Boll+hortensia+penséer+silver+♡-på-tråd=KÄRLEK

En helt fantastisk helg, och jag känner mig full av energi!
Så pass mycket att jag efter en full arbetsdag på jobb i fredags orkade och ville sätta mig framför Let's dance och skapa denna brudbukett (den är i en mindre variant, sä nu kanske man egentligen ska kalla den för tärn- eller näbbukett).
Lite pilligt med bonsai-böjarna, men gillade hur den blev!
Enda nackdelen är penséenas hållbarhet... Den är inte överdrivet bra, så hade nog inte vågat chansa med dem till ett riktigt bröllop... Eller har någon där ute något bra tips?
 
I alla fall, jag har använt en oasisboll (7 eller 9 cm), och sedan silverbonsai (alluminiumtråd) som jag böjt till ett handtag som går igenom bollen och sedan gjorde jag små snirklar som sedan fästes fast på handtaget med myrtentråd, därefter har jag klippt ner hortensiablommor och fäst varje enskild blomma med en liten nål på bollen.
Sedan blev det lite penseeblommor som jag fäste likadant som hortensian, ett par rankor ♡-på-tråd+en del blad och till sist lite fler snirklar som jag fäste med småpärlnålar.
Tycker själv att den blev ganska söt, och skulle faktiskt kunna tänka mig att ha en större variant av den om jag skulle gifta mig, alternativt ha något liknande till en tärna/näbb.
 
/Therese

Kärleksfullt hjärta

Var ett tag sedan som jag gjorde detta hjärtat, men hittade det på datorn och tänkte att ni kunde få se det...
Det är cerisa rosor (saana), ljusrosa ranuncel, mörkrosa/lila chrystanthemum, massor av murgröna och lite trädgårdsbambu.
Hjärtat var till en begravning och skulle ligga på kistan... Var lite skeptisk till användandet av bambun först, den är inte så graciös och inte jättevacker i mina ögon... Men för beställaren hade den ett väldigt värde, och för dem kvittade det hur det skulle se ut, bara den var med. Jag dog lite där... Det måste ju alltid bli vackert! Och efter lite klurande och trixande fick den böjas väldigt försiktigt över hjärtat och ut i "murgröns-svansen", därefter klippte jag ner den i mindre bitar och placerade ut lite på ena kanten  för att skapa en större helhet.
Jag ble  nöjd och ändrade till och med uppfattningen om bambun (vem kunde tro det), men det bästa var när beställaren fick se det och föll i tårar! De var mer än nöjda, och det gjorde min dag!

Rocky Road-cupcakes

Har haft lite tid att baka på sistone, och detta är det senaste!
Ljuvliga Rocky Road cupcakes!
En saftig chokladbotten, en jordnötssmörsröra med dumlekola, smarrig chokladfrosting och härlig topping med hackade salta jordnötter, minimarshmallows, hemkokt kolasås och lite smält choklad ringlad över som slut finish...
Riktiga små godisbomber!
Men de var roliga att göra och de blev uppskattade, och det är det viktigaste!

Kycklingklubba! ... eller det där lät nog fel...

Vet att påsken är över sedan länge, men tyckte det var synd att ni inte fick se dessa! Kycklingklubbor, eller kanske påskkyckling på pinne låter bättre...Det är i alla fall en sockerkaka där jag blandat i hallon och lite philadelphiaost, rullat till bollar, doppat i vit choklad som färgats gul, därefter dekorerade med sockerpasts-näbb och små fötter och ett litet äggskal till hatt.De blev verkligen hur söta som helst och mycket uppskattade!Andra gången jag gjorde cakepops i mitt liv, men första gången jag faktiskt fick dem att bli som riktiga klubbor!Första gången var de för tunga och för varma när jag satte i pinnarna vilket gjorde att de gled rakt igenom... Lite misslyckade, men smakade gott ändå!I år blev de bra även om det höll på att bli katastrof när de hamnade i rumsvärme lite för länge och de började glida... Då var jag väldigt tacksam för äggskalshatten!

RSS 2.0