Vilken parfym använder du?


Jag har alldeles för många parfymer, använder dem för sällan och vill ha fler!
Kanske ett typiskt problem, men jag älskar parfymer och känner mig alltid lite sådär extra när jag använder en av mina favoritdofter!
Nu när jag fyllde 20, fick jag Ed Hardy-parfymen av min syster, och jag älskar den!
Så den får vara min favorit förtillfället!
Men Vera Wang, Kiss Me m.fl är också helt underbara!
Jag tycker att parfymen säger mycket om en som person, och ibland kan jag tycka att en parfym passar någon superbra, men när jag själv använder den luktar den inte alls så gott...

Det gäller att hitta sina egna dofter, och enligt någon bekants bekant ska man spreja parfymen på handleden, låta den torka in, och sedan slicka på den. Om det inte smakar något passar den en, men om det smakar illa är den inget för dig!

Har inte testat men kanske skulle göra det en dag...?

Vilken parfym använder du?

Puss och kram

Therese


Jag borde aldrig ha sagt...


Idag är det onsdag och jag är betydligt piggare idag, än vad jag var igår!
Har fått sova betydligt mer ostört, och det känns i huvudet och kroppen!
Sådana gånger märker jag hur viktigt sömn är för att man ska må bra!

Igår var jag ju och dansade igen, och jag borde aldrig skrivit att jag inte hade träningsvärk, för den kom under dagen...
Ni vet sådan träningsvärk som liksom smyger sig på, och till slut slår till så häftigt att musklerna är stela som pinnar och ömma som aldrig förr!
Sådan träningsvärk fick jag igår, och det gjorde det inte helt enkelt att dansa... Kändes som att benen var betongklumpar, och rumpan/höfterna var ömma som om jag trillat hundra gånger...
Men kul hade jag!

Idag är jag ännu ömmare i musklerna, men det känns ändå bra! Hoppas bara att det inte ska vara lika tungt att dansa, för det tappar chramen lite då, när man får slita i uppförsbacke hela tiden! Det är ju jobbigt som det är att dansa tre pass, men när man då har tunga och sega muskler, blir det bara värre...

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese


Water is driping...


Let me sleep!

God morgon alla glada!

Jag är vaken, men pigg är en annan sak idag!
Gick och la mig vid halv elva igår kväll, och somnade kanske vid kvart i elva elva. Efter en liten stund kommer syster och pappa ut, och ska börja koppla in den lilla DVD:n i väggen, men blir ovänner för att det är lite trångt att få ner händerna vid uttaget.
Jag vaknar, och ber dem att vara lite tystare. Då upptäcker syster en spindel, och vi måste flytta ut sängen en bit så att pappa kan ta den. Sedan lägger jag mig ner igen, och de får även in DVD:n...
Frid och fröjd?
Nope, pappa hinner bara gå, så upptäcker syster en långben på väggen, och då frågar hon om det finns en tidning där ute så att hon kan slå ihjäl den. Jag ger henne tidningen, och försöker slå ihjäl den men missar, tidningen går i sönder samt lämnar färgtryck på den nymålade väggen, och hon skriker till för att långbenen börjar flyga...
Hon hoppar upp i sängen, ringer in till stugan och ber mamma att skicka ut pappa...
Pappa kommer, slår ihjäl långbenen och blir lite irriterad eftersom målningen blivit förstörd...
Så lägger lugnet sig. Sänglampan släcks, men tänds igen, sedan släcks den och jag hinner somna om för typ tredje gången...
Sedan tänds den igen, och jag vaknar och frågar vad f*n hon sysslar med och då har hon en myra i sängen!
När den är död släcks lampan, men snart tänds mobillampan...
Tror inte att jag fick somna förrens klockan var halv två... Inte jättekonstigt att jagär trött idag... Det var till och med så att jag funderade på att gå ut och lägga mig i hängmattan mitt i natten när det aldrig blev lugnt i stugan...
Men jag säger bara en sak! Får jag inte sova i natt, blir det krig!!!

I alla fall var ju och dansade igår, och det var verkligen jättekul!
Första dansen var klassisk balett för nybörjare, och det var verkligen nybörjare, men alltid bra att fräscha upp tekniken!
Det var jobbigt, och mina tår och vader krampade nästan konstant!
Sedan var det modern jazz, älskar verkligen det! Dansade det på skolan i gymnasiet, och att få dansa det igen var helt underbart!
Att vi dessutom fick dansa till låten Fireflies, gjorde det ju bara bättre!
Sist dansade jag street, och det var svettigt och ganska svåra steg, eller mer det här att spänna och slappna av i rätt sekund för att det ska se bra ut!
Men jag hade kul, och jag trodde faktiskt att jag skulle ha galen träningsvärk idag, men ingenting. lite stel i musklerna men inte mer, så det kommer bli kul att dansa idag också!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Två romantiska dagar i Kivik bokade!

Åh jag längtar något galet!

Tror inte att jag nämnt det på bloggen innan, men min pojkvän ska åka till Tyskland/ Österrike/ Schweiz med det nya jobbet som han fått på en utbildningsresa.
Han åker den 11:e juli, är borta i tre veckor, kommer hem en vecka och är sedan borta fem till...
Kändes inte superkul, när vi fick reda på det, eftersom vi tänkt att båda två skulle följa med på semestern till Öland, men det blir inte alltid som man tänkt...
Istället tänkte vi att vi fick hitta på något själv, men det har inte blivit någonting av det, men så idag!
Satt och tänkte på Kivik, och hittade Kivikshotell, och blev kär!
Och kärleken blev bara starkare när jag hittade deras romantiska paket!
Så nu har vi bokat en natt på Kivikshotell, och vi tänkte börja dagen på något musteri eller så, sedan blir det massage och allt annat, på lördagen en lugn tur längs havet kanske, kanske lite fika på kafé Annorlunda, middag någonstans och sedan teater på Marsvinsholm på kvällen!
Jag längtar så att jag blir galen, men nu är det inte långt dit!
Redan nästa fredag(9/7) blir det, och det ska bli helt underbart!
Idag kommer fina syster hem!

Idag kommer fina syster hem från en veckas simläger i Ungern!

Om jag ändå hade kunnat följa med och möta henne på Strurup, men får vänta tills ikväll när jag kommer hem vid nio...


Fina syster med Erika

Puss och kram

Therese


Underbar födelsedag!

Hej alla fina människor!

Jag säger glad misdommar och hoppas att ni haft en toppen helg lite så här i efterhand... Har haft fullt upp i den veckan som varit!
Fyllde ju 20 år i fredags, och dagarna innan har varit fyllda av förberdelser inför fredagen!
Kan bara säga en sak, och det är att kvällen blev extremt lyckad!
Massa fina människor var där, och förgyllde min dag! Släkt, familj och vänner! Precis så som jag ville att min födelsedag skulle bli!
Så jag är nöjd, verkligen supernöjd!
Blev väckt på morgonen av "skönsång" från mamma, pappa och pojkvännen. Fick två bestickset av familjen, samt en halskedja i silver, och av pojkvännen fick jag en sprits och ett presentkort på Triagelnskurbad, där jag får välja valfri/-a behandling/-ar! Hur underbart är inte det?!
Måste bara bestämma vilka jag ska välja...
Sedan blev det frukost och fix med maten, vid halv ett kom Louise ut och grattade mig, eftersom hon inte kunde på kvällen. Fick en underbar bodylotion och scrub av henne, sedan bar det av till prästgården där jag skulle sjunga vid dansen. Riktigt kul, och kom verkligen i midsommarstämning!
Sedan var det bara att åka hem, byta om, fixa det sista och ta emot gästerna!
Fick mycket pengar och presentkort, eftersom jag ska köpa glas på Cervera. Divine-serien för att vara exakt! Dessutom blev det mycket blommor, och det kommer väl komma upp lite bilder på det i veckan.
Sedan var det skratt, skålande, lite sång och härligt prat hela kvällen, och när alla gått, gick pojkvännen och jag upp till dansbanan och tog en dans...
Helt underbart!

Vad har hänt annars då?
Dagen efter kalaset plockade vi undan det sista och sedan var det slappande fram tills jag skulle bege mig till kyrkan för att sjunga på en meditativmässa, sedan blev det filmmys med tårta och jordgubbar.
På söndagen, igår alltså, låg vi i trädgården nästan hela dagen, utom den stunden då vi åkte till Mobilia, så att jag kunde handla dansshorts och linnen inför ikväll...
Fick inte så mycket färg, men det är ju för att jag smörjer in mig, för jag tänker verkligen inte bränna mig i år!

Idag eller hela denna veckan kommer jag att dansa femton danspass på fem dagar, och det ska bli kul även om jag är lite nervös... Blir balett, moderna jazz och street/hiphop... kommer att vara helt död imorgon, men det kan det ju vara värt, hoppas i alla fall att det blir superkul! Har i alla fall bra kläder som jag köpte igår, så där behöver jag i alla fall inte oroa mig!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Hej alla fina! Ledsen för dålig uppdateri...

dsc00190 (MMS)

Hej alla fina! Ledsen för dålig uppdatering, men har byggt tält, städat och handlat. Har till och med hunnit med att få lite sol! Satt precis och kolla igenom gamla bilder och blev förundrad över hur mycket jag har förändrats... Och imorgon blir jag 20...hjälp... Puss och kram Therese


My first birthdaygift!

Denna underbart fina blomma fick jag igår innan jag gick hem från mina arbetskollergor eftersom jag fyller 20 år på fredag.

Älskar Gerbior och denna färgen var bara så fin!
Puss och kram

Therese


It´s been a long day!

Been a long day today!
Haft fullt upp hela tiden, men vad kan man förvänta sig när man ska fylla tjugo på fredag och ha kalas? Då blir det mycket som måste fixas!
Idag var vi först hemma om i stan och hämtade min klänning som jag tänker ha på mig, champange, cider, öl, vodka m.m, skålar, bestick och dylikt...
Sedan bar det av till systemet där vi gandlade lite vin och cider, sedan till OBS där mamma köpte nya sandaler och bjöd på glass!
Därefter till ÖB där vi köpte läsk och lite plastglas, sedan in på ICA Maxi för att handla det mesta av maten, ut i stugan och lasta av allt, ta en snabb fika och åka till Blomsterlandet för att leta kruka, hittade inget mer än fem blommor, så åkte till Hornbach och köpte där.
Ut i stugan igen för att plantera och sedan rensa ogräs i hela trädgården samt plantera om lite blommor.
Efter det blev det middag!

Extra gott att äta när man gjort riktigt mycket under dagen och verkligen hunnit blli riktigt hungrig! Och att sedan få jordgubbar och glass till efterrätt blev ju pricken över i:et!

Imorgon ska det sista inhandlas, och tält ska resas, bord och stolar tvättas och allt ska ställas i ordning! Kommer att bli en lång dag, men det är det värt!

Puss och kram

Therese


Hej alla fina! Idag är det min förstå sem...

dsc01348 (MMS)

Hej alla fina! Idag är det min förstå semesterdag och det betyder inhandling av mat, dricka, dukar och dylikt som kommer att behövas på mitt 20-årskalas på fredag! Men man kan inte bara handla mat till fredag och man måste ju få njuta lite av semestern så det blev varsin glass på OBS. Jag valde strawberry cheesecake och Tutti Fruti Marshmallow. Cheesecaken var bäst, för den andra smakade lite tuggummiaktigt... Vad hittar ni på idag? Puss och kram Therese


Byte av header

Som ni säkert kan se har jag bytat ut min header.
Har länge känt att jag behövt lite variation av min bloggs utseende, och nu i helgen fick jag äntligen tid att sätta mig ner och fixa något nytt!

Vad tycker ni om den nya headern jämfört med den gamla?
Den gamla


Den nya

Puss och kram

Therese


Mycket att göra...

God morgon alla fina!

Tisdag idag, och efter idag har jag semester! Ska bli jätteskönt, men om det blir så mycket semester vet jag inte... Är ju en hel del som måste fixas innan jag fyller tjugo på fredag...
Det ska handlas, städas, lagas mat, dukas, tält ska resas och så ska det bakas... Ska bli skitkul men det kommer att bli jobbigt!

Igår tog jag ju en fika med en gammal kompis, och det var trevligt måste jag säga. När jag sedan kom ut i stugan igen ställde jag mig och baka, och kan väl säga att jag hade behövt betydligt större muffinsformar för att undvika det som hände... Min muffinsplåt var täckt av en stor muffins... Vet inte riktigt vad som hände, men muffinsen växte och pös över, men de smakade i alla fall gudomligt!
Och även om inte alla blev vackra så såg de mycket bättre ut med lite grädde på!

Idag ska jag träffa min körledare igen och öva inför lördag... Har lite problem med en av stämmorna som jag fått, men hoppas att den bestämmer sig för att fastna tills i eftermiddag!
Sedan blir det kalas för farbror Tomas i Oxie... Blir mysigt!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese 

Titta vilka goda gubbar! Gör vilken dålig...

dsc01345 (MMS)

Titta vilka goda gubbar! Gör vilken dålig dag som helst toppen! Puss och kram Therese


Sugen på att baka!

Idag är en sådan här dag då jag är fruktansvärt sugen på att baka något riktigt gott! Vill baka cupcakes eller någon riktigt kladdig kladdkaka...
Har suttit och funderat på vad jag är riktigt sugen på och hittat några olika varianter som jag absolut skulle vilja göra, och jag tror faktiskt att jag har bestämt mig...

Det blir nog Banana Skid Muffins... hittade receptet hos kalasgott.se, och föll pladask! Jag gillar verkligen inte banan, men när jag läste att det var i skumbanans form så lät det genast tusen gånger godare!
Liksom chokladmuffins med hackad mjölkchoklad och hackade skumbananer med lite vispad grädde på toppen och ett bananchips till det... Det låter ju verkligen inte fel!
Så det blir nog sådana som jag kommer att baka ikväll efter min fika på Entré...

Har ju alltid älskat att baka, så det kommer att bli riktigt kul! Ska ta mig hem om i stan när jag blir hämtad och ta med lite baksaker ut i stugan, så att jag kan baka... Får ju inte glömma spritsen så att jag kan dekorera cupcakesen med grädden lite snyggt...
Åh, vill baka nu!

Puss och kram

Therese

P.S Är det bara jag som inte kan ladda upp bilder?D.S

Måndag morgon

God morgon alla fina!
Måndagen är här igen, och när jag vaknade sken solen, men för tillfället är det lite molnigt... Jag hoppas verkligen att solen återvänder, men vi får väl se...

I alla fall, som många av er säkert märkt, satt jag och kollade på det kungliga bröllopet i lördags, och jag kan bara säga ett ord... Vackert! Alldeles otrologt vackert!
Jätteglad att jag kollade på det!

Igår hände väl lite annat... Vi har ju byggt en gäststuga, och igår var vi ute för att köpa en bäddsoffa, men det visade vara lättare sagt än gjort... Kan ju utan att överdriva säga att vi befann oss på IKEA:s bäddsoffsavdelning i över två timmar, innan vi kom fram till något och då blev det inte ens en bäddsoffa...
Vi körde liksom fast... Malin och jag ville ha en dyr soffa som var lite extra bred, medans pappa och mamma ville ha en lite smalare och billigare och jag förstår dem, för det var ganska stor prisskillnad...
Och när vi väl höll på att ge upp, gick vi och kollade på vanliga sängar eftersom vi inte kunde se en lösning, och då stod där en dagbädd(en säng/soffa med extra säng under), och då var det bestämt att vi skulle ha den!
Mycket nöjd, och efter att ha sovit där en natt kan jag lova att den var skön också!
Länge sedan jag sov så gott i stugan, och dessutom slapp jag öronpropparna eftersom det var syster och jag som sov där ute!

Idag händer lite annat! Ska träffa en gammal kompis, Rasmus, och ta en fika på Entré, ska bli riktigt kul, eftersom det var ett tag sedan som vi sågs...
Sedan ska jag fixa lite med en sak till bloggen, samt öva på mina stämmor tills imorgon!

Och så flyger lillasyster för första gången i sitt liv idag! Hon åker på simläger med sin klubb till Ungern!
Ska hålla tummarna hela dagen för att det ska gå toppen bra, och att hon ska få skitkul i Ungern hela veckan!
Kommer att sakna henne lite grann, men det ingår ju alltid när någon reser iväg...

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

19/6 bröllop vigseln och kortégen samt båtfärden!

15.25Nu kommer prinsessan Madeleine i en underbar blå klänning gående med drottning Silvia som bär en underbart rosalila klänning!

Och efter kommer Daniel och prins Carl-Philip! Nu kommer det närmare och närmare, och de verkligen strålar!

15.28 Daniel och Carl-Philip går in i kyrkan, medans Daniel hälsar på sina spelemans släktingar utanför, innan de tar stegen uppför trappan!

15.29 Dörrarna in till kyrkan stängs! Och prästerna, Silvia och Madeleine går uppför altargången till sina platser, medans gästerna står upp.

15.31 Bilen med kronprinsessan Victoria och kungen kommer körande.

15.32 Bilen stannar och de stiger ut! En helt underbart vacker Victoria kliver ut till folkets applåder!

15.33 Klockorna ringer in till bröllopet!

15.35 dörrana öppnas publiken står upp och brudnäbbarna står uppställda!
Kronprinsessans fanfar börjar spelas!

15.37 Brudmarschen börjar spelas och brudnäbbarna börjar gå in, och efter kommer Victoria med kungen.
Hon strålar, och klänningen är otroligt vacker! Enkel och stilren! Lååångt släp! Och en riktigt vacker bukett med svenska sommarblommor!
(bild från www.kvp.se)

15.38 Daniel och Carl-Philip möter Victoria och Kungen mitt i kyrkan. Kungen och Carl-Philip gåt till sina platser, och Victoria och Daniel kommer efter!

15.39 Kronprinsessan och Daniel intar sina platser framför altaret, och ett musikstycke spelas som en gåva till dem från Karin Renkvist.

15.45 Psalm 201 sjungs.

15.48 En av prästerna ber en bön, och sedan vänder sig de fyra prästerna mot Victoria och Daniel, och pratar om vigseln som kommer att äga rum mellan de.

15.51 De ber för Victorias och Daniels kärlek.

15.52 Daniel svarar: Ja!
Victoria svara: Ja!

15.53 Prästen välsignar deras ringar.
Paret får hålla i ringarna och avger sina bröllopslöften till varandra!
(bild från www.kvp.se)
15.54 Victoria och Daniel rörs till tårar och de sätter på sig sina ringar, och är härmed förklarade man och hustru!

15.55 Kören sjunger sången Vilar glad. I din famn och Orsa Spelmän med Kalle Moreus och kungliga symfoniorkestern spelar till.

16.00 En av prästerna sjunger en välsignelse för det nygifta paret, och Victoria och Daniel knäböjer vi altarringen.

16.02 Fader Vår(den gamla variationen) bes av församlingen.

16.03 En av prästerna utdelar välsignelsen till brudparet och församlingen, och psalm 84(Vi lyfter våra hjärtan) sjungs.

16.05 Vigseltal av ärkebiskopen till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

16.14 Vigselbeviset lämnades över ttill Carl-Philip, och Björn Skifs(i en svart kostym med vit skjorta och silver/svart randig slips) och Agnes Carlsson(i en nudefärgad klänning med silverstenar på) sjunger  When You Tell The Wourld You´re Mine, och brudparet vänder sig mot församlingen och ler kärleksfullt mot varandra med tårar i ögonen.

16.19 Brudnäbbarna(de äldsta) kommer fram och rättar till Victorias släp, och de börjar gå ner för altargången hand i hand och efter kommer brudnäbbarna på led medan en låt spelas.

16.22 Prästerna bugar för församlingen och går ut efter brudparet och dess följe.
Efter kommer Silvia och Kungen samt Prinsessan Madeleine och Prins Carl-Philip, och därefter korgästerna.

16.25 Dörrana öppnas ut ur kyrkan och brudparet kommer ut på trappan, och fotograferas av fotograferna.
Kören börjar sjunga , och livgardet står uppställda med sina sablar höjda.
(bild från www.aftonbladet.se)
16.26 Bröllopskyssen utdelas på trappan!

16.27 Livgardet sänker sina sablar

16.29 Paradkallégen kommer åkande med hästtransport

16.30 Brudparet går nedför trappan, och sätter sig i vagnen, och Kungen och drottningen kommer ut tätt följda av Madeleine och Carl-Philip.

16.32 Kyrkklockorna ringer, och vagnen börjar rulla ut med gatan.

16.33 Ytterliggare en hästgrupp startar sin ritt och efter kommer kortegen med brudparet och folket jublar på Slottsbacken. SÄPO springer bredvid vagnen hela 7 kilometer.

16.34 De passerar slottet
(bild från www.aftonbladet.se)
16.36 Åker över Norrbro med 56 fanor och motorpolisen ansluter.

16.42 Passerar Norrmalmstorg och åker upp på Hamngatan.

16.44 Når Sergelstorg med flera tusen människor som firar!

16.46 Svänger in på Kungsgatan

16.50 Åker förbi Svampen vid Stureplan och sedan ner på Birger Jarlsgatan

16.52 Når Nybroplan

16.54 Åker på Paradgatan

16.59 Framme vid Djurgårdsbron

17.01 Framme vid den nylagda vägen genom Galärvarvet.

17.04 Kortégen stannar vid Wasamuseét, och brudparet tar sig ur vagnen och poserar för fotograferna.

17.07 De stiger på Wasaorderrn(båten) som ska förra dem tillbaka till slottet.

17.08 Brudparet ställer sig bak i båten och Victoria får en bukett av Anders Örnfeldt.

17.09 Båten dras ut från kajen och åker iväg.

17.10 De första årtagen tas, och en andra kyss kommer till fotografernas lycka.

17.22 De 21 salutskotten avfyras! Som berättar att det är ett kungligt bröllop i huvudstaden.

17.28 De når Skeppsbron

17.30 18 JAS- gripenplan flyger i en bröllopsformering i formen av ett klöver(liknade ett kortleks spader) över brudparet i 400 km/h.

17.33 Kungaparet med barn och Daniels föräldrar väntar på Logården.

17.35 Når Logårdstrappan där Wasaordern lägger till.

17.37 De går ur båten, och börjar gå uppför trappan.

17.38 De går under den uppställda triumfbågen och vägen upp mot slottet medans två pagéer bär Victorias släp.

17.40 De går uppför slottstrappan till sina föräldrar och gästerna.

17.41 Hälsar på Kungen, sedan Silvia, därefter Daniels pappa och de andra.

17.42 Victoria och Daniel vinkar till folket på slottstrappan framför sitt monogram.

17.46 De går in genom Östra valvet för 10 minuters paus, och gästerna kommer efter!

Ett otroligt vackert bröllop, och festen och resten av kvällen kommer säkert att bli alldeles underbart!

Puss och kram

Therese

Nu har det dragit igång på riktigt!

Nu börjar det stundande bröllopet närma sig rejält!
En del av gästerna har redan börja anlända till Storkyrkan i Stockholm, och man kan bara avguda de vackra klänningarna som alla damerna bär!

Och är Victoria lika vacker som hon var igår, med en lika vacker klänningen, så är bröllopet redan i hamn! För igår verkligen strålade hon bredvid Daniel!

Hade jag kunnat hade jag gärna varit en av de som sitter runt om i Stockholm och kommer att få se Victoria och Daniel när de åker i kortégen!
Men nu sitter jag här hemma i soffan, och kommer att följa hela bröllopet, vigseln, kortégen och festen!
Sådant här händer inte ofta, och därför gäller det att verkligen njuta av det när det händer!
Så vi ska äta lite extra gott, och till efterrätt blir det svenska jordgubbar och ett gott dessertvin till!

Puss och kram

Therese

Bild lånad från www.kvp.se

Idag gifter sig kronprinsessparet, och fam...

Idag gifter sig kronprinsessparet, och familjen sitter snart bänkade framför TV:n för att se alla vackra klänningar och allt kul som händer i Stockholm! Puss


Är du galen i jordgubbar, som jag?

Idag har det blivit massor av mat där jag jobbat.
På morgonen var det den vanliga fredagsfrukosten, till lunch bjöd kaffekassan på underbart god kycklingsallad, sedan blev det svenska jordgubbar med vaniljglass, och sedan bjöd en av kollegorna på en chokladtryffeltårta eftersom hon ska gå på semester...
Har ätit hela dagen, men gud så gott det har varit!

Jag är tokig i jordgubbar, och åt alldeles för många! Men det var det helt klart värt!


Men någon middag ikväll lär man väl knappast behöva... Men får se, för vi ska ju trots allt ha flygande Jacob, och det är ju inte fel det heller...
Det mesta jag har ätit idag har i och för sig varit frukt... Sallad, tomat, gurka, melon, vindruvor, apelsin, drakfrukt, jordgubbar... mest vatten i det ju, så jag lär väl bli hungrig senare ikväll...

Är det någon annan som är helt galen i jordgubbar?

Puss och kram

Therese

Sommarlycka i Bjärred

Sä här spenderade mamma, jag och Richard vår torsdags kväll...
Vi åkte till långa Bryggan i Bjärred, och köpte deras supergoda mjukglass och gick längst ut på bryggan och njöt av solen och den otroligt vackra utsikten!

Sommarlycka!

Här står jag framför kiosken med pojkvännens och min glass. I love chokladsås!

Den otroligt fina utsikten från bryggans början.
Den första bilden är tagen mot Västra Hamnen och Öresundsbron, och den andra mot Barsebäck och Danmark.


Pojkvännen känner på det ganska kalla vattnet, medans mamma njuter av solens sista strålar...

Dotter och mor njuter av solen

Husen vid havet

Puss och kram

Therese


Från sommar till höst igen...

God morgon på er alla!

Här är det en grå och kall fredag som man vaknat upp i, men då får man tänka tillbaka på de sista dagarnas fina väder!

Igår träffade jag vår körledare och övade på lite sånger som jag och en annan tjej ska sjunga den 26:e juni, under en meditativmässa.
Var riktigt kul, och det var så himla roligt att få sjunga ordentligt igen!
Att vi sedan lyckades få vår körledare att skratta tills han grät, var väl bara en bonus...

På kvällen när vi kom ut i stugan igen, gjorde vi årets premiärgrillning ute i sommarstugan, och det blev grillad kassler, med potatissallad och grönsallad.


Somrigt och gott, och jag kände sommarvibbarna starkare än någonsin!

Idag är vädret som sagt inte lika somrigt och mysigt, men ska njuta i alla fall! Ska hjälpa mamma att handla mat, och sedan äta en god middag och sedn blir det nog lite pyssel... Har haft problem med en beställning som jag fått, så ska se om jag hittar en lösning idag!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

 


Sommarporträtt med fine<3

Hej alla fina!

Jennifer har en fototävling på sin blogg där man ska ta sitt bästa sommarporträtt och lägga upp bilden på sin blogg.
Här under ser ni en bild på min pojkvän som jag tog igår när vi åkte till Bjärred och åt en mjukglass.
Älskar ljuset, färgerna och honom, därav att det blir mitt tävlinsbidrag!
Priset i tävlingen är en reflexskärm, som du hittar på tvspelswebs hemsida, här.

Så klicka dig in, och var med du också!

Puss och kram

Therese


Yellow flower says: Hello...!

Yellow flower says: Hello...!


Love this picture!
Ljuset, färgerna, motivet...

Puss och kram

Therese


Vinn ögonskuggspalett med 88 skuggor


Amanda Rosende har en tävling på sin blogg där man kan vinna en ögonskuggspalett med hela 88 skuggor!

Tävling avslutas den 30:e juni, då hon lottar en vinnare, så gå in och anmäl dig, du också!

Puss och kram

Therese


God morgon på er!Torsdagen är här, och vädret är lika fint som igår, och det är varmt!
Känns helt underbart eftersom vädret varit som det varit de senaste veckorna...
Är till och med barbenad idag, så sommaren är här nu!

Igår fick jag leka kock igen, och då blev det fläskpannkaka. Tyvärr hade vi ingen hallonsylt hemma, som jag kunde ha till...
Jag vet, man brukar ha lingonsylt, men jag gillar inte det, så jag använder hallonsylt och det är supergott! Testa så får ni själva se!
Men innan jag började med maten igår, fick jag ett enormt fotobegär! Har inte haft tid att bara ta kameran och gå ut och fotografera, men i stugan finns det blommor, djur och kryp som bara får fotosinnet att vakna och vilja ta bilder!
Så i nästan två timmar gick jag runt med kameran och fotograderade lite allt möjligt, och några bilder blev jag väldigt nöjd med!
Sedan blev det lite redigering på det, och det var så himla kul, har verkligen saknat det!

Idag ska jag träffa vår körledare och öva på några sånger som jag och en annan tjej ska sjunga dagen efter min födelsedag i en gudstjänst.
Ska bli riktigt kul eftersom det var några veckor sedan sist vi sjöng, så jag längtar verkligen!
Sedan blir det nog mer fotografering... Ska gå en runda i området och se vad jag kan hitta!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese


Jag vill ge dig något...


I wanna give you something...

Det är min pojkvän och hans kusin... Älskar den här bilden!


Utan nycklar kommer man inte in!

God morgon alla underbara fina människor!

Den här veckan kommer att bli lång, men vissa veckor är väl sådana... kan ju i alla fall glädja mig med att solen skiner idag, himlen är blå, det var ganska varmt redan vid kvart i sju, och jag är på bra humör!
Kom i säng lite för sent igår, men det har väl sina naturliga förklaringar!

Blev hämtad av pojkvännen igår och åkte ut till OBS i Burlöv, jag var på jakt på en strandväska och chinos och/eller piratibyxor, men det gick väl sådär...
Hittade en tygpåse på Lindex för 30 kr, som jag köpte, men jag ska sy dit en dragkedja så att den går att stänga ordentligt. Vill ju inte att handuk, bikini eller bok ska trilla ut när man är påväg till stranden...
Anledning till att vi åkte till OBS, var för att vi skulle kunna hämta Malin efter att hon simmat. Hon trodde att hon skulle bli klar lite tidigare än vanligt, men när klockan var halv sex var både jag och pojkvännen galet hungriga, så vi gick en runda på Tiger för att se vad där fanns. För min del blev det några chips med rödbeta, palsternacka, morötter och sötpotatis och jag kan säga att rödbetorna blev mina favoriter!
När Malin sedan kom ut, åkte vi till Almåsa, och där blev vi väl jäkligt snopna...
Ingen av oss hade nycklar till stugan, ingen var hemma och mamma var inte påväg hem!
Malin tyckte att vi kunde ta oss in genom något fönster, men som jag sa, hade vi ju inga fönster öppna med tanke på att ingen var hemma...
Vad gör man då?
Jo, man ringer mamma, som får ringa pappa, som säger att vi kan åka till hans jobb och hämta nycklarna, så det gjorde vi!
När vi fått nycklarna, kört tillbaka till stugan och kommit in, började jag med att laga middagen, spagetti och köttfärssås. Blev faktiskt väldigt nöjd!
Efter middagen byte jag om till färgtåliga kläder och gick ut och började måla fönster- och dörrkarmar till gäststugan. I nästan två timmar höll jag och pojkvänne på tills vi var klara, och idag ska vi måla ett lager till om inte pappa hinner göra det...

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Sommarlista att fylla i

Hittade den här listan på en annan blogg och tyckte den var lite rolig, så kopiera den och fyll i den själv!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
Jag älskar att spendera tid i vår sommarstuga, som för mig är innebörden av sommaren. Stugen har funnits sedan jag föddes, och betyder otroligt mycket!
Annars är Öland alltid trevligt att befinna sig på... Jag trivs så länge jag har familj och vänner nära!

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
Vaknar av att solen lyser in genom rullgardinen, äter nybakade bullar i uterummet medans solen gasar in. Klär på en av mina sommarklänningar, packar en picknick korg och badkläder, åker till Skanör och badar i havet och njuter av vädret.
Sedan blir det grillning av grillspett på kvällen och till efterrätt blir det färska svenska jordgubbar med glass!

3. Vad lägger du helst på grillen?
Majskolvar! Så simpelt, men så gott!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
Det blir en del jobb, men när jag väl har semester ska familjen åka till Öland i en vecka, vilket vi ser fram emot!
Ska försöka att umgås så mycket jag kan med min pojkvän innan han åker till Tyskland, och såklart mina fina vänner!
Ska även lyckas fira min 20-årsdag!

5. Dina bästa sommarfärger?
Gult, syrénlila, vitt...

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Att man åker från landet varje sommar, och glömmer upptäcka de svenska städerna och naturen. Många av mina bästa sommarminnen är från våra svenska semestrar

Sedan är det ju jordgubbarna! Utan dem är det ju inte sommar, och då ska man ju plocka minst en liter själv! Och köpa mjukglass vid långa bryggan i Bjärred! Det är lycka!

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
Har så otroligt många! De somrarna som vi plockat jordgubbar, tagit en glass på kvällen i Bjärred vid havet, alla baddagar i Bara och Skanör, utflykterna på Öland, sommarstugorna vi hyrt på Öland, vandringarna i Sälen, underbara utsikten i Österrike, glassen i Italien, och att vi bara fick lov att vara och ha kul tillsammans som familj!

8. Havet, sjön eller poolen?
Havet eller poolen... Helt klart havet om det är långgrunt och tångfritt, annars poolen!

9. Vad väljer du i glassbaren?
Är det kulglass blir det gärna choklad eller någon fruktig sorbet, men är det styckglass, är Twister en klar favorit!

10. Vart går din drömsemester?
Till Thailand tror jag... Många pratar så varmt om detta land, att jag skulle vilja uppleva det själv... Vem vet vad som händer i framtiden...?

Puss och kram

Therese

 


Alternativ till öronproppar sökes!

God morgon alla fina där ute!

Idag har jag fruktansvärt ont i mina öron! Eller snarare i hörselgångarna...
Vi bor ju i vår sommarstuga nu, och som jag kanske nämnt i bloggen tidigare tål jag inte min pappas snarkningar! Jag blir sjukt irriterad och håller nästan på att strypa honom, och eftersom sommarstugan inte är så stor, hörs snarkningarna väldigt bra! På gott och ont, och mest ont för min del!
Därför sover jag med öronproppar hela sommaren, och i sig är det inget problem, men att vakna av att det gör så ont att du inte kan ligga på öronen är verkligen inte skönt, och det blir inte bättre när det gör ont att ta ut dem heller...
Förra sommaren fick jag blödande skavsår i öronen, och kan ju berätta att det finns roligare saker att ha i öronen...
Idag var en sådan dag, då jag vaknade just på grund av att det gjorde fruktansvärt ont, och jag har fortfarande ont... Känns inte särskilt roligt men vad ska man göra?
Vi håller ju på att bygga en liten gäststuga på tomten och eventuellt kommer jag att flytta ut dit i sommar för att skona mina öronen, men vi får se först när det är klart!

Har du något tips på vad man kan använda istället som är lika effektivt med att stänga ute ljudet, men som gör att jag slipper ha ont?

Igår blev det mest packande och fixande när jag kom hem, men det behövdes verkligen! Hann även med en dusch, men den slutade i kallvatten eftersom mamma sköljde disken i köket, och då försvann varmvattnet i duschen... Ingen kul upplevelse, så jag sköljde bara ut schampoot, sedan var jag nöjd!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Kort resumé av 11/6-13/6

God middag på er alla fina!

Har varit en helg utan någon uppdatering, och det av olika anledningar... 

I fredags var jag ledig halva dagen och spenderade den med min lillasyster och mamma i stan, då vi shoppade lite... Eller snarare att syrran shoppade och vi andra följde efter, men det var kul i alla fall!
På kvällen blev det studentfirande ute i Oxie, och vi hade trevligt, tyvärr pissregnade det rejält ett par gånger under kvällen, så vi var glada att vi satt inomhus!

På lördagen fixade jag och pojkvännen ett litet akvarium som jag ska ha ute i vår sommarstuga. Tycker inte om att lämna fiskarna hemma hela sommaren, eftersom akvariet blir skitäckligt, de får mat om maskinen fungerar och dylikt, så ska testa att ha dem i mindre akvarium i år. Hittade ett lite större till de "vuxna" fiskarna. Sedan var det dags att åka på kalas i Höör för pojkvännens kusin och hennes sambo, och det var verkligen mysigt, och mycket god mat!
Väl hemma igen började jag packa lite kläder, eftersom sommaren kommit, vilket betyder att vi flyttar ut i sommarstugan.

Söndagen kom med ganska blåsigt väder, uppe ganska tidigt för att försöka att hitta en pump eller dylikt till akvariet, utan större resultat... Sedan hem för att flytta över fiskarna i plastpåsar, packa ner akvariet och åka ut på Almåsa och packa upp dem igen.
Tror de tycker att det är superlitet och det är inte så konstigt med tanke på vad de är vana vid, men det får funka ett tag i alla fall! Inser vi att det inte gör det, får vi försöka att hitta en annan lösning...
Det gick bra att få ut fiskarna faktiskt även om lite vatten hamnade i mitt knä, men det ingår väl...
Sedan blev det ännu mer packning, och sedan gick bilen till sommarstugan!

Jag fick inte med mig allt men det ska jag fixa senare idag. orkade nämligen inte ta alla kläder och så måste akvariet städas ordentligt, så det ska jag hitta på idag...
Kanske inte det roligaste, men det funkar!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese 

Jag är trött, men det är fredag!

God morgon mina fina läsare!
Fredag idag, vädret suger fortfarande, men trots det gråa molntäcket lyckades jag ta mig upp när klockan ringde...
Kan ju lova att jag var jäkligt trött efter att ha kommit i säng vid tolv, men jag lever!

Idag ska vi på student, och därför körde vi fredags middagen igår, tacos! Blev gott precis som alltid! Sedan bar det av till bion.
Kan ju berätta att jag tyckte om filmen. Som jag sa till min syster, inte den allra bästa filmen jag sätt, men ändå väldigt bra. Lite spänning, lite action , lite humör och en bra historia!
Den här filmen handlar ju om tiden innan Robin Longstride blir Robin Hood, och det gör att den inte blir som alla andra Robin Hood- filmer, vilket jag uppskattar!
Det jag vill mest nu är att det kommer en uppföljare...

Som sagt idag blir det student på kvällen, men till lunch ska jag möta upp syster och mamma i stan för att shoppa lite och äta lunch!
Ska bli mycket mysigt!

Syrran har ju avslutning idag, så är det fler som slutar skolan idag?

Puss och kram

Therese

Old memories och Robin Hood

Vet inte om jag sagt det här tidigare, men i alla fall! Min syster är en sådan person som kan bli helt besatt av tex filmer.
Kan minnas med fasa när Sagan om ringen-filmerna kom!
I början var det väl inget problem, hon tittade på dem, och så var det bra med det! Men så fick jag filmerna, och hon lånade dem av mig.
Minns att när jag sedan skule se på en av de, tyckte jag att kvaliten blivit ganska dålig ganska snabbt, men tänkte inte mycket mer på det...
Men så en dag när jag satt inne på mitt rum och kollade på TV, zappade jag runt, och kom in på kanalen där vi kunde se videon från vardagsrummet. Såg att det var Sagan om Ringen och tänkte att jag kunde titta lite...
Så gick det kanske två minuter, så spolades filmen tillbaka med det som jag precis sett.

-Jaha, tänkte jag, hon kanske gått ut om i köket och missat lite...

Så startades den igen, och den här gången blev det två minuter mer än det jag sett innan, sedan spolades filmen tillbaka och startades igen...
Tredje gången det hände tänkte jag:

- Vad i helskotta sysslar hon med?!

Så jag reser mig ur sängen, och går in på Malins rum och frågar:

- Vad gör du?
- Inget, svara hon.
- Men du ser ju typ två minuter, spolar tillbaka, ser två minuter till och spolar tillbaka! Vad gör du?!
Först försvarar hon sig med att hon inte hört och massa annat, men jag gav henne bara blicken med att det är skitsnack, och så kom det fram!
- Jag försöker lära mig replikerna...
Visste inte om jag skulle skratta eller gråta! Min filmer blev ju förstörda av allt detta spolande och av att hon tittade på dem så ofta!
Men visst lärde hon sig de flesta av replikerna, och kan nog en del än idag!

Sedan har hon alltid älskat filmer från medeltiden, som typ Robin Hood(hon var galen i Disney varianten när hon var liten), och nu när den nya hade premiär ville hon verkligen gå och se den!
Pappa och hon skulle se den, men så kom bygget igång i vår sommarstuga, och tiden har inte funnits, så igår när jag kom hem från fikan och bara öppnat dörren hörde jag:

- Therese...? Syster min...
- Jaa, svarade jag lite trött, och jag kunde höra på hennes röst att hon ville något...
Jag gick in i vardagsrummet och såg henne sitta med datorn i knäet.
- Vad ville du? frågade jag.
- Jo... Åh, jag vet inte hur jag ska säga det, sa hon.
Tittade trött på henne.
- Du kommer bara bli arg, sa hon...
- Men vad är det då? frågade jag.
- Jo... Jag var inne på SF och såg att det fanns jättebra platser på Robin Hood imorgonkväll...
- Jaa... svarade jag.
- Och jag har frågat Richard och han kan gå om du går! sa hon.
- Jaha, suckade jag, är det den tidiga filmen då?
- Det var just det som var problemet, svarade syster och skruvade lite på sig... Den går bara den sena klockan nio...
- NIO? sa jag, skojar du?! Jag ska ju upp på fredag och jobba, hur i helskotta ska jag orka det? Och hur lång är filmen?
- Två timmar och tjugo minuter, blev hennes svar medans hon tittade på mig med sina bedjande hundvalpsögon...
Jag blev tyst och funderade... Fredagen kommer ju inte att bli rolig om jag somnar först tolv...
- Okej, men på ett enda villkor! sa jag. Och det är att jag garanterat är först att göra vid mig när vi kommer hem! Inget jag ska bara, eller sånt, utan det är jag först!
- Givetvis! tjoade hon, och så bokades biljetterna!

Så ikväll klockan 21.00 befinner vi oss på Filmstaden i Malmö och ser Robin Hood...
Funderar allvarligt på att ha på mig nattlinnet, så att jag kan hoppa direkt i säng när vi kommer hem... Men då lär väl syrran skämmas ögonen ur sig, och vägra känna mig...

Puss och kram

Therese


Mysig fika igår

God morgon världen! Vilken underbar dag! Säg vart går färden...?!

Hej hopp allihopa! Torsdag idag, tröttare än någonsin, men ändå på bra humör! Vädret är grått och segt, men idag skiner solen på mig i alla fall!
Kan ju inte lova hur länge det håller men en liten stund måste vara bättre än ingenting!
Gick ändå och la mig ovanligt tidigt igår, men är man trött så är man...

Hade i alla fall en riktigt trevlig kväll igår! Mötte upp Hanna på Entré vid halv fem, tog oss upp på tredje våningen för att äta en bit mat.
Extremt lätt att få lite beslutsångest där uppe eftersom det finns en del matställen att välja på, men vi valde en asiatiskrestaurang och beställde in stekta risnudlar, med kyckling, ägg och grönsaker! Riktigt mumsigt måste jag säga, även om Hanna tyckte att jag var extremt långsam... Tycker själv att jag äter ganska snabbt, men inte igår tydligen.

Fanns mycket att prata om så mer än en gång svalde jag halva nudlen och halva fanns kvar i munnen, kan meddela er alla att det är en mycket skum och kittlande känsla i halsen, men roligt hade vi i alla fall tillsammans!
Vi konstaterade även att sofforna vi satt i var sådana soffor som man klibbar fast i om man är barbent och det är lite varmt, att 13 nog är ett turnummer i år, att vi är lyckligt lottade som har jobb och att vi har kul tillsammans!

När även jag lyckats äta upp, bestämde vi oss för att gå en runda på Entré och se om det fanns något kul. Blev lite olika klädesaffärer, bland annat Vila(fanns mycket snygga shorts, som likande de som jag köpt på Gina Tricot), H&M, Bik Bok(mycketsnygg tröja med bling på axlarna), men även Akademibokhandeln, Intersport och annat smått och gott!
Vi var även på jakt efter ett spraybalsam som Hanna behövde, men det fanns ingenstans...
Även om vi inte köpte något hade vi kul, och efter vår lilla fönstershopping tog vi en fika på Mormors bageri på nedervåningen.
Hann även inom Cervera och tittade ut lite saker som jag kommer att önska mig när jag fyller 20 år.
På Mormors Bageri var det ganska lite folk, men en del kakor att välja på! Tycker alltid att det är supersvårt att välja vad jag vill äta, eftersom allt ser så gott ut! Men till slut lyckades jag välje en vaniljbulle med saffran, och en festis med smaken ananas/passion. Rikitgt god faktiskt!

Vi valde att sätta oss vid ett fönsterbord, och utanför hade de alla utebord och stolar, och under tiden som vi satt där fick vi beskåda de anställdas kamp med att försöka kedja fast alla sakerna i varandra!
Kan lova att det var väldigt intressant! De snurrade kedjan på flera olika sätt, och ändå blev det inte bra! Till slut hittade de ännu en kedja, men då var den nästan för lång, och så fick de snurra vidare.
Precis innan vi gick, eftersom de snart skulle stänga, tror jag att de fick rätt på kedjorna och möblerna, men då hade de nog hållit på i ungefär en timme.

När vi sedan kom ut från Entré började det komma lite regn, och inte blev det bättre när vi båda två insåg att vi precis missat våra bussar!
Hanna hade åtminstone turen att kunna ta en annan buss hem, men jag fick vänta i tjugofem minuter, men det gick bra i alla fall!

Kan lova att jag hade en riktigt trevlig kväll, och vi har redan bestämt ett nytt datum då vi ska träffas! Blir den 24 jul(i) och då ska vi antagligen se Sunes jul och baka pepparkakor(om vi hittar deg) bara för att då är det cirka ett halvår kvar till julafton, och så har ju juli jul i sig!
Kommer säkert att bli en underhållande kväll!

Vad ska du göra idag?

Puss och kram

Therese

Hur har du det med skånskan?

Fick denna på mejlen, och kunde bara le!

Hur har du det med skånskan?
Puss och kram

Therese


Fika och kanske lite städning

God morgon alla fina bloggläsare!

Halva veckan har gått, och jag är redan fruktansvärt trött! Jag känner verkligen en enorm skillnad på hur vädret är på morgonen och hur pigg jag är...
Skiner solen vaknar jag oftast pigg och utvilad, är det mulligt och mörkt, vaknar jag trött och hängig...
känns lagom värdelöst, speciellt när man börjat vänja sig vid att vakna pigg och utvilad...
Jag hoppas verkligen att vädret jobbar upp sig, annars kommer jag knappt kunna ta mig ur sängen på fredag...

I alla fall, igår var det tisdag och en av mina kusiner tog studenten! Vädret blev faktiskt bättre mot kvällen, så när vi satt där och firade honom tittade faktiskt solen fram och det blev ganska varmt!
De som tog studenten igår hade verkligen turen på sin sida, med tanke på hur vädret var i måndags...!
Nu är det bara en student kvar för mig i år, sedan dröjer det ett helt år innan det är min syster som ska firas... Shiet man börjar bli gammal!

Men idag är det onsdag, och det enda som jag ska göra idag är att ta en fika med en gammal klasskompis. Vi ska träffas på Entré och sedan får vi se om det blir en bit mat, eller en "vanlig" fika... Trevligt ska det i alla fall bli!
Sedan får vi se vad jag orkar när jag kommer hem... Borde verkligen köra en storstädning i min skåp... Finns mycket skit där, som bara skulle kunna kastas, men när jag väl står med sakerna i handen och ska lägga ner dem i soppåsen tar det emot av alla minnen, men jag kan i alla fall försöka få lite ordning och reda... Men kanske inte ikvälll... Vi får helt enkelt se!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Dagens outfit 8/6

Var länge sedan som jag kunde lägga en dagens outfit i rätt kategori, men idag händer det faktiskt!
Ska se om jag kan få till en bättre bild ikväll(om vädret tillåter och syster vill leka fotograf åt mig!), men så länge får denna duga!

Har på mig mina nya beiga shorts som jag köpte på Gina Tricot för 199 kr.
Till det har jag en vit t-shirt som jag köpt på H&M, där man fick två tröjor för 99 kr.
Ett svart flätat skärp från Ullared, för kanske 49 kr...
Guldfärgat halsband med hjärta från Glitter eller Ur & Penn(minns ej priset).
Gul Regal klocka från Ullared för 189 kr, samt mina vita högklackade skor från Skopunkten för 199- 249 kr.

Tycker verkligen om den här outfiten! Känner mig somrig och avslappnad, men tack vare skorna känns det lite mer uppklätt, och alldeles perfekt när man ska på student på kvällen!
Och med ett par vita tygskor eller dylikt blir det en perfekt vardags outfit när man ska till stranden med vännerna eller bara strosa runt i stan!

Har håret i en lagom hög hästsvans, där jag har flätat en slinga runt gummisnodden, så att man slipper att se den tråkiga snodden.
Hittade även ett par guldörhängen som jag fick när jag konfirmerades, så de åkte på, samt en armband jag fick när jag var konfirmandledare.

Länge sedan jag kände mig riktigt nöjd med en outfit, men idag känner jag att jag lyckats! Alltid en skön känsla när man känner så!

Puss och kram

Therese


Kanske sol idag?

God morgon alla ni underbart fina!

Tisdag idag, och idag regnar det faktiskt inte! Inte än i alla fall! Ser till och med ut att kunna ljusna och kanske spricka upp lite!
Jag hoppas att det blir fint väder eftersom min kusin tar studenten idag, och det är mycket roligare att ta studenten om det är fint väder!
Så jag håller tummar och tår!

Igår måste jag ha blivit påverkad av vädret! När jag kom hem, däckade jag totalt i soffan! Lyckades med nöd och näppe ta mig upp till middagen, sedan fortsatte jag att sova i soffan... Fattade verkligen ingenting! Blir aldrig sådär trött, men igår blev jag det... I och för sig väldigt skönt att få sova men bättre när det finns en bra anledning!

Kom i alla fall fram till igår att Sverige verkligen fått dille på det Kungliga bröllopet, på SVT1 hade två program efter varandra som båda handlade om bröllopet, och jag tycker det är kul med dessa program, men ett per kväll borde verkligen räcka! Men tydligen inte... Det som gick mellan 20.00-21.00 på SVT1 var i alla fall riktigt intressant, och blickade fram och tillbaka i Victorias liv. Sådana dokumentärer gillar jag!

Men idag blir det inget kungaprogram utan student för hela slanten! Så hoppas på sol och sol sol sol igen!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Idag eftersom vädret är som det är, blev d...

dsc01334 (MMS)

Idag eftersom vädret är som det är, blev det en militärgrön tunika, svarta, tjocka och långa leggins, cremefärgad sjal, svart skärp och svarta coverseliknande skor. Känns toppen! Silversmyckena förhöjer bara outfiten tycker jag! Puss och kram Therese


Sommarhelg

God morgon ni underbara!

Helgen har varit helt underbar! Vädret har varit toppen, fått sola en del(utan att bränna mig!), ätit glass och tårta, firat student, och bara haft det galet bra!
Sådana här helger borde det bli varje gång det blir helg!
Har faktiskt fått lite färg och känner mig sjukt fräsch! Toppen!

Ja, helgen började ju på fredagen med att syster hittade klänningen som jag letat efter, och den passade! Lite stor, men den passade och jag kunde ha den på mig! Så jag tog mig till hansa, provade klänningen, köpte den och tog mig hem. Fick stressa som en galning för att bli klar innan jag skulle bli hämtad och få skjuts till Jensens utspark vid Kungsparken.
Hann dit, och kände mig toppen fin, hade kameran i högsta hugg och fotograferade för fullt! Man måste ju föreviga en student!
Åt god mat, och umgicks med trevligt folk hela kvällen, och somnade gott på kudden när de sista gästerna gått!
vaknade vid lunch dagen efter, åt frukost och landade i solen i topp och shorts. Handlade glass, åt rester och bara njöt!
På söndagen blev det mer sol, lite planterande av blommor i sommarstugan och mer sol! Helgen avslutades med grillning och massor av mys!

Iag är helgens sol och värme ett minne blott... Regnet öser ner och molnen är grå... kanske inte så kallt, men inte särskilt upplyftande!
Njuter ändå av minnena från helgen ocgh tänker tillbaka på solen och känner mig genast bättre tillmods! Jag tror att sommaren är här!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

God morgon! Idag är det riktig sommarvärm...

dsc01332 (MMS)

God morgon! Idag är det riktig sommarvärme! Efter gårdagens lyckade student blev det superlång sovmorgon, och nu har vi lyckats ta oss ut! Så nu ligger jag i topp och jeansshorts och bättrar på en ickebefintlig bränna;) Vad hittar du på idag? Puss och kram Therese


Jag har den!Den är min nu! Och jag tackar ...

Jag har den!Den är min nu! Och jag tackar min fina syster som bara råkade se den, gissade rätt och hängde undan den! Lycka! Puss och kram Therese


Gårdagens fynd

Här kommer kläderna som jag handlade igår, när jag inte hittade klänningen som jag ville ha...

Men älskar verkligen dessa!
Puss och kram

Therese


My day yesterday, and my day today

God morgon alla underbart fina!

Fredagen är här igen, och den här fredagen blir det studentfirande! Ska verkligen njuta av den här dagen precis som jag gjorde för ett år sedan då jag själv sprang ut!
Dagens studenter har i alla fall tur med sitt väder, när jag tog studenten hade vi sol hela dagen, fram till utsparken började... Då började det regna, men när vår klass sprang ut blev det uppehåll, och vi klarade oss nästan hela vägen hem... Cirka 500 meter innan vi kom fram till lokalen öppnade himlen sig, men det slutade lika snabbt igen, men lite blött blev man, men kul var det!
Men idag ska Michael få fira sin student, och jag håller tummarna för att vädret håller i sig!

Igår blev en ganska bra dag!
Solen sken och det var ganska varmt, det blåste en del och det gjorde det lite kyligare, men ändå mycket skönt försommarväder!
Som jag berättade igår letade jag efter en klänning i onsdags, så igår lät jag jakten fortsätta! Ringde runt till alla Malmös H&M:s butiker men ingen visste om de hade den eller inte... Så vi åkte runt och letade och på H&M:et på Hansa hittade jag en! Men i storlek 44... Jag tror att storlek 40 skulle sitta perfekt, men att 42 skulle kunna funka... Men jag ska ju ärligt säga att jag övervägde 44:an... Om jag stod stilla, höll armarna intill sidan och höll mig så, skulle det kunnat funka! Men jag lyckades sansa min knasiga hjärna, och lät den hänga kvar! Man kan ju inte stå still en hel kväll med armarna längs sidorna! Tänk er bara hur det skulle se ut när jag skulle äta...
Men det var vemodigt att gå därifrån, speciellt eftersom vi fick reda på att de haft tre klänningar när de öppnade för dagen, men de visste inte om de blivit sålda eller bara hängde på en annan plats... Så idag ska pojkvännen ringa dit och höra om de hittat någon...
Håller tummarna, men har inga förhoppningar... inser väl att det är kört...

Men jag hittade i alla fall lite annat kul! Saker som jag inte alls planerat att köpa, men som bara lockade mig något enormt!
En trenchcoatskjol från H&M, ett par beiga cityshorts från Gina Tricot och ett blått stort linne från Monki, kände mig mycket nöjd, och dessutom var två av sakerna på rea! Toppen liksom!

Efter min shoppingrunda, åkte vi ut till Prästgården för att ha avslutningsgrillning på KU. Blev pasta sallad, nypotatis, grillade korvar och sallad, och det var väldigt gott!
Berodde kanske också på att man var så jäkla hungrig eftersom middagen först var klar vid halv åtta... Men vi hade supertrevligt, och det är det viktigaste!

Så idag hoppas jag på en lika trevlig kväll!

Puss och kram

Therese

Studenttiderna är här och jag längtar till...

dsc00767 (MMS)

Studenttiderna är här och jag längtar tillbaka! Idag är det exakt 1 år sedan som jag sprang ut och sjöng: FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN! FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN! FÖR VI HAR TAGIT STUDEEENTEN! FY FAN VAD VI ÄR BRAAA!!!!! Dagen började med champangefrukost i Kungsparken, sedan promenad genom staden till Möllan där vi åt vår avslutningslunch, sedan tillbaka till skolan för fotografering och sedan var det dags för samling i aulan med tal av rektorn och sedan var det dags att kolla ut på alla familjer och vänner som samlats och så blev man utsparkad, åkte bil genom staden, och därefter var det fest med familjen, släkten och vännerna! En dag jag alltid kommer att minnas med glädje och därför vill jag tillbaka just i dessa tider! Så grattis till alla er som tar studenten! Njut och lev livet och glöm aldrig den dagen! Puss och kram Therese


Liten kissekatt

Liten gullig mysig kissekatt från Rosengården i Kristianopel!
Puss och kram

Therese

P.S Såg precis att det här är mitt 1000:onde inlägg... Wow, trodde typ inte att jag skulle kunna skriva så mycket på mindre än ett år... D.S


Klänningsjakt...Utan resultat

Hej allihopa!

Ett ovanligt sent första inlägg, jag vet, men så blir det ibland! Behövde fixa lite idag, så bloggen fick vänta!

Idag skiner solen precis som igår, tror dock att det blåser lite mer, men det spelar ingen roll! Ska ändå njuta av vädret fullt ut.

Igår åkte mamma och jag ut på shoppingtur, jag letade efter en viss klänning på H&M utan resultat vilket gjorde mig väldigt besviken, men jag klarar mig utan den, men skulle vilja testa den, så att jag kan sluta att tänka på den...
Mamma var den som handlade något, medans jag kom hem utan en enda påse, förutom presenten till pojkvännens lillebror som tar studenten imorgon!
Men jag var lika glad för det, och när vi sedan lagade chili con carne blev dagen bara bättre! Verkligen en av mina favoriträtter! blir lyrisk varje gång!
Så middagen åt vi framför TV:n och bara tog det lugnt tillsammans, vilket man behöver ibland!

idag ska jag ge mig ut på ännu en klänningsjakt, med hoppet om att få prova klänningen(har inte allt för höga förhoppningar...), och sedan blir det avslutningsträff i Prästgården med KU. Vi ska tydligen grilla och gjuta, så det blir säkert supertrevligt!

Vad hittar du på med idag?

Puss och kram

Therese

Goa Elin

Bara för att hon är så himla gó, och får mig att tänka på när man själv var liten!
Puss och kram

Therese


This is me today

God morgon alla fina!

En ny dag gryr, och det ser ut att bli sol och varmt, så jag håller tummarna rejält! Både för min egen skull, och för alla de som tar studenten dessa veckor!

Igår var en lite halvgrå dag för mig personligen, och det blev väl inte bättre av att vädret också var grått och fullt av regn...
Men det blev lite bättre när jag köpte två krukor till mina växande tomatplantor, fick mjukglass med chokladsås, och sedan upptäckte att ett av mina andra tomatfrön också börjat gro!
Kände att det ändå fanns hopp, och att jag får ta varje dag som den kommer! Försöka att sluta tänka och bara hänga med!
Trött på mitt huvud och vill bara koppla ner allt för ett tag...

Idag ska jag i alla fall, och mamma, köpa en studentpresent till min pojkväns bror som tar studenten nu på fredag... Får se vad det blir för något... Ska även se om jag kan hitta något att ha på mig... Så jag hoppas att en högre makt kan ge mig kraft att orka leta kläder, eller att direkt när jag går in i en affär ser jag den, och den är perfekt!
Tror inte att det kommer att hända, för det brukar det inte göra, men man kan ju i alla fall hoppas!

Vad ska du hitta på idag?

Puss och kram

Therese

Nothing to say...


Har inte så mycket att säga just nu...
Huvudet snurrar, och bakslag på bakslag...

Puss och kram

Therese


RSS 2.0