A day at the sea

Lite låg uppdatering, men det är ju trots allt sommar och ännu har inte jag semester, så passar på att njuta när jag kan!
Har inte blivit så mycket bakande, men lite andra roliga saker, och idag var det sol och bad vid havet i Skanör.
Vi kom iväg ganska tidigt, fick bra plats, och efter en stund kom två av mina fina (näst)kusiner med de små busfröna.
Söta Simon som var en riktigt hejare på att dyka och simma!
 
En hel del bus på Bilar-madrassen med mycket skratt.
Sötnosen Elin med fina Sandra
 
Simon älskar att busa i vattnet, medans Elin inte riktigt kunde bestämma sig om vattnet var riktigt kul.
 
Det blev mycket sol, men även en hel del bad, och jag gjorde mitt första havsdopp(hela 2  gånger!), och fast det var kallt som sören, blev det skönt sedan man väl doppat sig.
Kul hade vi i alla fall!
Och här har ni beviset på att jag också var i vattnet:
 
Kram kram

I vackraste lila...

Lite in emellan jordgubbsplock och annat smått och gott, kommer det en vacker sorgbukett.Jag fick helt fria händer i valet av blommor och färger, men efter att ha tittat in i kylen, sett utbudet och till vem det skulle, blev valet enkelt!
Vackra ljuslila gladiolius, vita germini, vallmoknoppar, lilablå axveronicka, rudbeckia, plumosus, smultronrankor, aspidistra och salal, enkelt men smakfullt. 
 
Jag hoppas och tror att beställaren blev nöjd med buketten, vi i kiosken var det i alla fall.
 
Kram kram

Farmors goda jordgubbssaft

Saft saft jordgubbssaft, bättre saft har ingen haft!
Äntligen är jordgubbssaften klar, och precis så god som jag minns den! Farmors goda jordgubbssaft, med smak av sommar...
Lite lycka på flaska!
Rårörd jordgubbssaft, tar tid, men varenda droppe gör det värt allt besvär!
 
Kram kram

Jordgubbsmaräng med chokladsmulor

 
Här kommer en bild(som utlovat) på onsdagens dessert som det bland annat blev av de självplockade jordgubbarna.
Jordgubbsmaräng kan kännas lite missvisande, eftersom det mer känns som ett jordgubbsfluff, men namnet kommer från att man vispar ihop en lätt maräng, och oavsett blir det en mycket god och lätt efterrätt med smak av sommar!
Kombinationen med den lena marängen, de söta bären och de knapriga chokladsmulorna i botten gör den efterrätten extra god och lagom.
Man får ihop den på bara några  minuter och kan ätas direkt, ställas i kylen någon timme eller frysas i 1-2 timmar för lite mer glasskänsla, alltså perfekt om du får oväntat besök!
 
Kram kram
 

Årets jordgubbsskörd

Igår blev det sommar på riktigt i mitt hjärta! Pappa och jag åkte och plocka jordgubbar på hans framfars gamla gård, och som vanligt var det helt underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många söta, röda och fina "gubbar"!
 
Många gubbar skulle plockas, och här är 10 liter av de sammanlagt 16, som pappa och jag plockade.
 
Här har vi pappa med de resterande 6 litrarna, och jag med min skörd.
 
Jag älskar verkligen att plocka jordgubbar! Det påminner mig om barndomens somrar då vi alltid plockade massor med jordgubbar som vi sedan frös in för att kunna äta under vintern till mammas goda plättar/pannkakor.
Men så blev vi äldre, och någon gång har vi plockat, men de senaste två åren(kanske fler) har det inte blivit något plock alls, men i år tog vi oss i kragen, och nu har vi tolv liter gubbar som står och blir saft, och 0,5 liter som blev en underbart god jordgubbsmarängdessert(kommer bild snart) och 3,5 liter färska gubbar som ska avnjutas inom det snaraste.
I´m in heaven!
 
Kram kram

A night of laugh

Igår var det biokväll med tre fina tjejer!
Vi började dock kvällen med att fika på Espresso House, ute i kylan(dock själv valt!), men i gott sällskap och med skratt håller man sig varm i alla fall.
Fyra tjejer i väntan på att filmen, Rock of Ages, ska börja. Kan meddela till alla intresserade att det är ganska svårt att ta en gruppbild i biostolarna om man är fyra stycken och alla ska vara med, men efter många försök fick vi något lyckat resultat!
Vi hade en riktigt trevlig kväll med många skratt, spontandans längst upp i biosalongen, lite skönsång, fånga popcornet med tungan och många många skratt+ att filmen var riktigt bra!
En feel-good-film, som lämnar en härligt glad och får en att vilja dansa galet på gatan helt utan anledning!
Mycket nöjd med kvällen!
 
Kram kram
 

Red weddingbouquet

I lördags var det dags för bröllop, och jag fick äran att göra brudbuketten! (var lite nervös eftersom jag sist gjorde en brudbukett var i maj förra året) Men det gick bra, och bruden Emma var verkligen jättenöjd! (vilken lättnad!)
Buketten innehåller rosen red Naomi, mörkröd dahlia, hjärtan på tråd, björngräs och salal. Bruden ville att buketten skulle kännas lite busig, och jag tycker att hjärtan på tråden gör sitt jobb, för att lätta upp rosornas tydliga och bastanta form, och ger liv till hela buketten.
Handtaget är sedan lindat med vitt sidenband som jag fäst med små pärlnålar.
Känner mig mycket nöjd med buketten, och tackar bruden Emma för att jag fick göra hennes brudbukett.
 
Kram kram

Apelsin- och daimtårta

På systers jobb vankades det födelsedagsbarn, och jag blev tillfrågad om jag inte ville baka en liten tårta till den nämnda, och visst ville jag det!
De enda kraven(från syster) var att den fick INTE innehålla vanilj eller lime/citron, men väldigt gärna choklad! Sagt och gjort, det blev helt enkelt en skapelse med apelsin och daim!
Supersaftiga(med stor betoning på SAFTIGA!) choklad- och apelsinbottnar, med frisk apelsincurd, daim- och apelsinchokladfyllning, dekorerat med en ljuvlig apelsinfrosting, hackad daim och färsk apelsin!
Resultatet blev smaskens, och enligt syster blev den mycket uppskattad på hennes jobb! Vilket kändes extra bra, när det höll på att sluta i katastrof när jag skulle förflytta den till kakfatet...
Tårtan hamnade lite på sniskan, och ena bottnen började ge sig på kas, och när man dekorerat kan man inte bara ta tag i den, så fick försöka räta upp den med hjälp av stekspaden, och det gick!
Lite sne, men absolut helt okej, och med denna lärdomen så kommer jag aldrig att flytta över en dekorerad tårta på ett tårtfat... Det kommer jag att göra innan!
 
kram kram

Godaste hallonglassen

I lördags var det dags för mitt sista födelsedags kalas för detta året!
Kärlekens föräldrar och morföräldrar var utbjudna till stugan, och vad passade då bättre än att testa ett nytt glassrecept?
Resultatet blev denna underbart goda hallonglassen! Underbart god, men till nästa gång ska jag inte låta den ligga i frysen så himla länge... Var så att säga djupfrusen även efter 1 timme i rumstemperatur...  Men dagen efter(när den var i en betydligt mindre bit) var den helt perfekt efter mindre än 30 minuter.
Ett enkelt recept som jag kommer att använda mig av fler gånger!
 
Kram kram

Hörbymarknad- ett tecken på sommar

I onsdags inledde vi den riktiga sommaren... Vi åkte på vår första marknad, och denna var i Hörby. Marknad och sommar är samma sak för mig, och jag måste få åka på minst en för att verkligen känna att det är sommar.
Vi hade tur med vädret, solen sken men sedan drog det in mörkare moln, men vädret höll i sig och det var verkligen perfekt marknadsväder!
Vi inledde marknaden med att gå och käka, och bland alla matvagnar hittade vi en tacovagn, och vem gillar inte tacos?
Riktigt smaskigt, om än lite kladdigt i slutet, men det var det värt! Mätta och belåtna kunde vi fortsätta vår marknadsrunda.
 
När jag är på marknad är det några saker som jag alltid måste inhandla:
-Bigaråer
-Munkar (ingen fyllning och trams, utan runda ringar doppade i socker ska det vara)
-Karameller(helst från KAIS karameller och i smakerna smörkola, hallon och päron, och kanske lite teaterkonfektyr)
- Kokosbollar/gräddbullar
Sedan är det ju kul att titta på allting annat också, och i år införskaffade jag lite olika sorters strössel från Borgebyskryddor samt en bra form att kunna ha hemgjord glass i.
Det var riktigt mycket folk, men det är alltid trevligt just när det är marknad!
 
Mycket nöjd med marknadskvällen, och det är något kul att tänka tillbaka på när det ösregnar denna fredag... Idag ska det bakas och göras glass inför mitt i efterskotts- födelsedags-kalas, så det blir nog en bra dag i alla fall!
 
Kram kram
 

A perfect start for this week

Så var första semesterveckan slut och man var tillbaka på jobbet igen. Och visst var det kul, men som alltid känns det lite konstigt efter semestern...
Har i alla fall fått en bra start på veckan! Igår, måndag, träffade jag upp Louise på Vapiano och njöt av en fantastisk pizza!
Vi hade mycket att snacka om och mycket att skratta åt, så kvällen blev riktigt trevlig, och tiden sprang iväg alldeles för fort!
Idag var det ledig dag för mig, och jag passade på att möta upp min andra vän Louise och ta en rejäl cykeltur till Västra Hamnen, och käka glass vid havet.
Ingen sol, men perfekt väder att cykla i och med trevligt sällskap kan det bara bli trevligt! Dessutom är det ju en stor bonus att glassen på V.E.S.P.A är fantastisk!
Två nöjda tjejer med varsin glass i handen efter första cykelturen!
 
Kram kram

Sommaräng till begravning

I Oliver Twist musikalen sjungs en passande rad till detta inlägget..."Alla ska vi dö, lite pö om pö..., men alla ska vi dö!"
Och det är ju sant, hur tråkigt och sorligt det än må vara. Det är då man som florist känner att ens jobb verkligen gör skillnad!
I någons svåra stund får man lov att finnas där och göra något vackert som visar omtanke och kärlek...
En somrig stående sorgdekoration med ljusrosa pioner, blåklint, prästkragar, daggkåpa och underbart vacker höstvädd+ lite blandat grönt och fin fina trollhasselgrenar.
Vackert och livfullt!
 
Kram kram
 

RSS 2.0