Heleneholms gospelkör hade sin sista konse...

dsc01325 (MMS)

Heleneholms gospelkör hade sin sista konsert för terminen ikväll. Vi satt bänkade på tredje raden och njöt! Ikväll var Pauline gästartist och det var riktigt bra! Nu saknar man att få sjunga ännu mer! Puss och kram Therese


Tillbaka efter helgens äventyr!

Hej alla fina!

Jag är tillbaka efter en helg i Smålands skogar! Den här helgen har verkligen varit jättekul, och det är verkligen värt att vara galet trött idag!
Jag har skrattat mer än på länge, umgåtts med trevliga människor, sjungit, ätit gott och sett mycket spännande saker!
Det kändes lite vemodigt när vi lämnade Hornsögården igår morse och började bege oss mot Malmö, även om det var skönt att komma hem, så saknar man alla och vill tillbaka!

Men jag ska inte dra hela helgen nu... Tänker spara det tills jag har all bilderna! Kan i alla fall säga att jag har haft jättekul, och kommer minnas den här helgen väldigt länge!

Men som sagt, helgen är över och det är måndag igen... Grått och tråkigt, men det är bara att finna sig i det och ta det med ett leende! Det blir ju inte bättre av att sura=P

Idag ska jag inte göra något speciellt! Bara ta det lugnt, fixa bilder, en blogg och packa upp resväskan... En del saker behöver tvättas, och rummet städas, så jag får nog att göra!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

God morgon alla! Nu har man sovit en hel ...

dsc01324 (MMS)

God morgon alla! Nu har man sovit en hel natt i spökgården Hornsögården i Småland, och jag har i alla fall inte märkt av några spöken! Idag blir det glasblåsning och konsert, och det ska bli skitkul! Men varför jag egentligen skickar detta mmset var för att jag glömde skicka in en bild på torsdagens klädsel som jag var väldigt nöjd med! En mintgrön ballerinaklänning från Bik Bok för 49 kr, ett svartvit prickigt skärp och svarta leggins, lite som Carrie i Sex and the City enligt vissa... Men nu ska jag sova en liten stund till innan det blir frukost! Puss och kram Therese


Förbereder inför Småland

God morgon alla fina läsare!
Det är fredag idag, och idag ska jag pcka det sista inför resan och sedan göra mig klar för avfärd!

Som jag nämnt tidigare ska vi åka på körturné med kören jag är med i, och idag är den dagen! Vi lämnar Malmö vid tvåtiden, och beräknas vara i Kalmar vid sextiden för att få en guidadtur på Kalmarslott, sedan ska det bli middag, och sedan uppackning i huset vi ska bo i.
Tydligen är det ett spökhus, så vi får väl se om det händer några skumma grejor där...
På lörddag kommer vi få testa på glasblåsning, ska bli väldiigt kul, och så ska vi åka till en utkiksplats, och sedan ha vår konsert i Högsbykyrka kl18.
På söndagen blir det en gudstjänst, och sedan ska vi luncha i Kristianopel på vägen hem!
Ser verkligen fram emot den här helgen, och enda problemmet är att jag inte kommer kunna blogga...
Ska försöka slänga iväg ett MMS, eller två, men någon ordentlig uppdatering blir det nog inte förrens på måndag...
Men då ska jag försöka ha så mycket bilder som möjligt, men jag kan inte lova något!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Fröna börjar växa till sig

För ungefär 10 dagar sedan sådde jag fem små tomatfrön i torvkrukor. Redan efter fyra dagar började det komma upp små skott i två av krukorna!
Tre är fortfarande helt tomma, men jag hoppas att de vill börja växa!
De två som började växa då har börjat bli ganska stora, och ska snart få varsin egen riktig kruka, för att kunna växa ännu mer!
Det jag tycker är lite konstigt är att i den ena krukan kom det upp två små växter... Från ett och samma frö... Roligt, men lite konstigt...


Här har ni de två första skotten! Nu är de båda två mycket större, och börjar få fler blad, och jag blir lika glad varje gång jag ser dem!
De visar verkligen hur fantastiskt livet är!
Det skottet som kommit längst på den här bilden, är där som det tredje skottet kom upp någon dag efter...
Väldigt spännande att se hur det växer, över en natt gick den lille till att bli som den store, så de växer bokstavligen så att det knakar!

Puss och kram

Therese


Min rosa cupcakesblomma!

Jag är ju en ganska kreativ person om jag får lov att säga det själv!
Älskar utmaningar och är sällan rädd för att göra fel, så länge det inte skadar någon!

Detta året är det många av mina vänner som fyller 20 år, och jag har fått smak för att göra cupcakesblommor.
Sist jag gjorde en var i maj, då en kompis fyllt 20, och då blev det jordgubbs- och blåbärsmuffins med jordgubbsfluff!

Ni kan ju se resultatet här under!

Har märkt att det är en väldigt uppskattad present, och dessutom är den inte alls svår att göra, bara väldigt kul!

Vad tycker du?

Puss och kram

Therese


Förväntningar!

God morgon alla fina där ute!

Det är torsdag idag, och allt känns toppen! Lite trött är jag allt, men om man sitter och photoshopar tills tolv på natten får man skylla sig själv!
Men jag fastnar så lätt när något är roligt... Gick och la mig innan klockan blev tio, och tanken var att jag skulle sova, men när datorn väl kom igång, var det svårt att sluta...
Tur att man ändå är hyfsat pigg idag!

Men idag ska jag försöka att komma i säng lite tidigare! Men innan dess ska jag på typ en fest för alla oss som jobbar frivilligt i vår församling...
Hoppas på en trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och mycket mer!
Har hört rykten om att det bland annat ska bli en tipsrunda... och tipsrundor är ju aldrig fel, om man får gå med roliga männiksor!

Vad hände igår egentligen?
Faktiskt inget speciellt... Var ju nere på kören och sjöng för sista gången innan vi sticker till Småland. Gick faktiskt bra, och det ska bli riktigt kul att komma iväg!
Man har liksom laddat för det här ganska länge, och nu vill man ju bara få genomföra det och få uppleva allt som vi ska göra när vi är iväg över helgen!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Rätten att få leva!

Ännu en gång tänkte jag tipsa om en blogg som jag följer!

Den här gången blir det en blogg som kanske tar upp ett av världens tyngsta ämnen, men som ändå visar att hoppet är det som finns kvar hos oss längst!

Bloggen jag tänker tipsa om är:

Moa Henriksson

Vad är detta för blogg?

 

Det här är en blogg om kampen för sitt barns liv! Om rätten att få lov att leva och leva ett normalt liv, med allt vad det innebär!
Här möter man sjuåriga Moas kamp mot sin cancer, i motgångar och medgångar, sjukhusbesök, familj, vänner och tankar!
En otroligt läsvärd blogg!
Det är en blogg som tar upp hur det är att leva med att se sitt barn så otroligt sjukt, och förtvivlan i det, men att samtidigt kämpa för att allt ska vara så normalt som möjligt och att få leva som den familj de är och om att hoppas och tro!
Här finns både de bra och dåliga dagarna med, och det berättas om allt som är väsentligt!

Varför läser jag den här bloggen?

Jag läser bloggen för att den berör! Jag vill att det ska gå bra för Moa och hennes familj! Att de ska få allt det stöd som de behöver, och behålla hoppet!
Vissa gånger berörs jag till tårar, och helst skulle jag vilja stänga ner rutan för att skydda mig själv mot det som gör ont och berör, men hur kan jag, som inte lever i det välja att stänga ner?
Det är någon annans persons verklighet, och den ska man inte blunda för och undvika! Man ska se sanningen i vitögat och vara, för bara ett par minuter, stark och orka läsa det!
Konfrontera sig själv med det man tycker är jobbigt och orättvist! Att en liten flicka får cancer... Något som enligt mig inte borde få hända!
Jag vill lyfta upp den här bloggen så att fler hittar den, så att andra som lever med en svår sjukdom kan läsa och finna samhörighet och kanske en gnutta tröst, men även för alla oss som finns runt omkring, så att vi kan försöka förstå hur det är och våga stå kvar och vara ett stöd och inte blunda och se bort från det som är svårt!
Den får mig att verkligen tro att hoppet alltid finns, och att vi ska leva i nuet och inte i framtiden eller dåtiden, vi är här och nu!


Till Moa och hennes familj:

Ni är starka!
Ni tar er igenom varje dag, och visar att man ska leva i nuet!
Att livet inte är lätt och rättvist, utan backigt och snårigt...
Ni visar att hoppet alltid finns kvar, och får oss att kämpa mer och längre!
Att aldrig ge upp, ger ni en innebörd.
Ni delar med er av det som är er vardag och låter oss få en del av era liv, och få önska och hoppas med er!
Ni tror på livet!

Jag tror och hoppas för er!
Om varje tanke och varje hopp för er, skulle bli blommor, skulle ni behöva en större bostad!
Jag tror att vi är många som bär med er i våra hjärtan varje dag och tänker på er!

Kämpa på! Det ljusnar alltid till slut!

Det finns även en insamling som ni kan läsa mer om på bloggen, samt en facebook sida som ni kan gå med i, för att stödja Moa!

Puss och kram

 

Therese


Dumlekola är frukt!

Som ni vet har jag ett ganska stort fotointresse, dock suger jag på att lägga upp bilderna på bloggen, ber så hemskt mycket om ursäkt för det, och jag försöker verkligen bättre mig!
Enda anledning till att jag är så dålig på det, är att min dator sällan är igång där jag har alla bilder, och då blir de aldrig redigerade och fixade, och hamnar aldrig här, men nu tänkte jag faktiskt låta er se en av mina första photshopade bilder som jag gjorde sista året på gymnasiet då jag läste bild och fot med inriktning på foto(ville läsa både, men då var man tvungen att läst kursen från tvåan...).
Varje termin hade vi vad vi kallade för en fotomara, då man fick tolv olika teman att tolka helt fritt!
Det ena var " Frukt ÄR godis!", och jag tolkade det så här:


Vill ni se en större bild kan ni klicka på bilden!

Som ni ser är det en dumlepåse, men sedan har jag photoshopat in "mina" egna dumlekolor, så består av äpple, blåvindruvor och physallis!
Kan lova att det inte var lätt att göra fruktdumlen, speciellt inte att skriva med physallisen...
Jag vet att redigeringen inte är den bästa, men det var min första rejält photoshopsarbetade bild!
Har dock lärt mig att tycka mer och mer om den...

Puss och kram

Therese

 


Ny flickar på bloggen!

Jag vet inte om ni märker det, men nu har jag lagt in lite nya flikar, som gör det lättare att hitta på bloggen, tycker jag i alla fall.
Under vissa kategorier finns det fortfarande inga inlägg, och därför får ni upp ett meddelande med forbidden, någoting, och då är det bara att backa.
Det kommer att komma upp inlägg till alla kategorierna inom en snar framtid, men än så länge får det vara så här!

Hoppas ni tycker att det blivit bättre!

Puss och kram

Therese

Fyra dagar med massa upplevelser!

God morgon alla fina!
Jag har inte dött eller blivit kidnappad! Bara haft lite långhelg, utan internet.

I fredags hade vi konsert i församlingshemmet inför vår Smålandsresa, och det gick faktiskt helt okej! Var lite nervös innan, men överlag tyckte jag det gick bra, och det är ju huvudsaken! Men vi får se vad vår körledare säger idag när vi träffar honom igen!
I lördags var jag på 30-års kalas för min nästkusin! Rikitgt god mat, trevliga människor, vunnen brännbollsmatch, mysig korvgrillning på natten... Många plus helt klart!
På söndagen gjorde vi inget speciellt direkt, mer än att lulla runt lite, och letade inbjudningskort till min 20-års fest som besatta, men till slut hittade vi några som passade på ICA Maxi på Toftanäs, och då var det bara att åka hem och skriva på dem!
Dessutom åkte vi utom i sommarstugan för att se hur frigebodsbyggandet gick för pappa, pojkvän och farfar, och det såg faktiskt bra ut!

Sedan tog ju helgen slut, men då skulle jobbet som jag jobbar på iväg i två dagar till Ystad för att lyssna på två föreläsningar, få varsin spabehandling och äta gott och umgås med varandra!
Jag valde en chokladinpackning och det var gudomligt! Sedan blev det lite jacuzzibubblande också, och man mådde som en prinsessa!
På tisdagen blev det sedan en tur inne i Ystad då vi bara strosade omkring på gågatan... Tyvärr blåste det tokmycket, men när solen väl titta fram var det ändå skönt!

Så det var mina fyra dagar då jag bara varit, och jag är lika trött som om det vore fredag, men det har man inte tid med nu! Bara tre dagar kvar innan vi åker till Småland, så det gäller att piggna till, för där blir det ingen rast och ingen vila, utan fullt ös medvetslös, och det ska bli jäkligt kul!

Men idag står bara kör på schemat, och då bara en timme ungefär, så ska försöka att gå och lägga mig tidigt, men får väl se hur det går med det...

Ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Lille Gustav med de fina ögonen

Fotoade dennna bilden när pojkvännens kusin, Josefin, fyllde 20 år.
På bilden ser vi Gustaf, som enligt mig, har helt underbara ögon!


Puss och kram

Therese


Barbent för första gången!

God morgon alla fina!

Så var det fredag igen, och det känns verkligen inte helt fel! Det är varmt idag, och solen tittar fram genom de tunna molnen, hoppas i och för sig att molnen ska försvinna helt, men vi får se...

Kan i alla fall säga att det var supervarmt igår! Satte mig och solade utanför dansstudio, och när vi sedan kom in salen, var där ännu varmare! Det räckte med att man lyfte lillfingret så rann svetten!
Några tunna slingor av mitt hår blev så våta att det nästan droppade om dem... Och jag var inte ensam om det, alla tyckte att det var i varmaste laget, men man frös i alla fall inte!
Så det var fruktansvärt skönt att komma hem och duscha!
Sedan bar det av till prästgården, där vi skulle pysslat med betong, men istället fick vi inreda övervåningen som ska vara ungdomarnaslokal i vår församling, och vi blev ganska nöjda!
Kan även berätta att igår var första gången i år som jag gick barbenad! Var superskönt, och jag njöt varje sekund, så därför går jag även barbent idag!

Idag ska jag följa med mamma och handla till min mormor och morfar, sedan ska jag och syster åka ner till församlingshemmet, och ha genrep innan konserten som börjar kl19.
Kan ju säga att jag är lite nervös redan nu, och jag vill bara att det ska gå bra! Det värsta är väl att om jag känner fjärliar i magen nu, så kommer de bara bli värre mot kvällen, förhoppningsvis släpper nervositeten när vi väl börjar, ananrs kommer det bara att bli jobbigt...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese


Sitter äntligen ute och njuter av det fant...

dsc01321 (MMS)

Sitter äntligen ute och njuter av det fantastiska vädret! Solen lyser och det är jättevarmt! Blåser en ljummenvind och allt är bara underbart! Tyvärr är jag dansklädd, men ska man dansa så ska man! Puss och kram Therese


Lite bloggfix på gång

Tänkte bara berätta för er att flikarna som jag har under headern för tillfället, är lite ur funktion.
En del av dem funkar fortfarande, men jag håller på att försöka fixa nya, lite mer smarta flikar, och måste därför fixa lite nya kategorier,och därför kan det hända att om ni trycker på en flik blir det helt tomt...
Det du kan göra då, är att scrolla ner i menyn till kategorier och välja vilken kategori du vill titta i.

Jag hoppas kunna bli klar så snabbt som möjligt, men jag stöter på problem lite då och då när jag håller på och kodar, så hoppas att ni kan ha lite tålamod!


Något som kan ge mig en ängelstålamod är MnM-kulor, så därför får ni en bild på en skål med dem.
Man blir ju lite sugen!

Puss och kram

Therese


Vit kladdkaka

Vit Kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält margarin

Gör så här
Rör ihop ägg och socker. Sikta ned vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och margarinet.
Rör smeten slät med hjälp av en slickepott.
Häll smeten i en smörad och brödad form.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca.30 minuter.
Kakan blir som godast om den får stå i kylskåpet över natten!
Servera med hallon.

Medverkar i tredje deltävlingen hos Caroflina

Nu startar Caroflina sin tredje deltävling i fototävlingen, och jag tänker ställa upp igen!

Denna gången är temat närbilder, och jag kom direkt att tänka på denna bilden:
Så det blir mitt tävlingsbidrag!

Vill du också vara med och tävla?

Klicka in här, så kommer du direkt till tävlingsinlägget!

Puss och kram

Therese


Today is today

God morgon alla fina!

Onsdag idag, vädret är fortfarande varmt, men ingen sol inte... Den bestämde väl sig för att gå och gömma sig igen, eller så vill inte molnen samarbeta!
Men huvudsaken är att det är varmt så att man slipper att frysa hela tiden!
Igår var ju vädret superfint, fram tills jag skulle ut... Då kom molnen, och lite regn, fortfarande varmt, men ingen sol...
Trots lite regn trotsade jag och syster vädret och gick till kören, och det gick lika bra, dessutom var det skönt att komma ut och röra på sig!
Sedan gick det förvånansvärt bra på kören, tyckte jag i alla fall! var riktigt kul, och jag ser verkligen framemot imorgon, då vi ska ha vår före-turné-konsert!

Men idag blir det inte något sjunga, utan idag blir det terminens sista dansgång på Rydbergs... Känns lite tråkigt, men har anmält mig till sommardansen, så ska bara betala in pengarna... Kommer vara helt slut den veckan!
Efter dansen ska vi ner på KU, och enligt mejlen vi fått, ska vi leka med betong... Kan bli spännande måste jag säga!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Vad vill ni läsa?

Tror inte att det bara är idétorka som jag har...
Kände precis att det nog även är lite inläggstorka...
Skulle vilja ha fler foton att visa er, både för att det är kul att fotografera, och det gör bloggen/inläggen mer intressanta...
Borde nog ta en kväll och sätta mig och redigera en del av bilderna som jag har...
Hittade denna bilden, som jag tog en solig dag i Västra Hamnen på Turning Torso. En bild jag faktiskt tycker riktigt mycket om!
Får nästan lite svindel...

Men tänkte höra med er!

Vad skulle ni vilja läsa om i bloggen?
Kom gärna med inläggsförslag, så ska jag se vad jag kan få ihop!

Puss och kram

Therese


Rubrik torka

God morgon god morgon alla underbara!

En solig och varm! onsdag är vad jag möts av idag! Det fina vädret som kom in igår, har valt att stanna lite till, och det är bara underbart!
Var elva grader redan innan sju, så hoppas på en varm och skön dag!

Det blev ju fint väder igår, så jag och pojkvännen tog en powerwalk, med lite jogging på cirka en timme. Det var skönt och solen värmde så fort det blev lite lä, för igår var det rejält med blåst!
Det visslade i öronen när man gick/joggade, men det var ändå skönt!
Men gärna lite varmare idag och mindre blåst, det skulle jag inte klaga över!

Jag hoppas bara kunna få njuta av vädret idag, vill ju få lite färg, och känna värmen i ansiktet, men får väl se. Vet i alla fall, att jag och syster ska öva en sista gång på våra stämmor inför ikväll, för snart är det dags för konsert, och man vill ju att det ska låta bra!
Kan ju bli lite pinsamt annars... men det ska nog gå bra!

Ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Det som odlas i mina torvkrukor!

Som jag skrev igår, köpte jag frön och sådde igår. Lät er få gissa vad jag planterat, men ingen träffade rätt, så tänkte faktiskt avslöja vad det är som kommer att gro i mina torvkrukor!

Det är tomater! Vet inte om det är cocktailtomater eller "vanliga" tomater, men oavsett vilket, är jag jättespänd på att se dem gro och växa!
Var på Hornbach och hittade fröpåsar för barn från Weibulls, och jag tyckte förpackningen var så söta så det blev en sådan istället för en "vuxen" fröpåse. Tror nog att det ska gå bra i alla fall!

Vet inte, men jag inbillar mig att om fröpåsarna är för barn, så borde man på något vis vara garanterad att det kommer att komma just tomater, så jag kommer att följa dem med spänning, och hoppas att de snart vill titta upp!

Sedan får jag se hur jag ska göra med dem... Man kan ju välja att plantera ut dem i naturen, men jag är mer sugen på att sätta dem i större krukor, och förvara på balkongen eller så... Utomhus på somrarna, men inomhus när det är kallt och så...
Kanske är en idé att fundera på...

Jag hoppas i alla fall att de trivs i mitt fönster och att jag inom två veckor kan se lite grönt i mina krukor!
Så jag kommer att vattna och vårda dem ömt, för det finns knappt något bättre än egenodlade tomater!

Puss och kram

Therese


What do I see? Sun?!

God morgon alla fina!
Idag gläds jag! Solen skiner! Det känns helt fantastiskt! Under lite mer än en vecka har vi levt i en grå och mörk tillvaro, men idag skiner solen, himlen är blå och trädens gröna färg lyser!
Man kan ju bara bli glad, och känna sig lycklig!

Kan börja med att berätta för er att vi kom undan översvämningen ganska bra! Det var några tavlor som strök med och gamla skolarbeten... Fortfarande väldigt tråkigt, men det kunde ha varit så mycket mer som blivit förstört, så försöker se det positivt i alla fall!
Dessutom tänker jag på fröerna som jag sådde igår, att de är början på någonting nytt... Nya upplevelser, nya projekt och nya minnen, så det är bara att sträva framåt!
I övrigt blev gårdagen väldigt lugn! Kom ju lite sol på eftermiddagen, så fick bara njuta en liten stund, men lite är bättre än ingenting anser jag i alla fall!

Idag hoppas jag kunna njuta ännu mer av vädret! Vill vara ute så mycket som möjligt, och först hade pojkvännen och jag tänkt ta en joggingtur, men eftersom jag fortfarande känner mig lite förkyld, funderar vi på att ta en lång powerwalk, varvat med jogg... Borde ju funka bra i alla fall, och huvudsaken är ju att man rör på sig!
Så jag håller tummarna för att solen stannar, så att jag hinner njuta av den!
Precis som Jazz, här bredvid!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Vad kan det här vara? Kan väl säga att de...

dsc01315 (MMS)

Vad kan det här vara? Kan väl säga att det är jord, vatten, torvkrukor och frön... Fick en sådan längtan innan idag att så något, så när pojkvännen kom, körde vi till Hornbach och jag handlade jord,krukor och frön, och nu är de planterade! Kan någon gissa vad det är som jag har planterat? Puss och kram Therese


Översvämning i källaren...

Fick precis reda på att vi tydligen har en översvämning i vår källare...
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Känns lite jobbigt att inte veta hur mycket vatten det rör sig om... Minns förra gången vi hade översvämmning i källaren. Då förstördes många av mina föräldrars barndomsböcker... Min mammas Kulla-Gulla böcker om pappas Vi Fem- böcker...
Böcker som jag och min syster skulle få ta del av när vi blev lite äldre... Nu blev det inte så. En bokskatt blev totalförstörd av avloppsvatten, och därmed massor av minnen!
Nu vet jag inte...
Jag vet att jag har kartonger med böcker där nere, som jag velat spara och nu vet jag inte om de förstörda eller om de klarat sig...
Men det finns mer... Dockskåp, dockvagnar, kläder, julsaker, skivor och mycket mer...

Jag hoppas att allt klarat sig, och att det bara handlar om vanligt vatten... Inget som luktar apa och sätter sig i allt...

Men har mina böcker och mina barndomsminnen som jag valt att spara blivit förstörda, vet jag inte riktigt hur jag ska ta det...
Känner redan en klump i magen...

Puss och kram

Therese

Kalasgott- för oss matglada & baksugna!

Så var det dags för ännu en blogg som jag följer!

 

Den här gången blev det Kalasgott!

 

Vad är Kalasgott för blogg?

Som ni säkert kan lista ut av namnet, är det en kalasgodblogg!
För alla er matglada och baksugna, är detta en rikitg drömblogg!

Många otroligt lockande och vackra bilder, som ger inspiration och längtan att själv sätta igång!

Här hittar du massor av goda och enkla recept, som man mer än gärna vill testa!

Lite vardag kommer också in, men konceptet ligger kring mat och godsaker, och vad är det för fel i det?
Ingenting alls!

Den är enkel att kolla i, menyn är toppen, speciellt fliken med alla recept som hamnar på bloggen! Det gör det fruktansvärt lätt att se vad som finns, och vart man vill titta!

Varför läser jag Kalasgott?
Blir man sugen på att baka något man inte gjort tidigare, kan man alltid titta in och bli inspirerad och ännu mer sugen, eller varför inte hitta en ny maträtt, som man kan testa?
Jag läser den för att få inspiration till vad jag kan baka, göra egna varianter av gamla recept, ideér på nya fimolersberlocker, och mycket mer!
Blir alltid på bra humör när jag ser den sockersöta designen, och vill bara få tillgång till ett kök bums, så att jag själv kan sätta igång!

Så kika in du också, och få nya ideér på vad du kan baka!

Puss och kram

Therese


Drove to the park

God morgon på er alla!
Långhelgen är över, och måndagen här igen...

Även om vädret varit en ren katastrof under denna långledighet, har jag försökt hålla humöret uppe, och igår trotsade vi faktiskt vädret!
Det kom mini duggregn hemma, men vi bestämde oss ändå för att åka till Skånes Djurpark!
Vi hade tänkt göra det i lördags, men att gå där i hällregn är inte kul, så igår packade vi ihop oss. Mamma, syster, pojkvän och jag, med engångsgrill, korv och fika, och åkte till parken!
Vägen dit blev lite väl spännande en bit... En gammal tant låg i femtio på 100 väg, och hon körde ut i väggrenen och tyckte att vi, bilarna bakom, skulle köra om... Bara ett problem... Det var knappt att en cykel skulle kunna köra förbi...
När det sedan blev sjuttio, la hon sig i trettio... Hon var livsfarlig!
Det var då jag kände att man kanske borde få ta om sitt körkort efter en viss ålder... För allas säkerhet!
Inte fint väder där heller, och duggregnet följde med, men det var ändå mysigt att gå där! Det var mycket folk, och många av djuren var ute och visade sig, så vi hade skittrevligt!


Vi grillade uppe på Björnberget, och då kom det lite större droppar, men eftersom vi satt under träden, märkte vi inte av det direkt...
Många av djuren hade fått små ungar, och jag är ju extra förtjust i älgarna, och att se tre små älgkalvar var bara så kul! Rikigt söta! Man ville ju ta med sig en hem...

Idag blir det inte lika kul, men det ska nog gå bra ändå... Inget speciellt planerat, så får se vad dagen erbjuder!

Ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

 


Titta på vår fina fruktsallad! Kan säga a...

dsc01310 (MMS)

Titta på vår fina fruktsallad! Kan säga att den var riktigt god! Puss och kram Therese


Vad jag har hittat på...

Hej all fina!
Var typ tre dagar sedan jag satt vid en dator, men är man ledig så är man... Uppdaterar i alla fall lite med MMS-inlägg, men visst blir det mindre än vanligt...

De här dagarna jag har avrit ledig har det typ ösregnat varje dag... Inte så jäkla upplyftande... Börjar tröttna på att inte kunna vara ute utan inne hela tiden! Förhoppningsvis vänder det under natten, för vi funderar på att åka till Skånesdjurpark imorgon... Men regnar det får vi nog hoppa det... Inte så kul att gå ute om det regnar...

Idag blir ännu en lugn dag, det mest ansträngande jag gjort hittills är att göra en fruktsallad på gröna äpplen, päron, jordgubbar, ananas, gul kiwi, passionsfrukt och vindruvor. Ska bli riktigt gott att äta den så fort älsklingens föräldrar kommer hem...

Vad har jag annars hittat på de senaste dagarna?
Faktiskt inget speciellt... I torsdags tog vi superlång sovmorgon, sedan följde jag med mamma och storhandla... Igår, fredag, städade vi hela lägenheten, åkte ner i stan och shoppade lite. Blev två klänningar, två tröjor, en body butter och lite nötter, sedan hade jag dansuppvisning och det gick faktiskt super, även om vi sög när vi tränade... Men kul var det, och det blev bra på scen. Ska försöka fixa en video på det sedan!

Det är väl vad jag gjort, och även om det inte är mycket har det varit kul!

Puss och kram

Therese

Har märkt att det blir matbilder idag, men...

dsc01309 (MMS)

Har märkt att det blir matbilder idag, men hoppas ni överlever! Dansuppvisningen gick bra och jag var faktiskt nöjd! Hade riktigt kul! Fick dessutom tre underbart fina buketter, och en tallrik med chokladmuffins med dumlekola i! De ska smakas ikväll, men nu ska tonfisksalladen och vitlöksbrödet och det goda vinet få sjunka undan tillsammans med Talang 2010. Puss och kram Therese


Befinner mig i stan med mamma och syster.D...

dsc01307 (MMS)

Befinner mig i stan med mamma och syster.Det spanas in kläder och lite annat smått och gott, och precis har vi avnjutit en god (sen) lunch på La Empenada, och snart är det dags för dansuppvisning och i magen fladdrar tusen fjärilar... Puss och kram Therese


Blev god efterrätt efter en god middag! V...

dsc01306 (MMS)

Blev god efterrätt efter en god middag! Vaniljglass, hallon, blåbär och björnbär och lite chokladsås. Mums! Puss och kram Therese


Kom precis på att jag inte kan dansa med m...

dsc01305 (MMS)

Kom precis på att jag inte kan dansa med mina glasögon imorgon... Har nämligen lyckats kasta av mig dem ett antal gånger på passen... Så nu har mina linser åkt i... Tror det var typ 8 månader sedan, minst, sedan jag använde linser, så det känns lite ovant... Hoppas bara det blir bra tills imorgon! Puss och kram Therese


God eftermiddag eller vad man ska säga... ...

dsc01301 (MMS)

God eftermiddag eller vad man ska säga... Har precis ätit frukost/lunch och nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska ha på mig för dagen! Kommer bli en jäkligt lugn dag idag, kanske öva lite på dansen inför imorgon och lite på några sångtexter... Vad ska du hitta på idag? Puss och kram Therese


Mina svar!

Så nu är alla frågor besvarade!
Det har tagit ett tag, och på en hel del har jag verkligen behövt tänka till! Hoppas i alla fall ni är nöjda med svaren, för jag var riktigt nöjd med era frågor!

1.Vad fick dig att börja blogga?
Hmm, en jäkligt bra fråga...
Tror inte att det är så många som vet att jag började blogga på en annan blogg, innan jag skaffade denna...
Men anledningen till att jag börja blogga, var vad jag kan minnas, att jag alltid har älskat att skriva. Både dagböcker, sagor, noveller, dikter, brev, recensioner... Helt enkelt det mesta!
Jag ville ha en plats där jag kunde skriva ner allt möjligt, utan att alla som läser vet vem jag är...

2.Vad tycker du om min blogg? (www.malinjohanzon.blogg.se)
Har inte läst din blogg innan, men nu när jag skummat igenom den tycker jag att det verkar vara en blogg med variernade innehåll. Både inlägg med text och bilder, vilket gör det mer intressant för mig som läsare, och jag tycker att att det är en helt ok blogg=)

3.Vad vill du göra i framtiden?
Sådana här frågor är alltid svåra, men inom den närmsta framtiden, står det här på tur!
I augusti kommer jag att börja plugga till florist, vilket jag velat göra länge! Annars vill jag väl få ett jobb,  flytta hemifrån, resa, skaffa familj... Det som är ganska vanligt får jag väl säga^^

4.Vilka bloggar läser du?
Har ju nyligen startat en kategori som jag kallar följebloggar där jag listar en del av de bloggar som jag följer, därför tänker jag inte svalöja fler än de jag skrivit om^^ Annars förlorar ju kategorin sin poäng. Så titta gärna in där med jämna mellanrum, så får ni reda på det!
Men kan säga att det är ganska varierat! Följer några storbloggare, men även en hel del mindre bloggar.

5.vilket är ditt favortimärke och vilken är din favorit butik/kedja?

Hmm, tror faktiskt inte att jag har något favoritmärke, om man syftar på i klädesväg... Har aldrig varit intresserad av det, tycker oftast att dessa kläder är så galet dyra, och nio av tio gånger finns det likande kläder i de billigare kedjorna.
Har några butikskedjor som jag ofta är i och det är Gina Tricot, H&M, Vero Moda, Lindex... Alla dessa affärer har ju ganska lika kläder, men de är mest jag^^
Sedan får vi ju abslout inte glömma Ullared! Där handlar jag två gånger om året, och hittar alltid fina saker!

 

6. favoritfilm?
Tycker alltid att denna frågan är jättesvår eftersom jag gillar ganska många filmer inom olika genrar...
Dock är jag sjukligt svag för dansfilmer, typ Honey, Step Up med flera, men gilalr även Beck och Wallander, eller varför inte typ Harry Potter eller någon romantisk/komedi?
Men Honey har väl varit en favorit ett bra tag... Älskar musiken, och Jessica Alba tycker jag gör rollen riktigt bra!

 

7.Vad är ditt livs mest pinsamma minne?

Är det verkligen sådant här man vill berätta i sin blogg?
Kanske inte, men det finns säkert värre frågor^^
Hmm, får faktiskt fundera lite... Har väl hänt lite olika pinsamma saker genom mitt snart tjugoåriga liv...
Det jag först minns är i alla fall när jag var på simläger med den simklubben som jag simmade för då, för kanske  sex år sedan.
Vi befann oss i den lilla mysiga staden Lysekil, och bodde i en gul tvåvåningsbarack på en skolgård.
Om jag inte minns fel var det sista dagen, och vi höll på att packa ihop oss... Givetvis behöver man gå på toaletten, men de flesta var städade, så jag blev hänvisad till en handikappstoalett vid ledarnas sovsal.
Så jag går dit, öppnar dörren, tänder ljuset, och låser dörren, eller snarare så försöker jag låsa dörren... Låset vill nämligen inte som jag vill...
Försöker vrida det ordentligt, och till slut har jag låst... Tror jag i alla fall...
Så jag sätter mig på toaletten, och gör det jag ska, och plötsligt öppnas dörren, och en av mina tränare står där...
Hans chockade och generade min var obetalbar, men inte så jäkla kul när man sitter där... Så inser han att han står med dörren öppen, ber om ursäkt, och stänger snabbt igen, och säger att han står utanför och vaktar tills jag är klar!
Kan vi säga att jag ville dö där på fläcken, och aldrig behöva gå ut därifrån?
Men snabbt som sören var jag klar, och gick ut en aningen generad, och då säger tränaren:
- Varför låste du inte dörren?
Och jag svarar att jag faktiskt gjort det, men att det klyddat, så tydligen har det glidit upp igen... Som vi blev pinsamt medvetna om...
Sedan gick jag därifrån, och låtasades inte om som om det hade hänt!

Kanske inte det mest pinsamma som kan hända, men när man är 14 är det pinsamt!
Så jag hoppas att detta duger=)
Vill ni se bilder kan ni gå in här och titta, och välj Lysekil 2004, om ni vill se bilderna från lägret jag pratar om=)


8.Favorit djur?

Jag är otroligt svag för katter, tyvärr är jag jäkligt allergisk, så har svårt att kela med dem, men hundar är inte heller fel, eller varför inte en liten hamster eller ökenråtta?
Jag älskar de flesta djur, och det är säkert för att jag aldrig kunnat ha något eftersom pappa alltid varit allergisk...
För tillfället har jag fiskar och de är fina, men kanske inget djur som jag vill kela med^^
Men om istället för att välja ett "vanligt" husdjur, tänker jag faktiskt säga lodjur. tycker de är otroligt vackra!


9.Jag bara undrar om du tjänar pengar på din blogg, i och med att du alltid får så många kommentarer?

Nej, jag tjänar inte ett öre på min blogg! När jag skaffade min första blogg la jag in massor av reklam, men sedan tog jag bort de, för det var liksom inte jag!
Jag bloggar för att det är kul och inte för att tjäna pengar, men jag tänker samtidigt vara ärlig med att om jag fick ett bra erbjudande som skulle innebära att jag skulle tjäna lite pengar så skulle jag överväga att ta det! Men då skulle det vara för att det passar mig, och inte för pengarnas skull! Som ni säkert ser i min meny, gör jag reklam för cocoo.se, men det är helt frivilligt, och jag gör det bara för att hon har så sjukt coola smycken!


10. hur länge har du o din pojkvän varit tillsammans? Eller är ni förlovad?

Jag och min pojkvän har varit tillsammans sedan 16 mars 2008, så det är snart 26 månader, 2 år och 2 månader, faktiskt nu på söndag.
Nej, vi är inte förlovade, och har inga planer på det för tillfället, men vi vet båda två att vi vill förlova oss i framtiden, men det är inget som vi har bråttom med!
Vi är båda unga, och har framtiden framför oss!

 

11.vad är det bästa som finns?
Oj, vilken svår fråga... Finns ju så mycket som är helt underbart...
Men jag kör en liten variant^^
Det bästa som finns är att umgås med familj och vänner med massor av choklad och frukt att äta^^
Min familj och mina vänner betyder otroligt mycket för mig, och utan dem, vore jag ingenting! Dock är jag extremt svag för choklad och färska frukt, så det får bli en kombination av dessa!

 

12.Jag undrar vad du har för mål med din blogg?

Har faktiskt inget speciellt mål, den är mest för mig, ett ställe där jag kan skriva av mig, även om inte allt hamnar här... Jag vill dela med mig av mitt liv, men inte exakt allt... Vissa saker är för privata enligt mig.
Jag vill ge mina vänner en chans att läsa om min vardag, nu när man inte träffar dem varje dag i skolan, precis som jag vill ge alla er där ute en chans att se vem jag är!
Liksom det finns så många bloggar där ute som skriver om sina fantastiska och problemfria liv, där allt är guld och gröna skogar, och jag vill vara en blogg där det mesta finns med!
Knasiga saker som händer mig, roliga saker, sorgliga saker, tuffa beslut och mycket annat. Jag vill vissa att livet inte alltid är lätt, och att det är så som det är...
Visst sedan hade det ju varit kul att bli en lite större bloggare, men händer det, så händer det, annars förblir jag den jag är, och bloggar för att det ger mig något!
Har mött många fina människor sedan jag börja blogga, och det är underbart att läsa era fina kommentarer och att följa era liv!

Med min underblogg http://charmsforyou.blogg.se är väl målet att vissa vad jag kan, och ge er en chans att köpa de saker som ni gillar. Det tar tid att komma igång, och kanske kommer den aldrig riktigt igång, men jag har kul med det jag gör=)


13.skulle du hellre ha högklackat resten av ditt liv eller aldrig mer få ha skor?

Usch vilken svår fråga... Det beror helt klart på vad du menar med högklackat... Snackar vi 12 centimeters klackar, skulle jag hellre gå barfota hela livet, men är det lite lägre klackar på kanske 5 centimeter, så skulle jag lätt välja högklackat!
Hade haft svårt att gå barfota mitt i vintern, men om valet står mellan 12 centimeters klackar utan upphöjning fram hade valet blivit enkelt!

 

14.varför började du blogga?
Svaret finns att läsa på fråga 1.

15.vart får du din insperation ifrån?
Ja du, ibland undrar jag det själv! Det mesta får jag väl av mig själv, bara så där... Mitt huvud går på högvarv för det mesta!
Men ibland kan jag få en idé när jag ser något på TV, eller läser en bok eller en blogg. Nyheterna är också bra!
Men ofta är det i helt vanliga vardagssituationer som jag kommer på vad jag vill skriva om... Typ ser något på stan, någon diskussion som jag råkar snappa upp, eller så.
Visst ibland står det helt still, men oftast släpper det, och inspirationen flödar igen!
Det gäller att vara vaken och uppmärksam, för mycket man kan skriva om kommer bara flygande förbi, och är lätt att missa.

 

16.hur ser en perfekt ledig dag ut?

En perfekt ledigdag... Den börjar med att jag får sovmorgon till kanske nio eller tio... Vaknar med pojkvännen bredvid mig, och sätter på TV:n, och ser på Farlig fångst(tror det heter så), kollar på det tills det är slut.
När jag sedan går upp har någon gräddat pannkakor med mixade jordgubbar och grädde! Efter fruksoten, vill jag ta ett bad, med en bra bok i kanske en timme. Liksom bara ligga och njuta!
Lagom till lunch, vill jag åka ner i stan, sitta på ett café och äta en lättlunch med familjen, gå lite i affärer och sitta ut med kanalen i solen och äta en glass från en konfektyraffär på Gågatan eller från gamla Lejonet och Björnen, som nu är Glassfabriken!
Sedan vill jag komma hem, med massor av inspiration och pyssla lite, sedan bjudas på en god middag... Tacospaj eller chili con carne med en supergod sallad, och kanske ett glas vittvin...
Sedan vill jag ha soffmys med familjen, med egen poppade popcorn och en bra film! Kanske lite Wii-spelande också, innan jag går och lägger mig...

Nu blev man ju sugen på en sådan dag...^^

 

17.Vilket är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke har väl alltid varit delfinskötare... Typisk flickdröm, men jag har alltid älskat delfiner, och skulle jag få chansen skulle jag nog inte säga nej!
Eller musikalartist, det hade också varit riktigt kul! Gick ju en musikalutbildning på gymnasiet, som jag älskade, men har lite problem med mina knän, och därför sökte jag inget som det efter studenten!
Men mitt mer realistiska drömyrke är att bli florist, och den drömmen kommer jag att påbörja i augusti, då jag börjar plugga till det!
Har även varit väldigt sugen på att lära mig typ göra tårtor och så, men inte hittat någon bra kurs, så det får komma i framtiden!


18.Tips på en bra mascara?

Jag använder inte smink särskilt ofta, och det är väl mest för att jag trivs utan smink, men även för att jag inte orkar lägga på det varje dag...
Men trots att jag inte sminkar mig så ofta, har jag massor av smink, och det är för att jag tycker det är riktigt kul! Kanske därför jag tidigare övervägde att läsa till make-up artist...
Älskar att sminka andra, så jag har en favorit, och det är Max Factor Masterpiece!
Tycker den är helt underbar, och gör det jag vill att en mascara ska göra!


19.vad är det bästa du vet?

Tror fråga 11, svara ganska bra på denna frågan=)

20. vad vill du syssla med i framtiden?

Som jag skrivit tidagre vill jag jobba som florist, eller något annat kreativt yrke! Klarar inte riktigt av stillasittande jobb... Blir väldigt rastlös=)

 21.vart skulle du vilja resa?

Finns så många platser, men jag skulle verkligen vilja åka till Thailand! Tycker det verkar så otroligt vackert, att jag själv skulle vilja uppleva det!
Många bloggare har ju varit där på senaste tiden, och bilderna är så vackra!
Sedan skulle jag vilja åka till USA, och uppleva New York, Las Vegas, ja en del olika ställen!
Dessutom skulle jag vilja åka till Italien i de södra delarna, även Österrike skulle få ett besök, Spanien vore inte heller fel, eller Grekland!
Finns många platser som jag skulle vilja åka till, men då behöver man pengar, och så mycket pengar har i alla fall inte jag!


22.Vilken är din favorit skräckfilm?

Usch, skräckfilm... Jag ska ärligt säga att jag avskyr skräckfilmer! Jag är väldigt lättskrämd, och eftersom jag har ganska livlig fantasi, skenar den lätt iväg, och därför undviker jag skräckfilmer...
Har dock sett en som jag tycker är bra, men vet inte om den räknas som skräckfilm, men för mig är den väl det, och det är filmen Dolt Under Ytan...
Enligt mig en riktigt bra film, som jag faktiskt sett om, och blev lika rädd andra och tredje gången! tror inte att den är något för en riktig skräckälskare, men för oss som gillar lite lagom^^
Jag kan uppskatta filmer, som liksom går lite in under skinnet på en, det är skräck för mig! Många "vanliga" skräckfilmer enligt mig är bara äckliga och inte läskiga... Har sett SAW 1, och jag tyckte bara att den var äcklig, inte läskig...


23.största fobin?

Tokrädd för spindlar(inte de allra minsta, men modell större är helt uteslutna), djupt vatten, speciellt om jag inte ser botten(gud hjälpe mig och jag skulle befinna mig på en båt, som börjar sjunka...), getingar, bin, höjder(kan kanppt stå på en stol... Minns en gång då min simtränare skulle vänja mig av vid min höjdskräck när jag stod på startpallen, så han tvingade mig att under en halvtimmestid, gå upp på pallen, dyka i, simma till trappan, gå upp på pallen... Ja, ni fattar, och jag kan bara säga att det inte blev bättre... Lika höjdrädd idag^^).
Har några fobier, men kan ändå hantera mig i de flesta fall. Finns många som blir mer hysteriska än jag^^


24.vad gör dig lycklig?

Finns ganska mycket saker som gör mig lycklig, är inte så kräsen!
Men att umgås med min familj, mina vänner, och min släkt gör mig lycklig, för de betyder mycket för mig!
Att få vara kreativ med kamera, lera, papper, ingredienser till en kaka eller mat, det gör mig lycklig!
När solen skiner eller ett stilla sommarregn faller, det gör mig lycklig!
När den första snön faller, och lägger sig som ett täcke på marken, det gör mig lycklig!
När de första blommorna slår ut på våren, det gör mig lycklig!
Att känna att jag betyder något för någon, och gör skillnad, det gör mig lycklig!

Skulle kunna göra listan hur lång som helst, men jag blir lycklig av så mycket! Jag försöker se allt som om det vore sista gången jag såg det, och då blir jag lycklig!
Jag försöker leva i nuet även om det ibland är svårt, men det är då jag är som lyckligast!


25.Vilken är den absolut bästa film du har sett?

Fråga nummer 6, ger dig svaret på det! 


26.hur länge har du bloggat?
Hmm... Jag har bloggat sedan augusti 2008... Det var på min gamla blogg, men när jag sedan började blogga mer "påriktigt" startade jag denna bloggen, och så har det fortsatt!
Så i augusti i år blir det två år, så inte särskilt länge om man jämför med dem som gjort det länge, men ändå lite längre än vanligt...


27.vad använder du för smink?
om jag skrev tidigare använder jag inget smink direkt, men när jag väl använder det beror det på vilket humör jag är på...
En "vanlig" sminkning skulle väl vara svart flytande eyeliner i en "kråkspark" och ett lager mascara, och kanske lite läppglans och rouge.
De gånger jag vill göra lite med blir det flera olika ögonskuggor, rouge, mascara, eyeliner, läppglans/läppstift, concealer och ibland foundation och/eller puder...
Då tar det tid, och jag är noga, så till fest kan det lätt bli något mer avancerat!

28.har du nån pojkvän?

 Ja, det har jag.


29.vem är du? Eftersom det är första gången jag är inne på din blogg. Läste att du sysslar med dans, det gjorde jag också förut och älskade det.

Ja, vem är jag?
Nä, skämt åsido=)

Jag heter Sara Therese Andersson. Mitt tilltalsnamn är Therese, men de flesta kallar mig för något av mina smeknamn, Thessie, Thess, Thessan, Thesa eller dylikt. Hade väldigt svårt för mitt namn när jag var liten, för de sista bokstäverna rimmade på fes, och barn kan vara ganska elaka när det gäller just sånt=)
Idag tycker jag betydligt bättre om mitt namn, men trivs med mina smeknamn, de är liksom jag, och olika vänner och familjemedlemmar kallar mig olika namn, på så sätt blir de mer unika=)
Jag är född den 25 juni 1990 kl07:04, morgonpigg redan då^^
Har alltid varit bosatt i en lägenhet med min familj som består av, mamma, pappa och min, än så länge, sjuttonåriga lillasyster, i utkanten av Malmö, och trivs som fisken i vattnet!
Området vi bor i är väldigt lugnt, och enligt mig hemtrevligt, så jag har verkligen ingenting att klaga på!
För tillfället jobbar jag som löneassistent, och har gjort det i snart ett års tid. Lär mig mycket, även om det är mycket jag fortfarande inte kan...
Pengarna jag tjänar läggs undan, så att jag ska kunna betala min floristutbildning som går på nästan 80 000 kr...
Sedan jag var kanske åtta eller nio år har jag sjungit i kör. Så det blir ungefär tio år, som jag sjungit i min hemförsamling, och det är lika kul fortfarande!
Dansa började jag med när jag var ungefär elva, och min nästkusin var lärare på Rydbergs, sedan dess har jag fortsatt, och nu dansar jag showstreet och street. Tycker det är riktigt kul, och trivs verkligen med det!
Dansar i två olika föreningar, och de är ganska olika i tillväga gångssättet men lika roliga för de!
Jag är en kreativ tjej, med huvudet i det blå, men med fötterna på jorden. Försöker leva för varje dag, och se det positiva och se lösningar istället för problem.
Jag tror att jag är omtänksam, trevlig, ganska rolig, blyg(om jag inte känner en person), pratglad(när jag känner någon), ja lite som vilken tjej som helst...
Ska väl tillägga att jag är ganska ograciös, och det är väl en nackdel när man dansar, men lika kul för det!
Älskar även att spela teater, men det har inte blivit av sedan jag slutade gymnasiet... Jag gick en musikalutbildning då, och det var tre helt underbara år!
Kom med i Malmöstads luciatåg, kom med i skolans musikal, spelade Pinocchios pappa i vår slutproduktion, träffade massor av härliga människor... Man kan ju börja sakna=)
Som ni kanske förstod när ni läste mitt mest pinsamma minne, så är jag gammal simmare, men det slutade jag med när jag var fjorton eller femton pga lite olika saker, och idag kan jag sakna det... Men har inga planer på att börja igen på en sådan seriös nivå...

Riktigt svårt att veta vad ni vill veta, men det här var lite i alla fall...


30.Hur hittade du min blogg? (http://zofiesworld.blogg.se)

Kollade runt på blogg.ses hemsida, och klickade på mest kommenterade och där bland dessa tjugo fanns du=) 


31.Varför vill du bli florist?

När jag gick i åttan, praktiserade jag i en blomsteraffär(valde det helt själv) och blev riktigt kär! Jag fick binda buketter, plantera blommor, göra lite egna arrangemang, ja, jag fick lära mig lite om vad det innebär att vara florist, och jag fullkomligt älskade det!
Fick även jobba lite extra där, och stortrivdes! Älskar att få lov att arbeta med händerna och använda min fantasi!
Det är ett väldigt variernade yrka, och det tror jag är vad jag behöver=)
Var på väg att söka in på floristlinjen när jag skulle välja gymnasium, men man blir väldigt låst eftersom den inte är samhällsinriktad, därför valde jag musikallinjen istället, som var en samhällslinje i botten!
Jag ångrar verkligen inte mitt val, och är glad att jag valde linjen jag valde, men nu ska jag förverkliga min floristdröm. Har dock inga planer på att starta eget, men man ska aldrig säga aldrig, så det kanske kommer i framtiden!

32.Havssalt eller swimingpool?

Hmm, tycker om att bada i havet om det är tång- och manetfritt... men det är det inte alltför ofta, så får nog säga swimmingpool! 

33.Vad är den konstigaste drömmen du haft?
Ja... De flesta drömmar jag har är väl lite halvskumma... Inte direkt sammahängande eller logiska, men en dröm jag minns från när jag var mindre, var att jag såg ett stort clownansikte som sa att jag inte fick följa med mina föräldrar, och så skratta han jättehemskt... Vaknade faktiskt och storbölade!
Ska påpeka att jag aldrig varit rädd för clowner så fattar än idag ingenting^^ 

Puss och kram

Therese

 


Årets första åskskur

Upplever just nu årets först riktiga åskskur, med åska!
Känns lite speciellt, för det är liksom ett tecken på att vår och sommar är på väg!
Ska dock erkänna att jag är lite rädd för åska, speciellt när den kommer nära, emn ändå är det rätt häftigt, så kan inte låta bli att tycka om det!

Puss och kram

Therese


Frågestunden är avslutad

Nu är frågestunden avslutad, och jag håller på att svara på alla era frågor!
Kommer att ta en stund, men jag vill tacka er för dem! Riktigt kul!

Puss och kram

Therese


Nothing special

God morgon mina fina läsare!

Veckans sista arbetsdag, och det känns hur gott som helst! Ska bli riktigt skönt med lite extra lång ledighet, men får hoppas att vädret blir lite roligare, än vad det är nu!

Igår gick det faktiskt helt okej på dansen! Visst vi fick tragla en del grejor flera gånger, men till slut kändes det som om vi kunde det(ta i trä!)!
När vi sedan fick vända oss och dansa från speglarna blev allt mycket svårare, men till slut gick det med! Så jag håller tummarna att minnet är med mig på fredag!

Idag blir en ganska lugn dag! Ska bara iväg och sjunga i kören och så där... Ska faktiskt bli riktigt skönt!

Vad ska du hitta på idag?

Under dagen kommer jag att svara på de frågor som jag fått in under frågestunden!

Puss och kram

Therese

Fråga på!

Nu startar jag en frågestund så att ni kan fråga precis vad ni vill!

Kommer att svara på så många som jag kan!


Puss och kram

Therese


Inte som jag tänkt...

God morgon på er alla fina!
En ny dag full med utmaningar, eller så blir det som en helt vanlig tisdag, men det kn man aldrig veta, så det gäller att vara på G!

Som jag skrev igår hade jag tänkt mig en lugn måndagskväll, men riktigt så blev det inte... Jag fick stressa hem för att börja med maten, som i detta fallet skulle vara tacopaj/köttfärspaj.
problemmet jag stötte på att en del av ingredienserna hade vi inte hemma, och då får man ju improvisera en aning...
Lyckades i alla fall sno ihop en underbart god tacopaj, även om det var lite besvärligt att få in den i ugnen, utan att kladda ner golvet...
Efter middagen, blev det i alla fall en lugn kväll, som vi tillbringade utslagna i soffan. Både syster och jag är lite risiga, så filtarna var med oss!
Blev ändå en okej måndag, men idag blir det mer fart!

Ska nämligen dansa mitt sista danspass för den här terminen innan det är dags för uppvisning i Limhamns Folketshus klockan 18 på fredag...
Är jäkligt nervös, och förra tisdagen satt inte stegen alls... Jag hoppas verkligen att de gör det idag, annars lär jag få lätt panik! Vill ju inte stå på scenen och göra bort mig...
Dessutom lyckas jag hamna fram när vi ska byta platser mitt i, och det är just det sista som jag inte kan, så får försöka smyga mig bakåt när vi byter platser eller börja fram, så att jag kan gå bak...
Kommer säkert på en bra lösning...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

En käftsmäll i postivbemärkelse!

Tänkte att det kunde vara dags för ännu en följeblogg idag!

Har ju trotsallt haft några extra dagar på mig att fundera ut vilken blogg som står på tur, och efter att ha tittat igenom bloggarna jag följer blev det:

 

Lady Dahmer!

Vad är Lady Dahmer för en blogg?

Enligt mig är det en smäll- rakt- i- ansiktet blogg, och då menar jag på ett bra sätt!
Tjejen, Natashja, som driver bloggen, delar med sig om sina tankar och åsikter i allt möjligt!
Samhällets ideal, normer, barnuppfostran, ja, helt enkelt det mesta, och det är svårt att inte bli engagerad och berörd!
Mycket klocka ord, från en stark kvinna, som vägrar låta sig bli nertrampad av någon!
Hon står emot en del av våra ideal som att man måste använda shampoo, varför kvinnan ska var underlägsen mannen, är time-out verkligen en bra barnuppfostransmetod.
Hon väcker mycket känslor, och får utstå både bra och dålig kritik.

Dessutom skriver hon om sin vardag, där man får möta hennes familj. Många söta inlägg som får en att dra på smilebanden!

Här slipper du dagens outfit, senaste modetrenden, och modets sjuka ideal! Här kommer sanningen och det verkliga livet in med stormsteg!

Varför läser jag Lady Dahmer? 

Kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade till hennes blogg... Skulle inte alls förvåna mig om det var någon som hade en bloggdesign som hon gjort, och jag blev nyfiken och ville se vad det var för blogg.
Sedan dess är jag fast!
Så mycket klokt, och så många bra åsikter! Hon är verkligen inte rädd för att säga vad hon tycker, och vågar stå upp för det!
Hon vågar visa sig ur alla vinklar, och precis som hon ser ut! Inget tramsigt photoshopande här! Här är det sanningen som ska fram, att alla är vi olika och unika för att vi är de vi är!
Jag tycker att vi alla borde läsa hennes blogg, och själva inse att man inte måste vara på ett visst sätt. Man måste våga stå upp för det man tror på!

Hon får mig att tänka på nya sätt, och rubba på mina egna normer och uppfattningar, och på så sätt bli mer öppen för andras åsikter och bli mer kritisk mot det som jag tidigare tyckt varit helt självklart!


Helt klart en blogg som ni borde besöka, om ni vill läsa om annat än mode och de senaste trenderna!
Så klicka in!

Puss och kram

Therese


I´m back!

Hej alla otroligt fina där ute!

Jag börjar med att be om ursäkt för att jag inte uppdaterat överhuvudtaget sedan jag blev sjuk, men jag har verkligen uinte haft någon ork alls...
Och sedan vill jag säga tack till alla som önskat krya på dig och dylikt! Det värmer, och det är jättekul att vara tillbaka!
Man kommer liksom att sakna er när man inte bloggar på några dagar!

I alla fall, som ni säkert märkt har jag inte bloggat sedan i onsdags och det beror på att jag började må riktigt dåligt under onsdagen, och på torsdagen låg jag helt däckad i sängen hela dagen, sov, tittade på TV, och åt isglass mot halsontet.
Fredagen mådde jag lite bättre, men var ändå hemma och vila. Åt dock lite mer mat den dagen, men låg mest hela dagen. Orkade liksom ingenting!
På lördagen mådde jag ändå okej... Väldigt förkyld och så, men jag skulle på en 20-årsfest för en kompis, och eftersom jag blev sjuk hade jag inte hunnir köpa någon present, så det åkte pojkvännen och jag ut och fixa på dagen! Blev ett Body Butter från The Bodyshop. Luktade helt gudomligt!
Sedan bakades det jordgubbs- och blåbärsmuffins, med jordgubbsfluff ovan på till födelsedagsbarnet. Blev en liten rosa cupcakesblomma, som blev mycket uppskattad!
På söndagen var det dags för musikalen Fia med Knuff, och jag kan bara säga att barnen var superduktiga! Jag, min syster och Rasmus var med och hjälpte dem med låtarna och deras texter, och det gick jättebra!
Hade verkligen kul!
Efteråt fick vi varsin tulpan av Lill-Martin som var med i musikalen, och då kan man ju bara smälta, och kramarna... Man blir varm i hjärtat, varning för stolt hönsmamma!

Idag är det måndag, och trött är väl bara förnamnet! Kroppen har liksom inte hunnit återhämta sig än, men den kämpar på!
Ska ha en lugn dag idag, så att jag inte blir sjuk igen!
Min dagsfrom går i vågot, ena stunden mår jag helt ok, och i nästa känns det som om jag har feber... Men jag tror att det är på rätt håll!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Hej mina fina läsare! Jag är jätteledsen ...

dsc00099 (MMS)

Hej mina fina läsare! Jag är jätteledsen för att det inte varit någon uppdatering idag, men jag blev dålig under natten, så jag har bara sovit och vilat hela dagen. När det är jobbigt att kolla på TV är man inte riktigt kry... Vi får se hur jag mår imorgon... Puss och kram Therese


En fotoblogg med en härlig twist!

Okej, då rivstartar jag den nya kategorin med att presentera en av alla de bloggar som jag följer varje dag!

Och denna blogg är ingen mindre än...

Kandy!

Vad är Kandy för blogg?

Enligt mig är det en fotoblogg, men med en härlig twist!
Föjer man den här bloggen, får man se många fina bilder, både seriösa och de med glimten i ögat, som får en att dra lite extra på smilbanden.
Dessutom dyker det upp inlägg med tips i Photoshop, som verkligen förklarar och får en att förstå hur man ska gå tillväga!
Här finns även tips på hur man kan piffa upp sina bilder, och hur man kan ladda hem saker, för att kunna göra enkla och roliga kollage, skaffa nya typsnitt och massor av annat kul!
Helt enkelt en bra blogg med fina foton, bra förklaringar, underbara tips och glimten i ögat!

Varför läser jag Kandy?

Vissa dagar när inspirationen tryter och alla ideér bojkottas redan innan man hunnit tänka den, kan man alltid gå in på Kandys och bli uppiggad!
Alla fina foton och tips, får min kreativitet att sparka igång direkt, och genast känns inte alla ideér helt värdelösa!
Varje gång hittar jag något som fastnar lite extra, och genom att följa denna bloggen har jag upptäckt nya saker i Photoshop och med min kamera.
Jag har helt enkelt utvecklats!
Och utveckling är alltid spännande!Blev du nyfiken?
Klicka in du också och bli inspirerad!

Puss och kram

Therese


En nya kategori: Följebloggar

Vet att det finns en hel del, som undrar över vilka bloggar man följer, och därför har jag länge tänkt att start en katogori där ni kan se vilka bloggar jag följer.
Vissa är storbloggare och andra är mindre bloggar, som ändå gör min vardag lite roligare!

Vet inte riktigt vad det kommer att bli av den här kategorin, men jag hoppas att det kommer att göra att även ni, mina fina bloggläsare, hittar nya bloggar att följa och som kan göra er vardag lite roligare!

Hoppas ni tycker att det låter som en rolig idé!

Puss pch kram

Therese

Lasagne på quorn eller köttfärs

Den här lasagnen fyller en ganska stor gratängform utan problem!

Lasagnen:

600 g quorn eller köttfärs
ca 500 g skivad svamp, typ champinjoner
1200 g krossade tomater
½ dl tomatpure
1½ dl chilisås
1 hackad gullök
1 buljongtärning
1 förpackning färska lasagneplattor
2-3 vitlöksklyftor
färsk basilika ca 1 dl
svartpeppar
salt
chili
paprikapulver
1 dl vin (jag använde vitt, men rött går lika bra, fungerar även utmärkt att utesluta helt!)

Ostsås:

4 dl standard mjölk
2 dl vispgrädde
75 g smör/margarin
3/4 dl vetemjöl
3 dl riven ost + 1-2 dl att strö över tillsist
svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader, gör plats så att du kan ha gratängformen lite under mitten, gärna i en djupare plåt med bakplåtspapper under, så det gärna rinner över i ugnen.
 
Börja med att steka löken, vitlöken, den skivade svampen, tomatpurén tillsammans med chilipulvret och paprikapulvret. Löken ska bli mjukare och mer genomskinlig i färgen. Använder du köttfärs är det dags att låta den hoppa ner i grytan nu, och stekas tillsammans med det andra.
Häll därefter i två burkar med krossade tomater, och tillsätt quornen och buljongtärningen samt chilisåsen+ den sista burken med krossade tomater. Hacka den färska basilikan och häll i den tillsammans med det eventuella vinet, och låt det puttra med eller utan lock.

Nu kan du börja med ostsåsen! Sätt på spisplattan, och häll upp smöret eller margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll sedan i en deciliter mjölk åt gången och rör hela tiden, för att få alla klumpar att försvinna, tillsätt tillsist grädden, låt koka tills såsen tjocknat och häll i osten, och rör till en slätsås!

Varvar sås, plattor och ostsås, första gången du lägger plattorna kan du lägga dem på bredden och nästa gång på längden, på så sätt blir lasagnen saftigare!
Varva i så många lager du vill, och häll tillsist ostsås överst! Tryck ner så att inte någon lasagneplatta syns(de blir hårda då), och strö sedan över resten av den rivna osten och häll på lite svartpeppar.
Sätt i den försiktigt i ugnen och låt den stå inne i 25- 40 min beroende på din ugn. Känn efter med en kniv, gaffel eller annat vasst om lasagne plattorna är mjuka. Är de det är lasagnen färdig! 

Servera direkt med en god sallad gjor på rucola, isbergssallad, olika tomater och gurka med en dressing på olivolja och vinäger och lite svartpeppar!
Mums!

Lycka till, och klarade jag det kommer ni också att göra det!

Puss och kram

Therese

Jag är inte på topp!

God morgon mina fina läsare!

Hur är det med er idag? Här är det förkylt och halsontigt! Igår när jag var och dansa, var det som om en blixt träffade min hals från ingenstans!
Fick tokont när jag svalde och inte blev det bättre heller... Började känna mig konstig, och idag är jag helt ur gängorna...
I omgångar fryser jag, i andra kokar jag, i en tredje är jag superpigg, i nästa är jag så trött att jag kanppt kan sitta upprätt, och ibland kan jag kanppt svälja eller andas...
Snacka om att känna sig ynklig, men vad ska man göra?
Det bästa är väl att masa sig upp och försöka fungera!


Eftersom jag inte mår bra, så tyckte jag att ni kunde få en bild på en lite kissekatt, som myser i solen

Idag kommer att bli en lång dag! Kommer ha kör från kvart över fyra, och jag hoppas verkligen att jag mår bättre i eftermiddag, annars kommer jag inte att orka överhuvudtaget!

Vad ska ni hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Vill du också ha ett?

Som ni vet har jag en smyckesblogg där jag säljer mina egengjorda berlocker. Och här kommer två inlägg från två bloggerskor som har varsitt armband!
Sannas rum


It´s you and me

Är du själv sugen på ett smycke?

Klicka in på http://charmsforyou.blogg.se och klicka hem ett till dig!

Puss och kram

Therese


Ingen träningsvärk!

God morgon alla mina fina läsare!

 

Hur är det med er denna tisdag?

Här är det bara bra! Lite segt, och så, men ändå vaken och igång!

Kom faktiskt ut och jogga igår! Kände mig så jäkla duktig! Visst sprang inte hela tiden... Vaderna var inte i toppform, men sprang ändå hyfsat långt för ett så pass långt uppehåll, så jag kände mig supernöjd!

Sjukt seg i vaderna blev jag och jag var säker på att jag skulle ha galen träningsvärk idag, men icke! Känner mig väldigt fräsch måste jag säga!

Lovelly!

 

Efter middagen åkte mamma, syster och jag ut på OBS, och jag inhandlade ett helt underbart armband från H&M! Kommer uppdatera med bild senare! Kände mig riktigt nöjd!

 

Idag blir det dans precis som vanligt, och kanske en promenad och lite styrka! Skulle inte kännas helt fel! Älskar när det riktigt svider i magen och i armarna och benen! Då vet man att man lever på riktigt!

 

Vad ska du hitta på idag?

 

Puss och kram

 

Therese


Nyduschad och fräsch! Det blev en jogging...

dsc01294 (MMS)

Nyduschad och fräsch! Det blev en joggingrunda på cirka tjugo minuter där vi varvade jogging och snabb promenad! Helt slut i benen! Hemma igen satte jag på Telephone med Lady Gaga och Beyonce, körde mage och armar, så är härligt trött! Nu blir det middag och sedan kanske en tur till OBS... Puss och kram Therese


Sista dagen att deklarera

Jag tror att många av er vet att idag är det sista dagen att deklarera!

Jag gjorde det för någon vecka sedan, och längtar tills midsommar då jag får tillbaka ungeför 7000 kr! Känns verkligen välkommet precis innan sommaren! Kanske har råd att köpa ett nytt objektiv till systemkameran då!

Men till er andra som inte deklarerat än, gör det eller gör som Snobben nedan!

Hoppas ni får ihop deklartionen!

Puss och kram

Therese


Sköna maj är här!

God morgon alla fina och helt underbara människor!
Helgen är slut och måndagen är här igen! Känner mig väl inte riktigt på topp, men det får man väl ta!

Min helg har varit jättebra! I fredags hade jag min fina vän Louise och hennes pojkvän Anders på middag. Kan redan nu säga att quornlasagnen blev toppen, och after eight kladdkakan var gudomlig!
Vi kom även iväg och såg bålet i Pildammarna, mysigt precis som vanligt! Väl hemma igen blev det mys med lite godis, och vid halv två begav de sig hemåt, och jag och pojkvännen plockade undan och gick och la oss.
På lördagen var det dags för Vårkonsert i kyrkan. Samlades vid två tiden, och klockan fyra var det dags. Solot på Vågvaggad gick faktiskt bra! Var sjukt nervös, och när vi övat tidigare hade det aldrig gått eller låtit bra, så jag var enormt lättad när det kändes så pass bra!
Efteråt bjöd mormor och morfar ut familjen och farmor och farfar på puben Vagabond. Jag beställde sesampanerad kycklingfilé med tzatziki och klyftpotatis, riktigt mumsigt!
Sedan blev det underbart god jordgubss- och blåbärstårta hemma hos mormor och morfar! Ännu en mysig kväll!
Och igår var vi på kalas hos pojkvännens kusin som fyllde 20 år. Det var fint väder, och jag hade med mig min systemkamera osm legat i skåpet ett tag, och gud vad kul det var att fotografera med den!
Hade supertrevligt!
Senare på kvällen, följde vi med pojkvännens pappa och köpte nya fiskar till deras damm, och sedan blev det filmen Arvet med Wallander!
Superduperhärligt!
Ska försöka lägga upp bilder under veckan från helgen, men vissa bilder kräver lite redigering innan de hamnar här.


En underbart fin bild på ett vackert körsbärsträd kan väl passa bra, nu när maj börjat och allt står i blom!
Tagen -09

Idag blir det faktiskt lite träning!
Pojkvännen och jag kom ju igång med att jogga några gånger i veckan innan vinter slog till över hela Sverige, men efter att vintern försvunnit har det varit lite svårt med träningen... Har liksom inte kommit igång, men nu måste vi! Så idag blir det en premiärrunda! Kommer att vara helt slut, men det kommer det att vara värt! Ska även försöka att springa fler gånger denna veckan! Behöver verkligen få rör på mig!
Annars lär det väl bli lite pysslande! Ska fixa några nya smycken som jag börjat på, och håller tummarna för att de ska bli superbra! Har stora planer^^

Vad ska ni hitta på idag?

Puss och kram

Therese


RSS 2.0