu go...

dsc01320 (MMS)

Kalas för söta mormor! God mat och nu god fika! Jordgubbstårta och vetelängd! Vad hittar ni på ikväll? Puss och kram Therese


Nu har vi spelat badminton och högerarmen ...

dsc01256 (MMS)

Nu har vi spelat badminton och högerarmen är lite trött, men så kul! Sedan blev det underbart god sallad utmed kanalen, riktigt mysigt, och tillsist köpte jag ett bodyscrub och ett läppglans på The Bodyshop. Riktigt mumsigt, och nu blir det att leta recept! Puss och kram Therese


God morgon alla fina! Nu sticker vi till B...

God morgon alla fina! Nu sticker vi till Bellviehallen och spelar badminton med några vänner! Önska mig lycka till!Puss och kram Therese


Var brukar du handla dina kläder?

De flesta av oss gillar att shoppa lite nya kläder då och då, och därför tänkte jag fråga er om ni har någon favorit butik där ni ofta handlar kläder?

Jag handlar gärna på Gina Tricot, H&M och Vero Moda.

Tycker de har snygga kläder till rimliga priser, dessutom finns de lite varstans så det är lätt att hitta dem!
Puss och kram

Therese


Den här dagen kan bli bra

God morgon alla fina människor!
Äntligen är fredagen här, och fast solen inte skiner, så regnar det i alla fall inte, så något positivt är det väl!
Känner mig lite klarare i huvudet idag...
Det är precis som att den lugna kvällen igår, lyckades få mitt huvud att varva ner lite...
Tog mig och dansa igår, fast jag inte mådde helt hundra... Kände att jag verkligen behövde röra på mig, för när jag dansar brukar mycket stress och spänning släppa precis för stunden, och igår var det vad jag behövde! Visst var det jobbigt, och det tog en stund innan jag kunde börja fokusera fullt ut på vad jag höll på med, men sakta men säkert kom jag ner på jorden, åtminstone en liten del av mig!
Sedan var det snabbt hem och äta och duscha och ner på KU. Var inte alls pepp, men hoppades att vi skulle göra något kul, och väl framme fick vi reda på att vi skulle se filmen Bröllopsfotografern, och jag kan knappt i ord säga hur glad jag blev! Har velat se den länge, men det har inte blivit av... men nu fick jag se den, och de timmarna när jag bara satt och titta på TV, så kände jag hur hjärnan kopplade ner, och började arbeta i ett betydligt behagligare tempo!
När jag sedan kom hem smörde jag in mig med bodybutter från The Bodyshop med doft av passionsfrukt och sedan somnade jag!
Vaknade idag, ganska trött, men hjärnan känns okej! Hoppas verkligen att det håller sig så här!

Idag har jag lovat mig själv att ta det ganska lugnt, och bara njuta av att det är fredag, så ikväll blir det god mat, mys framför TV:n och om jag orkar ska jag pyssla lite!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Kan inte grepa mina tankar

Jag är ledsen att min uppdatering suger för tillfälligt, men känns som om huvudet håller på att sprängas!
Huvudet känns fullt, men samtidigt kan jag inte grepa en enda tanke eller idé. Det är fullt, men tomt...
En inte allt för bekväm känsla, men det är sanningen!
Tror det är lite mycket för tillfället, inga direkta pauser...
Det bara snurrar på och jag försöker hänga på som en annan trasdocka...
Behöver samla tankarn, för just nu är jag så sjukt okoncentrerad! Kan liksom inte grepa någonting, utan studsar bara mellan 100 olika saker, och ändå händer inget!
Har så många ideér, men när jag väl försöker fånga dem, flyter de iväg, och jag kan inte med min bästa vilja i världen komma på vad jag tänkte...
Jäkligt frustrerande!
Hoppas att det släpper snart, men jag kommer ändå att fortsätta skriva! liksom enda stunden, som jag får tankarna att fokusera på samma sak som jag, vilket lättar upp huvudet!
Det är skönt när hela hjärnan fokuserar på samma sak, och inte en miljon andra...
I know, intresseklubben antecknar, men det får vara så!
Har känt så hela veckan, men idag blev det så påtagligt! Kroppen och så är här, men hjärnan har sprungit iväg!

Puss och kram

Therese


Not as usual...

God förmiddag på er alla fina!
Blir ett ovanligt sent inlägg, men har inte orkat, känner mig lite hängig, så får se om något bryter ut under dagen...

Idag regnar och haglar det, men solen har hunnit dyka upp några gånger, så man får väl se vad det blir av det i slutänden!

Igår blev en lång dag!
Sjöng mellan 16.15- 17.00, sedan hade vi typ 1½ timmes rast, då vi käkade vår medhavna sallad. Sedan blev det sjunga mellan 18.40-20.35 typ... Var helt slut! Huvudet lämnade mig någon gång vid kvart i åtta, och då var jag så trött att jag bara ville gråta!
Länge sedan jag kände så, och det känns som ett teckan på att jag börjar bli sjuk, dessutom frös jag konstant så allt står nog inte riktigt rätt till!
Men strunt i det, idag är en ny dag, och det känns väl okej... Vaknade mitt i natten av att det fullkomligt vräkte ner och blåste, så regnet piskade på mitt fönster. Trodde först att någon höll på att bryta sig in när jag vakna...

Idag blir det kanske dans, men då måste först halsontet gå över, och piggna till lite i huvudet, annars åker jag kanske dit och ser om det går att dansa... man kan ju alltid testa!
Sedan får jag se om jag orkar ner om på KU, känner att jag bara flänger hit och dit, utan något riktigt mål, och det känns som om jag hade behövt en lugn hemma kväll och bara få lov att vila huvudet, och inte känna måste och krav...
Men vi får se... Annars kanske pliktskyldigheten vaknar, och så tvingar jag mig ner i alla fall...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Do you like Ben & Jerry´s ice cream?

Satt och blev sjukt glassugen precis!
Kom att diskutera Ben & Jerry´s otroligt goda, men dyra glassar!
Det är några stycken jag hunnit smaka.

-Phish food
- Chocolate Fudge Brownie
- New York Super Fudge Chunk
- Cookie Dough
Är de som jag köpt i förpackning här hemma.
Sedan har jag även ätit hallonsorbeten som kulglass, och den var verkligen inte dålig!

Nu är det ju en del kvar som jag verkligen skulle vilja prova...
Hört många som pratar sig varma för Strawberry Chessecake, så borde kanske köpa en sådan och se om den är så god som alla säger!

Har du någon favorit bland glassarna eller finns det någon som du skulle vilja testa?

Här under finns de glassarna som finns i Sverige, och lite längre ner även vad de innehåller!

  • Baked Alaska - Vaniljglass med isbjörnar av vit choklad och virvlar av marshmallow-creme
  • Caramel Chew Chew - Kolaglass med kolasås och chokladöverdragna kolabitar
  • Chocolate Fudge Brownie - Chokladglass med kladdiga browniebitar
  • Chocolate Macadamia - Choklad- och vaniljglass med chokladdoppade macadamianötter
  • Chunky Monkey - Rättvisemärkt bananglass med mörk choklad och valnötter
  • Cookie Dough - Vaniljglass med chocolate chip cookie-deg
  • Fairly Nuts - Karamellglass med bitar av kanderade nötter och kolasås (nyhet under 2010)
  • Half Baked - Vanilj- och chokladglass fylld med browniebitar och kakdeg
  • New York Super Fudge Chunk - Chokladglass med vit och mörk choklad, valnötter, pekannötter och chokladöverdragna mandlar
  • Strawberry Cheesecake - Jordgubbs-cheesecakeglass med jordgubbar och en virvel av krossade kakor (hette tidigare Peace of Cake)
  • Phish food - Chokladglass med marshmallows, kolasås och chokladfiskar
  • Vanilla Toffe Crunch - Rättvisemärkt vaniljglass med chokladöverdragen knäck
  • Jamaican Me Crazy - Sorbet med ananas och passionsfrukt
  • Mango Berry Swirl - Sorbet med mango och blandade bär


Puss och kram

Therese


It´s going to be a long day!

God morgon alla fina och underbara!

Regnet hänger i luften, och vill väl bara börja vräka ner, och det är okej med mig, så länge som jag befinner mig inomhus!
Visst, helst vill jag ha sol och värme, men om vi bara får regn och tre plusgrader får man väl acceptera det!

Vad hände egentligen igår?
Inget speciellt direkt... Kom hem från jobb, åt middag, byte om, körde till dansen...
Fatta så otroligt dåligt det gick igår! Var liksom helt seg i kroppen, och allt var sjukt tungt och jobbigt! kändes precis som om kondisen sprungit och gömt sig på typ fyra dagar... Fatta ingenting, så kämpade verkligen i uppförsbacke hela passet!
Känns sådär lagom värdelöst, men kämpade i alla fall på! man kan ju inte bara ge upp!
När jag skulle köra hem igen hade det både slutat regna och snö, och jag kunde skymta lite av solnedgången, vilket gjorde mig lite gladare!
Sedan blev det en lång och välbehövlig dusch! Älskar att duscha när man verkligen tagit ut sig!

Idag står jobb på schemat, precis som alla andra dagar, och sedan blir det att sjunga från fyra till nio typ... Hoppas att vi hinner äta lite under tiden, annars kommer det att bli en mycket otäck upplevelse för dem som kommer att närvara...
Får sjukt dåligt humör om jag inte får äta...
Så det blir en lång dag idag, hoppas verkligen att huvudet orkar!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese 

Var f*n tog våren vägen? Från de senaste d...

Var f*n tog våren vägen? Från de senaste dagarnas sol och värme, till regn/snö och vintekyla! Fryser så jag skakar! Vår och sommar kom! Puss och kram Therese


Brämhults gör otroliga produkter!

För typ två veckor sedan när mamma och jag var och handla, hamnade jag vid juicen i kyldisken.
Började kolla lite på Brämhults juicer och fruktdrycker. Föll pladask för apelsin/jordgubb, och vi köpte den, och visst var den underbart god!
Senaste gången vi var i affären inhandlade vi Hallon och Jordgubb/Lime, och jag har en till favorit! Jordgubb/Lime smakar precis som glassen Twister, och jag vill bara dricka mer!

Dessa juicer är lite dyrare än vanlig juice eller sådan du blandar själv, men i Brämhults juicer finns inget tillsatt socker!
Vilket är jättebra, och det blir mer som att äta en frukt!
I fruktdryckerna har de i lite socker, eftersom de flesta dryckerna innehåller bär, som skulle bli alldeles för sura för att dricka om det inte fanns socker. Skillnade mot andra fruktdrycker är att sockret står sist i innehållsförteckningen!
Jag vill verkligen rekommendera dessa otroligt goda drycker!
Är man lite sugen på kvällen, är ett glas perfekt!
Dessutom har jag blivit piggare av att dricka dem, och mår överlag bättre, så många tummar upp!

Övriga flaskor på bilden som jag inte testat ska testas inom en snar framtid!
Man vill ju bara ha mer!

Har du någon favorit bland Brämhults produkter?

Puss och kram

Therese

Bilderna är lånade från Brämhults hemsida


To tired!

God morgon alla underbart fina!
En grå tisdag som enligt meterologerna bär med sig regn... Känns lite tråkigt, men finns ju inte mycket att göra åt saken!

Igår blev det inte så mycket pysslande... Vi köpte nämligen ny tvättmaskin och torktumlare, det gjorde att jag till slut bestämde mig för att laga kvällens middag själv. När klockan var kvart över sex, var jag vrålhungrig och behövde middag omgående, så jag ställde mig och fixade spagetti och köttfärssås!
Det blev faktiskt bra, och det smakade gott också!
Efter det var klockan nästan sju, och då fick jag börja värma upp maten igen, eftersom syster skulle komma hem från träningen... Så innan hela familjen ätit var klockan nästan åtta! Tur att jag åt tidigare!
Så sedan orkade jag inte pyssla! Så får försöka att göra det någon dag under veckan!

Idag vet jag inte riktigt vad som ska hända... Tanken är att jag ska åka och dansa, och det hoppas jag kunna göra, och sedan tänkte jag se The good wife klockan 21:00 på TV4. Tyckte faktiskt den serien var bra!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Tycker det är lite kallt idag, så istället...

dsc01254 (MMS)

Tycker det är lite kallt idag, så istället för strumpbyxor blev det leggins. Sedan blev det en svart kjol från H&M, ett vitt linne och en mintgrön kort t-shirt från Ullared. Känns ändå helt okej nu när solen skiner! Puss och kram Therese


Kaotisk söndagskväll!

God morgon alla fina människor!

Måndagen är här igen, och det känns väl ändå okej, även om helgen fick ett snörpligt slut...

I fredags blev det som vanligt veckohandling till mormor och morfar, sedan lagades det lax och till sist blev det TV-mys i soffan. Vi såg både Talang och Så ska det låta(var inspelat, så såg det vi tio!).
På lördagen var pojkvännen på intervju på XXXLutz, som ska flytta in i IKEA:s gamla lokaler, och jag tog en lång promenad med en gammal kompis. Riktigt mysigt att bara gå en lång runda och snacka om allt och inget! Borde göras oftare!
När jag sedan kom hem, lyckades jag med bedriften att somna som en sten i soffan med huvudet i pojkvännens knä, och sedan sov jag till fem då telefonen ringde. Sedan ringde den igen vid sex, och då var det dags att börja med middagen.
Det blev Flygande Jacob som är så underbart gott!
Sedan blev det morötter med dippa och det nya Marabouchokladet. Jag och mamma älskade det, så det lär köpas hem någon gång till!
Sedan var det film med familjen och lite annat smått och gott!
På söndagen tog vi det lugnt fram till klockan två då syster och jag skulle ner till församlingshemmet och hjälpa Martin spela in de sista låtarna till barnmusikalen Fia med Knuff!
Vi hade skit kul och det gick faktiskt ganska snabbt!
På vägen hem lyxade vi till det med varsin glass i solen, och bara gick och njöt!
Väl hemma var det dags att börja med dagens middag! Grillspett! Me love!!!
Blev en supergod middag på balkongen! Sedan fick jag hjälpa syster att öva inför lucia-auditionen, och till slut blev det film.
När vi närmade oss slutet av filmen, blir det plötsligt beckmörkt i hela lägenheten!
Jag höll på att hoppa ur soffan, så rädd jag blev!
Papp och Richard, sprang för att leta upp ficklampor, och tog sig ut till proppskåpet, då det visa sig att jordfelsbrytaren hade slagits på. Pappa slog av den, och vi började fundera på varför den gått på överhuvudtaget, vi hade liksom inte igång särskilt mycket saker...
Så tänkte pappa att det kunde ju vara tvättmaskinen och torktumlaren, och när han öppnar badrumsdörren säger han bara: Helvete, och vi kommer rusande!
Det visar sig att badrummet är rökfyllt, och att det antagligen är torktumlaren, som varit på väg att börja brinna!
Sjukt läskigt! De tar proppen, kopplar ur torktumlaren och bär ut den på balkongen!
Kan säga att det lukta skit!
Så sätter de i proppen igen, och låter tvättmaskinen gå igång... Jag går in och borstar tänderna, och då tycker jag att det börjar att lukta mer igen...
Det visa sig att boven antagligen var tvättmaskinen och inte torktumlaren, så det var bara att dra proppen, och koppla ur alla sladdar.
Min enda tanke när jag gick och la mig var:

-" Vad hade hänt om vi alla gått och lagt oss, då klockan faktiskt var elva, och tvättmaskinen fått gå klart?"

Undviker att fullfölja tanken, men visst blev man lite skakad!
Så för allt i världen! Gå ALDRIG och lägg er, eller lämna hemmet, om ni har sådana maskiner igång! Det kan gå galet!
Skaffa brandvarnare om ni inte redan har det, och få en jordfelsbrytare installerad! Utan den hade vi kanske inte upptäckt problemet, förrens det brunnit på riktigt! Den räddade vår lägenhet och vår kväll!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

 

 


Sedan klockan två har vi spelat in de sist...

dsc01252 (MMS)

Sedan klockan två har vi spelat in de sista låtarna i musikalen Fia med Knuff, och sedan köpte vi varsin glass. Jag testade Bröllopsstruten och tyckte den var helt okej! Nu blir det snart grillspett och filmkväll med familjen! Puss och kram Therese


Hej alla fina! Har varit ute på en två ti...

dsc01250 (MMS)

Hej alla fina! Har varit ute på en två timmars promenad med en av mina gamla barndoms vänner idag, hunnit sova lite, och precis ätit flygande Jacob. Riktigt gott som vanligt! Nu är det morötter med Ranch- dippa som gäller och någon bit av Marabous Passion/Chili choklad. Även den riktigt god! Sedan blir det cheesecake med blåbär och färsk ananas! Vad hittar du på ikväll? Puss och kram Therese


I smell watermelon!

Tänkte bara tipsa om ett lip gloss som jag nyligen köpte, och bara älskar!

Ni har säkert sett reklam för det på TV, och så även jag! Brukar dock inte köpa sådant jag ser på reklam, men det blev ett undantag!
När mamma och jag var på ICA Maxi, stod de bara där i sina fina färger, och jag var bara tvungen att spana in dem!
Underbart härliga färger och dessutom luktar lipglosset supergott! Får mig att tänka på vattenmelon...

Jag köpte ett lipgloss i typ samma färg som det andra lipglosset på bilden, och är mer än nöjd!
Känns vårigt och fräscht, och kommer helt klart att vara en favorit, eftersom det är neutralt, men väldigt enkalt kan piffas upp genom att ha läppstift under!
Me love!
Att det sedan bara kostade 99 kr, gjorde ju bara saken bättre!

Puss och kram

Therese

Det kommer från Max Factor och heter Vibrant curves effect

Tänkte att ni kunde få en liten bild på hu...

dsc01249 (MMS)

Tänkte att ni kunde få en liten bild på hur jag ser ut idag. Svarta strumpbyxor- Lindex Jeansshorts- Ullared Svart linne- H&M Vit tröja- Ullared Örhängen- H&M Känner mig fin, och riktigt nöjd med håret, och enkelt var det! Puss och kram Therese


Ja, jag är glad, för jag är nöjd!

Äntligen, äntligen, äntligen fredag!

God morgon på er alla!

Som ni säkert märkt, är det fredag idag, och det känns toppen! Känner mig hyfsat pigg, nöjd med dagens outfit och gillar mitt hår idag!
Känns verkligen helt okej!

Igår var det ju en superdag, och den blve ännu bättre när jag fick sallad från mitt favoritställe! Café 2000 i Malmö!
Älskar ideén med att man själv får välja vad man vill ha i sin sallad, sallad, pasta, kyckling/skinka/tonfisk, gurka, tomat, ost, majs, ananas, ja det finns mycket att välja mellan, och gott är det!
Blir ju helt sugen igen!
När salladen var inhandlad, var det dags för dans, och igår var min danslärare på ett tortyrhumör! Mycket jobb med bensmusklerna, så var helt slut, och solen gassade rakt in i danssalen, så det var svinvarmt, så svettades som en gris, men skönt att ta ut sig rejält, och har inte galen träningsvärk idag... Kanske kommer...
Sedan var det bara att åka hem om och dusch innan vi åkte ner till församlingshemmet, för att sjunga in Fia med Knuff med Martin.
Lika kul som vanligt, och många skrattattacker!

- Ormar går inte, dom hassssarrr! (från Robin Hood, varav en av låtarna heter Robin Hood).

Idag skiner inte solen, och det är lite kallare, vet inte om det beror på askmolnet från Island eller vad, men det luktar skumt i hela Malmö... Lite svavelaktigt, men jag vet inte om det kan lukta här eller inte från askmolnet, annars är det väl min näsa som lurar mig...
Idag kommer jag få leka taxichaufför nnär jag ska ta syster till träningen i Burlöv och sedan hämta mamma för att åka och handla till mormor och morfar!

Vad ska ni göra idag?

Puss och kram

Therese


Min först kund= nöjd!

Var nyligen inne och kollade på Andreas blogg. Hon var den första som beställde fyra av mina berlocker från Charms For You!

Är du själv sugen på ett unikt armband/halsband/ mobilsmycke/ örhängen eller enskilda berlocker?

Klicka då in på Charms For You, och välj ut dina favoriter och gör en beställning!
Billigt snabbt och enkelt!

Charms For You, berlocker för dig!


Puss och kram

Therese


Thursday morning

God morgon alla glada, och även till er som inte är lika glada!
Det är torsdag idag, och det känns skönt att veckan börjar att gå mot sitt slut! Känns som om den här veckan gått jättelångsamt, så det känns bra!

Igår, som ni såg i förra inlägget, lyckades jag med bedriften att göra en baconlindad köttfärslimpa med sås och potatis! Ska ju ärligt säga att jag var ganska nöjd med mig själv! Och för att vara första gången kändes det ännu bättre!
Att solen sedan strålade ikapp med mitt braigahumör, gjorde ju saken bara ännu bättre!
Dessutom var det kul nere på kören, så allt bara kändes toppen! Verkligen härligt med sådana dagar när det bara känns bra!
Idag känns också som en bra dag, ska iväg och dansa, och sedan blir det att sjunga in fler låtar från barnmusikalen "Fia med knuff", älskar verkligen dessa låtar!
Speciellt låten "Robin Hood"!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Glöm inte att anmäla dig till smyckestävling! Klicka på bilden i menyn!

Jag lyckades med köttfärslimpan, potatisen...

dsc01245 (MMS)

Jag lyckades med köttfärslimpan, potatisen, svampen och brunsåsen! Känner mig lite nöjd! Puss och kram Therese


Äta frukt bör man, vilka gillar du?


Jag är en riktigt fruktoman!
Älskar frukt, och äter gärna mycket av det! Helst ska det ju vara färskt, men finns inte det kan även frusen gå bra!
Hade jag fått bestämma hade vi alltid haft massor av frukt hemma, men nu blir det inte riktigt som jag vill, eftersom jag inte är den som betalar för maten hemma...
Men det händer med jämna mellanrum att jag köper min egen frukt istället... Igår köpte jag bland annat två färska ananaser, som nu ligger på balkongen för att mogna till sig!
Men vilka frukter tycker jag om lite extra?
Är väldigt svag för gröna vindruvor, vatten- och honungsmelon, apelsiner, passionsfrukt, färskananas, saftiga päron, mango, kiwi, physalis...
Ja, listan kan göras lång, men frukt är ju så gott!

Har du någon favoritfrukt?

Puss och kram

Therese

Thinking about spring

Nu när solen skiner är det svårt att inte se skönheten i naturen och livet.
Alla blommor som blommar i gräsmattor och rabatter, fåglarna som kvittrar högt och hoppar från gren till gren och flyger mellan träd och buskar, träden som knoppas och alla männsikor som kommer ut ur sin hus, och vill möta värmen!
Jag tycker om våren, speciellt med alla blommor och fåglar! Det är så vackert, och jag tycker verkligen att uttrycket:

"Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka"

Så vackert, men så sant!
Här får ni lite vårbilder som jag tagit i veckan!
Puss och kram

Therese


He walked away...

Usch och fy och blä...
Fick precis reda på att en arbetskollegas hund, Tage, dog idag...
Han började bli hängig och trött i förra veckan, så hon har varit hos lite olika vetrinärer, och idag fick vi reda på att han gått vidare...
Usch!
Tycker synd om henne och alla kommer vi att sakna lille Tage!
Varje dag den senaste tiden har han varit med på jobb och viftat på svansen och busat med vovven Mia!
Glada Tage!

//Therese

Det här är vad som åkte på idag! En blomm...

dsc01242 (MMS)

Det här är vad som åkte på idag! En blommig tunika/klänning från Gina Tricot, vitt linne från H&M, beiga byxor från Ullared och min älskade svarta skor, till det körde jag på hästsvans och vita örhängen! Känner mig vårig och härlig! Puss och kram Therese


Sweet puppies!

God morgon alla underbart fina!
Himlen är blå, solen skiner, fåglarna kvittrar, det är lite kallt, jag är fortfarande lite förkyld, men gud vad jag mår bra i alla fall!
Så jäkla glad för att jag orkade hela passet! HAde verkligen varit ute och cyklat annars, och nu är det bara fyra veckor kvar tills vi har uppvisning, så nu måste liksom allt börja sitta perfekt!
Man vill ju inte göra bort sig när man väl står på scen inför familj och vänner!

Nå, vad händer då idag?
Idag blir väl en onsdag som så många andra, förutom att en av mina allra finaste vänner reser iväg... Men hon har lovat att skicka ett vykort, och vi ska ses när hon kommer hem igen!
Sedan blir det ju kör precis som det brukar, och så ska jag göra köttfärslimpa helt själv för första gången... Lite nervös, men kommer säkert att gå bra! Har lyckats med både fiskgratäng och fläskpannkaka denna veckan, så då bör inte köttfärslimpa sabba allt!

Vad ska du själv hitta på idag?

Här kommer några bilder på min pojkvänns grannars hundvalpar, visst är de bedårande!
Blandning mellan Rottweiler och Labrador, så gulliga och busiga!
Finns att köpa på blocket! Så är du intresserad är det bara att klicka in och titta!

Puss och kram

Therese

I made it!Och jag ångrar verkligen inte mi...

I made it!Och jag ångrar verkligen inte mitt val!Hade varit helt lost nästa vecka annars!Nu blir det passionsfrukt & mango framför TV:n efter en härlig dusch!


Jag bestämde mig, och det blir dans ikväll...

dsc01240 (MMS)

Jag bestämde mig, och det blir dans ikväll! Så om typ 10 minuter ser jag om jag var tillräckligt frisk. Lite tveksam, men får väl ta det i ett lugnare tempo om kroppen säger ifrån. Slapp i alla fall en poliskontroll när jag körde hit, kanske ett tecken att det kommer att gå super;) Puss och kram Therese


Bildkollage

Det är en del av er som har velat se bilderna som jag har tagit på Model Lab och på The Studio, så här kommer ett kollage med alla bilder som jag tagit på dessa ställen.
Har ju några favoriter själv!
Puss och kram

Therese


This week

God morgon alla underbart fina där ute!
Så var det tisdag idag! Blir nog en fin dag i Malmö, åtmisntone sol, men om det blir varmt vet man aldrig...
Hur ser vädret ut hos er?

Igår när jag väl kom hem, däckade jag i sängen! Var helt slut i hela kroppen, och mådde sjukt dåligt, men blev lite glad när jag såg att min beställning på ett miniatyr våffeljärn och minitayr bakformar hade kommit!
Tyvärr hade jag sönder ena handtaget på våffeljärnet direkt, för att jag skulle böja till det lite, och då bröts den, men med lite superlim löste jag det trasiga handtaget, och nu är det som nytt igen!
När jag väl vilat fixade jag lite i Photoshop, och sedan blev det lite TV med familjen, och så hittade jag sängen tidigt!
Tyvärr var jag inte piggare på grund av det idag, och känner mig lika dassig och trött i huvudet...
Hoppas i alla fall på att det ska bli bättre, så att jag kan dansa ikväll!
Har börjat misstänka att det snart är dags för uppvisning, och då gäller det att kunna allt, och inte se ut som ett stort frågetecken!
Ja, ovan kan ni se mina planer för veckan...
Måste öva på lite danssteg och lite sånger, försöka lacka berlockerna som jag gjort samt göra nya, försöka träna(men då måste förkylningen bort först), och sedan kanske ta en fika eller göra något annat kul...

Vad ska du hitta på i veckan?

Puss och kram

Therese


Vilket smycke använder du helst/mest?


Satt och funderade på vad jag brukar använda för smycken...
Det vanliga är en eller två ringar som typ alltid sitter på, dag som natt!
Sedan brukar jag ha halsband, har varit lite si och så på den fronten ett tag, men har börjat igen!
Örhängen använder jag alltid, annars tycker jag att mina hål krymper...
Så det jag använder minst är nog armband, även om jag har en hel del...

Men favorit smyckena blir nog... Hmm, svårt...
Kanske... Eller...
Får nog säga örhängen, för det är dem jag byter oftast, och köper mest nya av dem...
Finns ju så mycket fint, och nu till våren och sommaren kommer det mycket blommigt, och det gillar vi!

Vilket smycke använder du helst/mest?

Puss och kram

Therese


Monday again

God morgon alla fina!
Så var det måndag igen, och alla är vi nog lite småtrött och sega efter helgen...
Tyvärr känner jag mig segare än vanligt, eftersom jag åkt på en förkylning igen... Kan knappt andas, men hoppas åtminstone att jag överlever!

Har haft en bra helg i alla fall!
I fredags lagade vi min favoriträtt, chili con carne, och sedan mös vi framför TV:n med Talang och Så ska det låta! precis vad man behöver efter en arbetsvecka!
På lördagen städade jag snabbt som satan, för att hinna hem till pojkvännens familj, så att jag kunde åka med dem till Model Lab där vi blev fotograferade.
Riktigt kul faktiskt, och bilderna kan ni se i förra inlägget!
Dessutom käkade vi tacos, och bakade underbart goda muffins, som ni alla kan baka, eftersom receptet finns i kollaget, och de är riktigt enkla!
Igår vaknade jag och kunde inte andas, jodå den berömda vårförkylningen hade hittat mig under natten...
Kanske berodde det på att pojkvännen lämnat ena fönstret öppet, så det hade nog varit jäkligt kallt på rummet under natten...
Kände mig i alla fall sjukt seg i huvudet, så vi gjorde typ ingenting på hela dagen, mer än att släppa oss hem till min familj och äta grillad fläskkarré med potatissallad och grillad majs! Har alltså invigt grillen för detta året! Riktigt smaskigt!
Sedan tog pojkvännen och jag en lång promenad i solen, och sist men inte misnt blev det filmtittande med familjen, innan det var dags för en orolig nattsömn...

Men nu är jag vaken, och har redan hunnit uppleva hur en duva valde att gå över övergångsstället när vi kom körandes med bilen... Ja, det fanns ju inget att göra, mer än att stanna och låta den gå över!
När duvan faktiskt kan reglerna kan man ju inte bara tuta på den!

Vad händer hos dig idag?

Glöm inte att vara med i min smyckestävling! För att komma till den, tryck på bilden överst i menyn!

Puss och kram

Therese

Lördagens kollage

Hej alla underbara!
Har suttit och lekt lite med Photoshop idag eftersom jag inte mår helt toppen...
Så har gjort ett kollage som beskriver min gårdag(lördag)!
Bland annat finns bilderna som jag tog på Model Lab där och receptet på muffinsen...
Hope you´ll enjoy!

Puss och kram

Therese


Titta vilka fina cupcakes som jag, Steffi ...

dsc01308 (MMS)

Titta vilka fina cupcakes som jag, Steffi och Richard gjort nu ikväll! Apelsinmuffins med choklad- och apelsinfrosting och lite strössel på! Mums! De verkade i alla fall bli uppskattade av Richards familjs gäster! Puss och kram Therese


God morgon alla fina! Håller på att fixa ...

dsc01239 (MMS)

God morgon alla fina! Håller på att fixa till mig, för igår blev jag erbjuden att följa med och bli fotograferad på Model lab igen, och det tacka jag inte nej till, så nu ska jag snart iväg! Vad hittar ni på idag? Puss och kram Therese


Ser ni?! De lovade sol idag, och precis s...

dsc01235 (MMS)

Ser ni?! De lovade sol idag, och precis sprack den igenom det tjocka molntäcket och nu ser vi blå himmel! Underbart! Puss och kram Therese


Jobbar du eller går du i skolan?


En enkel fråga idag.

Jag jobbar sedan augusti på ett kontor, men i augusti detta året kommer jag att börja plugga igen!

Vad gör du?

Puss och kram

Therese


Familjetraged som ledde till död...

Jo, som jag skrev i mitt tidigare inlägg, hände en väldigt tråkig sak igår!

Kom ner på KU, och fick reda på att under eftermiddagen i ett område i närheten av var jag bor, hade det skett ett mord på tre personer!

Idag står det i Sydsvenskan, Aftonbladet, kvällsposten m.fl, att det rör sig om en familj, där det för tillfället är pappan som är den skyldige.
Han hade ihjäl sin sambo, och deras gemensamma barn, som enligt källorna ska ha varit en pojke i 10- års åldern, i deras eget hem!
Enligt Skånska Dagbladet, ska familjen har mördats med ett knivföremål. Läs hela artikeln här

Det känns fruktansvärt overkligt!
Området vi bor i anses vara ett lugnt område, och det är det, men så händer sånt här, och ens vardag och en trygghet dras undan, och man faller!
Sånt här händer inte där man själv bor, det känns som ett typiskt amerikanskt scenario, inget som händer i Malmö, en solig dag vid 16-tiden på en liten villagata!
Det är svårt att ta in, och se som verklighet, när det känns så overkligt! Kan människor vara så grymma mot varandra?
Inte vill man tro att den man älskar, ens far, ens son kan göra något så hemskt?!
Hjärnan stänger liksom av, och slutar ta in, orkar inte...

Känner mig bedövad... Och man vill veta! Varför hände det?
Många outtalade frågor, som inte får svar!

Tänker på alla de som drabbats! Vänner, släktingar, barn...

//Therese


I made it!

God morgon alla underbara människor!

Idag är det fredag, ingen sol så långt ögat kan nå, men tydligen ska den titta fram under dagen, så vi kan väl säga att jag håller tummarna stenhårt!
Idag blir det jobb, handling till mormor och morfar och sedan laga mat och bara njuta av fredagen!

Igår blev en bra dag, för innan dansen gick jag en rask promenad i det fina vädret och bara njöt, sedan dansade jag i en timme, och jag märkte att jag inte missat särskilt mycket, och det jag missat var enkelt, så det kändes svinbra!
Sedan blev det lite stress, eftersom jag skulle vara i församlingshemmet halv åtta, och normalt hinner jag aldrig det, även om jag stressar som en tok, men jag lyckades och kom i tid!
Malin och jag hann sjunga in tre av musikalsångerna till Fia med Knuff, vi höll på med den fjärde, men varenda gång vi kom till sista versen klantade vi oss eller så gjorde Martin det, så vi ska ta det en annan dag!
Men det var riktigt kul, och det var roliga låtar att sjunga, så dem kommer jag nog gå och nynna på under dagen!

Det hände även en tråkig sak under dagen, men det kommer senare idag!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Vilken är din sämsta ovana?


Jag har nog en del dåliga vanor, så jag väljer att nämna några!

- Återförbrytare vad det gäller att bita på naglarna
Försöker alltid sluta, och i omgångar går det riktigt bra, men så händer något och jag är tillbaka på ruta ett!

- Trycka finnar
Jag är ganska duktig på att inte göra det på mig själv, men när jag ser en finne på min pojkvän, syster eller bara helt okända männsikor får jag ett galet behov av att utrota den!
Den som får lida mest för den ovanan är helt klart min stackars pojkvän...

- Pilla i maten
Den här ovanan stör inte mig det minsta, men min mamma och syster kan bli knäppa!
Typ det är lite sallad kvar i salladsskålen, då kan jag lätt plocka ut de saker som jag vill ha med fingrarna.

Var väl de tre ovanerna som jag kom på såhär på rakarm...

Har du en dålig ovana?

Puss och kram

Therese


Bara för att jag älskar honom!

dsc01232 (MMS)

Bara för att jag älskar honom! Ni vet känslan, när kärleken bara svämmar över... Man kan liksom inte kontrollera det... Man känner bara hur det sväller i bröstet, så att det nästan gör ont, och sedan är det som om hjärtat gråter, så mycket kärlek som det kan få plats där... Puss och kram Therese


Lovelly day, yesterday

God morgon alla fina!

Idag är det tordag, vilket betyder att helgen snart är här igen!
Igår var en helt underbar dag! Solen sken och det var varmt, tyvärr blåste det lite, men ändå, man kunde verkligen känna att värmen är på gång!
Gick en lång promenad med pojkvännen igår och bara njöt av solen, och blommorna som tittar fram här och där!
Hann till och med pyssla lite med mina berlocker innan jag begav mig till kören med syster.
Vi var verkligen inte många, men det var ändå kul! Vi började öva på en del saker inför Vårkonserten och vår egen konsert som vi ska ha i maj.

Idag blir det dans på eftermiddagen och sedan ska syster och jag hjälpa vår körledare att spela in några låtar till en barnmusikal. Ska bli lite kul och spännande! Dock missar vi KU, men det går bra ändå! älskar ju att sjunga så det är värt det!

Idag skiner solen också, det känns lite varmare, men ser att det börjar komma in lite moln, så får väl se hur vädret blir framåt dagen! Hade tänkt ta en promenad innan dansen, men vi får väl se hur det blir med det!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Försäkringskassan informerar

Denna kom med mejlen, och gav mig ett leende på läpparna, finns kanske en gnutta allvar bakom...

--------------------------------------------------

Försäkringskassan informerar..........


Från och med 1/ 1  2010 gäller nya sjukpenningregler. De nya reglerna är klara och entydiga.




SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK!

Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till arbetet.

TJÄNSTLEDIGHET PGA. OPERATION

Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående ska vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen ska reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast ska installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren ska ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera tänderna.

GRAVIDITETSLEDIGHET

Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare ska sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

GYNEKOLOGBESÖK

Besök hos gynekolog på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner helt onödig. Sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskningen först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt arbeta. OBS! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

ÖVRIGT

Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar mm kan spridas ska alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till arbetet.

 

 Puss och kram


Therese

 

 



 


 

 


 
 


 
 


Vad har du för planer för i sommar?

Som många av er säkert märkt närmar sig sommaren med stormsteg!

I vår familj åker vi alltid på semester varje sommar, ibland utomlands, och ibland inom Sverige.

I år hade vi inget planerat förrens igår kväll!

Vi har länge pratat om att bygga en liten stuga på tomten i vår kolonistuga, och nu ser det ut som om vi ska göra det, och då blev det bestämt att årets semester blir i Sverige, och närmare bestämt på Öland.

Älskar Öland, tycker det är en mysig ö, med underbar natur, dessutom var det ett tag sedan vi var där sist så längtar verkligen!

I år kommer vi att på Ekerums Camping, i en villavagn.
Vi har varit i närheten av den camping och tyckt den verkat mysig, så det får vi upptäcka i sommar.
Kan bara säga att jag längtar rejält!
Tycker det är jättemysigt att semestra med familjen!

Vad har du för planer för i sommar?

Puss och kram

Therese


Not much...

God morgon på er, denna fina onsdags morgon!

Solen vågar sig fram idag, himlen är blå, det är på väg att bli ganska varmt, och det känns riktigt härligt!
Bara det att det redan är onsdag känns underbart! Det betyder ju att det bara är två jobbdagar kvar och sedan är man ledig igen!
Känns helt klart skönt!

Igår blev det verkligen pyssel kväll! Pysslade ju inte alls under påsken, så var verkligen übersugen igår, så jag satt i någon timme och gjorde lite fler nya berlocker.
Verkligen rogivande och kul!
Tycker kanske lite synd om min underbara pojckvän som fick sitta bredvid, men han visste att jag hade tänkt pyssla igår, så det var trotsallt hans egna val!

Idag blir det nog inte tid för något pyssel... Ska ta en lång promenad idag innan jag och syster ska ner på kören!
Ska bli kul att sjunga igen, och det ska även Malin och jag göra imorgon!
Vi har lovat vår körledare att hjälpa honom att spela in låtarna till en barnmusikal som heter Fia med Knuff som han ska spela upp med sin barnkör. Ska bli spännande att se vad det är för låtar!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Mitt bidrag till fototävlingen

Carolina har en fototävling på sin blogg, där man ska lägga upp sin bästa djurbild.
Denna bilden är en av mina absoulta favoriter som jag själv tagit! Älskar blicken på lodjuret, och färgerna på löven!
Därför känns den som ett klart bidrag från min sida!


Vad tycker ni?

Puss och kram

Therese

Vem har inte kysst ett svin?

Fick denna i mejlen för ett tag sedan, och tyckte den var väldigt söt, så nu får ni se den också!

Första kyssen

 

Det är din Första kyss och många frågor kan poppa upp i huvudet:

 

Är det rätt tillfälle?

 

Är det någon som tittar?

 

Vill min utvalda verkligen?

 

Luktar jag fräscht?

 

Sedan tänker du . . .

 

'Va fan!' och bara Gör det!!!

 

 

Det här måste vara andra eller tredje barnet...

 

för mamman tog upp kameran och INTE ungen!

 

Tja! Vad ska man säga? Vem har inte kysst ett svin?
--------------------------------------------------------------------------------------------

Visst var den lite söt?

Puss och kram

Therese


Barndomsgodis


Som ni säkert har full koll på, så har det nyligen varit påsk, och som ni vet brukar man få, och ibland ge påskägg till sina nära och kära.
Jag hade först tänkt skippa påskägg helt, men så var jag ute och handlade lite på OBS, och då råkade jag se sådant godis som jag åt när jag var liten...
Ni vet, typ Big Baby Pop(nappflaskan med fruktpulvret i flaskan), Kinderägget, chokladcigaretterna, och massa annat kul!
Då bestämde jag mig för att de som skulle få påskägg av mig i år, skulle få "nostalgiägg"...
En av dem som fick det var min syster, och hon uppskattade det verkligen!
Kan verkligen rekommendera att testa det nästa år!

Själv minns jag Big Baby Pop och chokladcigaretterna med storförtjusning! Det var liksom det bästa man kunde köpa i små kioskerna på badplateserna eller i affärerna!

Har du något godis du minns sedan du var liten?

Puss och kram

Therese

P.S Fick precis en kommentar från Linnea om att hon avskydde de tefatgodisarna med det syrliga pulvret i, och då kom jag på att de typ är mina favoriter från när jag var liten. Älskade de lite knastriga yttret och det sur pulvret inuti! D.S


Någonting hände...

Usch, jag känner mig inte alls på topp...
Fryser så att det nästan gör ont i hela kroppen! Har pälsat på mig, men känner mig sjuk-tung o kroppen...
Ni vet, sådär konstigt tung i ben, armar och huvud, man fryser, inte hungrig, ögonen svider och känns varma...
Usch, för sådana dagar!

Tycker inte om att frysa, så jag hoppas verkligen att det ger sig! Vill liksom inte bli sjuk, men om det är alternativet, istället för att gå runt och må så där halvbra, så blir jag hellre riktigt sjuk!

Puss och kram

Therese

Språngmarsch i hallen, och fönsterduva

God morgon alla fina!
Så var det tisdag idag... En del av oss har nog lite panik/ångest över att det just är tisdag... För idag betyder det, för en del av oss, att skolan och jobbet börjar igen, och det känns väl lite sådär...
Känns väl ändå okej, men vem skulle inte vilja vara ledig någon dag extra...
Visst har jag hunnit med en del saker som jag velat, men sedan är detn mycket som jag inte hunnit med som jag skulle velat hunnit med, så får försöka att klämma in det under veckan som kommer...

Idag blev man uppskrämd av en stirrig mamma, som vräkte upp rumsdörren, och "skrek":

- Upp! Pappa parkerade just bilen där nere!

Min första tanke var: "Jaha...?", men sedan kvikande hjärnan till och kopplade ett och ett, och jag kom ihåg att det var hans födelsedag, så på staplande steg tog jag mig ut i köket...
Lagom ute i köket, står vi bereda, och då kommer mamma på att han kommer att misstänka något om min dörr står öppen och ingen ligger i sängen, så hon rusar ner i hallen och stänger in dörr, och precis då hör vi hur nycklarna vrids om i låset, så mamma springer tillbaka till köket...
Detta kunde ha varit en mycket smidig runda, men min mamma har morgonskor, som man inte springer i så lätt, så det lät snarare som en mindra flock elefanter...
Men hon hann tillbaka in i köket, innan han öppnade dörren, och när han väl kom ut i köket sjöng vi för honom!
Han verkade faktiskt bli glad för sina presenter, så det kändes bra!

Efter detta stressiga uppvaknandet åt vi frukos, och sedan gick jag in på rummet för att klä på mig. Plötsligt hör jag en smäll i rutan, och det vore ju fruktansvärt synd att påstå att jag inte blev rädd...
Höll på att hoppa ur skinnet, och när jag vänder mig om för att kolla rutan, är det en duva som flugit rakt in i den, turligt nog flög den iväg direkt efteråt, så den flög nog inte så snabbt, men stressen efter chocken satt i en bra stund!

I alla fall, nu glömmer vi fönsterduvor, och språngmarscher i hallen, och fokuserar på dagen som bara precis börjat!
Idag händer det inte särskilt mycket... Kommer börja jobba, blir ingen dans ikväll, så ska bara umgås med familjen och fira pappas födelsedag!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Pappa fyller år imorgon, och han har önska...

dsc01304 (MMS)

Pappa fyller år imorgon, och han har önskat sig sådana solglasögon som man kan sätta över sina egna glasögon. Men eftersom vi inte kunde välja ut ett par, gjorde jag ett kort i form av ett par solglasögon och ger honom pengar istället, så får han själv välja! Så nu hoppas vi att han gillar presenten.. Puss och kram Therese


Påsken i korta drag

Hej all fina!
Idag är första dagen under påsken som jag sitter vid en dator... Känns skönt att ha varit helt ledig och bara slappat, ätit god mat, umgåtts med släkt och familj och bara gjort sådant som hör påsken till...
Men har helt klart saknat att skriva, så det är väl därför som det blivit en del MMS-inlägg...

Har haft en jättehärlig påsk!
Startade den i torsdags, med en tur till Ullared med familjen. Fyndade en hel del, handlade för över 2000 kr, men är verkligen supernöjd! Kändes jättekul att hitta saker som man verkligen ville ha till bra priser!
På kvällen, sjöng Malin och jag i kyrkan för att hjälpa en av de yngre körerna i vår församling eftersom en mariottet av deras kör var bortrest över påsken.
Väl hemma därifrån spelade vi TV-spel, och väldigt tidigt hittade vi sängen!

På fredagen hade vi storstädning, inför helgens kalas... Richard och jag handlade lite tillbehör till våra påskmuffins, vi bakade och syrran hade filmkväll med några kompisar, medans mamma och pappa var på bio.

Det blev lördag, och vi fixade lite inför söndagens kalas, och sedan var det påskmiddag hos farmor och farfar för hela slanten! God mat och kortspel, och vid tio åkte vi till kyrkan för att öva inför midnattsmässan halv tolv på natten... Gick faktiskt riktigt bra, och vi hade skitkul!
Väl hemma var klockan ett, och innan vi kom i säng var klockan nästan två, så det blev en lång sovmorgon på söndagen.

På söndagen bakade vi tårtor, dekorerade rostbiffs- och kasslerfat, dukade, och plockade undan det sista, och gjorde allt annat som behövdes!
Sedan var det kalas, och fullrulle tills gästerna gick vid tolv, då vi plockade undan, och syster, pojkvännen och jag spelade lite Wii-Mario innan vi somna.

Och idag är det sista dagen på påskledigheten, känns lite tråkigt, men vardagen kommer alltid ikapp! Det bästa den här gånge är att jag fått sova mycket, och känner mig ovanligt utvilad, så jag hoppas att denna veckan ska gå supersnabbt!
Idag har vi mest segat oss vid TV-spelet, gått en runda, och nu ska vi snart bege oss hemåt för att äta middag, och sedan ska jag försöka att fixa bilder på alla kläder jag köpt i Ullared, samt bilder på valparna som jag pratat om tidigare!
Nu skiner i alla fall solen lite istället för att det duggregnar som, när vi gick hit!

Puss och kram

Therese

Ledsen för superdålig uppdatering, men hel...

dsc01228 (MMS)

Ledsen för superdålig uppdatering, men hela dagen har jag hållit på med förberedelser inför pappas födelsedagskalas, och först nu har det funnits tid att uppdatera. I alla fall, har fixat både mat och efterrätt och nu blir det väl snart godis och lite annat smått och gott! Puss och kram Therese


Nu sitter vi på en underbar påskmiddag hos...

dsc01302 (MMS)

Nu sitter vi på en underbar påskmiddag hos farmor och farfar, och här får ni min outfit för dagen. Kjolen är från h&m samt det vita linnet och örhängen och de är inhandlade idag, den svarta tröjan är från Ullared, precis som armbandet, skärpet och jackan. Känner mig fin och laddad inför midnattsmässan i natt! Puss och kram Therese


GLAD PÅSK alla gullungar! Idag fixade vi ...

dsc01297 (MMS)

GLAD PÅSK alla gullungar! Idag fixade vi det sista på muffinsen och det kan ni se på bilden. Ett täcke av choklad, en skumhare eller tupp och sedan lite gula och vita kulor. Jag hoppas de smakar lika gott som de ser ut! Vad ska ni göra idag? Puss och kram Therese


Idag har det inte blivit mycket gjort mer ...

dsc01294 (MMS)

Idag har det inte blivit mycket gjort mer än att vi städat mitt rum, men vi samlade kraft nu ikväll och bakade gula muffins med dumlekola i! Det är vår påskpresent till mamma och pappa istället för ägg fyllda med godis. Så imorgon ska vi dekorera dem med choklad och påskharar, men nu ska vi provsmaka en för att se om de smakar gott, och sedan blir det Wii! Puss och kram Therese


Så här kul kan man ha med ett örngott när ...

dsc01223 (MMS)

Så här kul kan man ha med ett örngott när man ska bädda rent sängen! Puss och kram Therese


Efter en hel dags shopping, samt en gudstj...

dsc01293 (MMS)

Efter en hel dags shopping, samt en gudstjänst är man ganska mör, och då är det härligt mysigt att krypa upp med familjen och spela TV-spel. Pojkvännen köpte nämligen ett Mario-spel till Wii och det är bara hur kul som helst! Men nu väntar snart sängen, bara pojkvännen lyckas med sista banan... Kan ju ta tid;) Puss och kram Therese


Hemma igen och redan ombytt inför gudstjän...

dsc01221 (MMS)

Hemma igen och redan ombytt inför gudstjänsten! På bilden ser ni mina nya svarta jeans,nya svarta tröjan och skärpet samt min nya gula Regal-klocka! Känner mig fin och redo för att sjunga fast jag är galet seg.. Man blir det av att sova i bilen! Puss och kram Therese


Nu har vi gått i Ullared i nästan 5 timmar...

dsc01220 (MMS)

Nu har vi gått i Ullared i nästan 5 timmar, har blivit många plagg rikare, men plånboken tömdes på en hel del! Men jag är supernöjd och på bilden ser ni armbandet som jag köpte för 25-30 kr,nu blir det snart middag/lunch på McDonalds. Puss och kram Therese


Nu har vi börjat köra och jag har bäddat n...

dsc01219 (MMS)

Nu har vi börjat köra och jag har bäddat ner mig i stolen med min halsduk, kudde och pojkvännens filt. Rumpvärmen är på och solen skiner, så det känns som om det blir en härlig dag! Puss och kram Therese


God morgon alla fina och underbara! Idag ...

dsc01216 (MMS)

God morgon alla fina och underbara! Idag är man lite seg! Påskpyntade igår kväll, hade svårt att somna så TV:n var på lite för länge, och imorse ringde klockan sedan tjugo över fem... Så ja, jag är trött! Om ungefär en halvtimme åker vi till Ullared, och vi blev bara sex personer, men det går det med! Vi har packat ihop våra hemgjorda baugetter och syster och jag har packat en väska om vi inte hinner hem innan kl18, med kläder och noter eftersom vi ska sjunga i kyrkan kl19 idag, som stöd till en mindre kör. Puss och kram Therese P.S Glöm inte att det är 1 april idag, så se upp för folk som gillar att luras! Annars kan ni behöva höra: -April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill! D.S


RSS 2.0