En kväll i festivalens tecken

Igår blev det en kväll på festivalen, först familjen och sedan med fina vänner.
Pappa hämtade mig på jobb och vi körde ner för att äta lite, och sedan möta upp mamma för att se Petra Marklund på Stortorget.
Där i folkmassorna stötte vi även på min älskade pojkvän och hans föräldrar, och de gjorde oss sällskap till Stortorget.
Sedan blev det konsert för hela slanten, och jag njöt!
Händerna upp i luften, blev helt klart en av mina favoriter, och det verkade Stortorget också tycka... Allsång!
Konserten tog slut, och det var dags för mig att möta upp en av mina äldsta vänner, Loulou, och så Josse, för att se JOHNOSSI.
 
En praktfull konsert, och som vi sjöng till "What's the point"... Är lite sliten och hes i rösten idag... Men det var det värt!

-"Vad du är vacker"

Vissa dagar är lite bättre än andra dagar...
Solen har inte skinnit hysteriskt,  det har inte regnat heller, det har inte blåst orkanvindar, så lite vanligt mellanväder, och kanske just därför gick jag ut för att få lite luft under vingarna, rensa huvudet och samla lite ny energi inför eftermiddagen.
Ni vet så som man behöver ibland!
Promenerade runt i närområdet och njöt av att solen stundtals kikade fram och värmde min kind... Mitt trötta huvud blev lite klarare, och sakta började jag känna mig som mig själv igen!
När jag rundade en husknut möte jag min underbara doppräst i sin fina hatt på sin skinande cykel,  fick ett leende och orden:
     -"Vad du är vacker"
Fyra enkla ord, och de gjorde min dag!
Ett oväntat möte, oväntade ord, ett trött huvud och det blev magi i mig...
 
Det krävs så lite för att göra någon annan glad... Så varför inte göra det varje dag?
Ge den gamla tanten du möter på gatan ett leende, ge någon din sittplats på bussen, ge någon i kön/på gatan en komplimang, och jag vågar nästan lova att personen som blir "drabbad" kommer växa lite och le lite mer den dagen!
Vi är alla vackra och alldeles unika, och det finns ingen som är precis som du... Så sträck på dig, håll huvudet högt, le och var dig själv, då kan alla se hur vacker just du är!

Årets första besök på Malmöfestivalen 2013

Igår var det dags...
Årets första besök på Malmöfestivalen!
Vädret under dagen var inte det allra bästa, men när jag blev upphämtad på jobb sken solen och knappt ett moln på himlen kunde ses...
Perfekt festivalväder!
Ganska mycket folk, lite trångt, matos som virar in Gustav Adolfs torg i sitt täcke, och musik från vart och vart annat gathörn... Lycka!
Vi började på Gustav för att få i oss lite mat, och nu har jag ätit årets burrito. Lika god som vanligt, så jag var både mätt och nöjd!
Därefter drog vi oss mot Stortorget... Men på vägen passade jag på att kika i de olika stånden för att se vad som såldes i år. Mycket är ju det "gamla vanliga", med berlocker i tygband att ha runt halsen, armband med olika namn,  peruker, stickade mössor och annat bjäfs... Men så har vi min favoritgata, Skomakaregatan (mellan gågatan och Lilla torg). Det är liksom hantverksgatan... Där säljs egengjorda smycken i silver, tenn, guld, hemgjorda skålar, egenkokt sylt och massa annat kul! Mycket av grejorna hittar du inte någon annan stans, och det är lite kul. Blev tokkär i ett av stånden som sålde smycken i mässing i former av löv, sländor, skalbaggar m.m, blev fast där ett tag innan vi fortsatte till Stortorger för att se en av kvällens "shower", RIX FM FESTIVAL, för den vill man ju inte missa. State of drama, Emmelie de forest, Måns Zelmerlöv ( premiärsjöng sin kommande singel; så bra!!!), Oskar Zia, Eric Saade (kan småtjejerna skrika högre?!), Anton Ewald, Ulrik Munther, Behrang Miri (Malmö ikon/rappare) och ljuvliga Loreen!
Stortorget var i extas under hela kvällen, och jag kunde bara le! Med solen i ryggen, ett folkhav framför mig och bra livemusik, så visar sig Malmö från sin bästa sida! 
Men musiken tar slut och vi lämnade Stortorget, och drog oss mot hantverksgatan, för nu skulle jag ha skalbagge-örhängena!
Det blev en i oxiderat silver och en i mässing, så coola! Och givetvis köpte vi churros med kanelsocker... Smaskigt!!!
 
En mycket trevlig kväll på festivalen med familjen!
Skulle gärna stannat kvar och sett Ansiktet vid 23:45, men efter att ha stått och jobbat hela dagen, var jag ganska trött, så en film hemma med hembakade kladdmuffins lockade lite mer...
Men är nöjd, och vi kommrr garanterat åka ner fler kvällar denna veckan, finns ju fler aryister man gärna vill se!

Lycka i varje tugga!

Choklad... Choooklad... Chokelaud...smaka på det... Visst är det ljuvligt! 
Något så enkelt och litet kan förgylla min kväll...
Inte mycket, eller kanske ibland, utan bara en liten bit, som tugga för tugga får smälta i munnen... Det är lite lycka!
Kombinationen med en bra bok/film, en gosig filt och kanske en kopp thé gör vilken kväll som helst lite mera lyxig.
Vilken choklad det är spelar inte så stor roll, men får jag önska blir det 70 %-ig med smak av mint eller 85 %-ig mild, då dansar mina smaklökar tango!
 
Men finns bara mjölkchoklad, eller någon annan choklad för den delen, tillhanda klagar jag inte över det... Det är ju smaskigt det med!
Det blev ingen festival ikväll, behövde vila lite efter jobb och ladda om inför jobbpasset imorgon... Lördagar är alltid lördagar...
Men om vädret inte blir katastrof (alltid detta väder) så blir det festival imorgon!
Kanske en traditionell burrito eller testa något nytt... Vi får väl se!

...en tröttis bredvid mig...

Är ledig idag på förmiddagen, och har ingenting planerat, vilket faktiskt är ganska skönt...
Solen försöker kika igenom dismolnen, lyckas inte helt, men det är i alla fall ganska varmt.
Det är fredag, och idag börjar Malmöfestivalen!
Tror tyvärr inte att jag kommer ner idag, men jag har en vecka på mig, så någon dag ska jag säkert kunna pricka in...
Finns en del artister som hade varit kul att se, och så är det ju all den goda maten som är kul att prova, titta på folk och vad som säljs i de olika marknadsstånden. Det är folkfest vela veckan!
Tyvärr jobbar jag mer eller mindre hela nästa vecka så får försöka pricka in kvällarna, men det löser sig alltid!
Även om jag inte har något planerat nu på förmiddagen, hade jag eventuellt tänkt mig en promenad i området, men med denna...
...tröttis bredvid mig, får jag antingen strunta i det eller gå en runda själv.
Eller så kan jag ju passa på att läsa en bra bok och bara slapa riktigt ordentligt innan jobbet kallar... Vi får se vad timmarna bjuder på!
 

En postman ska ju ha en post-logga!

Vädret är på bättringsvägen idag, och vi får väl se hur länge det håller i sig...
Men idag blir det inget inlägg om vädret(tro det eller ej)!
Idag gäller det blommor, dessa underbara ting, som jag har lyckan att få jobba med.
Det finns så mycket kul och spännande man kan skapa med dem, bara man vågar!
Idag var det en beställning från Posten... En posten-medarbetare hade dött, och nu skulle det fixas blommor till begravningen. Och vad passar då bättre än....
 
 
En postman ska ju ha en post-logga!
Lite pilligt och klurigt, men det blev bra till slut... Visst var jag nervös innan jag började, det måste ju trots allt se ut som postens logga när jag var färdig, men bara genom att andas och ta det lugnt, gick det vägen!
Det är verkligen inte varje dag, vecka eller månad som man får sådana här beställningar, därför är det ju extra kul när man väl får en!
 

Som om jag vore 4 igen...

Kan väl säga att jag har oddsen emot mig...
Vädergudarna har satt sig på tvären, och idag fick jag veta det med besked!
Vaknade vid sextiden imorse av det lät som om himlen höll på att trilla ner, ett öronbedövande dån...
Ett monsunregn som hette Duga och lite åska på det, finns bättre sätt att vakna på... Åtminstone om ni frågar mig.
Dessutom var det kallt, endast 14 grader, så rått var bara förnamnet!
Men man ska inte klaga, på med strumpor, tjocka leggings, en mysig fleccefilt och en kopp thé löser det mesta...
Så satt vi, mitt hjärta och jag, tills vi tröttnade på smattret mot taket.
I en liten molnlucka vågade vi oss ut ur stugan, och utrustade med gummistövlar och paraply tog vi oss ut i de vattenfyllda gångarna.
Alltså, det är något magiskt med vattenpölar!
Man vill ju bara hoppa i dem, och låta vattnet stänk till höger och vänster och känna sig lite barnslig, så det var precis vad jag gjorde!
 
Ni ser lyckan?! Kände mig som en lycklig 4-åring...
Plask plask!!!
Ibland krävs det så lite för att se lite ljus i tillvaron och njuta lite extra av livet...
Det är ju det lilla som gör helheten!
 Så ut och plumsa i vattenpölar och känn er som barn på nytt! Det skulle vi alla må gott av... Och kom ihåg, våta skor går att torka och smutdsiga kläder att tvätta...

Sommarn...? Hallå!?

Ja, hallå!!!
Vart tog du vägen?!
Ena dagen sken solen från morgon till kväll, inte ett moln så långt ögat kunde nå, ljumma brisar, termometern visade 25 grader plus och inte kunde vi ana att det skulle sluta så fort...
I nästa sekund rullade regn-och åsktunga moln in, solen gömde sig där bakom, ljumheten försvann och ersattes av ett kyligare slag och temperaturen sjönk... 
Nu hör jag nog lite dåligt...! Var det någon som viskade? Hörde jag ordet...höst...? Nej! Nej! Nej!! Jag vägrar!
Vi har inte ens nått mitten av augusti, så jag är inte redo för långa byxor, hela skor och strumpor, långärmade tröjor och sjalar, regn och rusk...
Nä, ge mig ett par veckor till med sol och värme, bad och glass vid havet och långa ljusa sommarkvällar i tunna klänningar och sandaler...
Hösten och vintern blir så lång annars!
Vinden sliter i husknutarna, träd och buskar böjer sig för de starkare krafterna och jag kurar upp mig med en filt i stugans uterum och hoppas på bättre väder... Tyvärr ser det inte lovande ut, ser mörka moln vid horisonten...
 
Jag är väl typiskt svensk, allt detta prat om väder, men det skiftar ju från minut till minut och jag kan inte bli annat än fascinerad!
Kontentan av allt är väl att jag önskar mig lite sommar till... Få putta undan höstkläderna en liten stund till i garderoben!
Vi får väl se om fru Sommar orkar hålla emot lite till mot farbror Höst, mina pengar ligger i alla fall på henne!

Vad händer nu?

Har haft en av mina bästa somrar på länge och samtidigt en av mina värsta...!
Vädret har varit helt underbart, varit på familjesemester på Mallorca och bara njutit, badat i havet, solat massor, träffat fina vänner, ätit massa gott, fyllt år...Listan kan göras lång!
Och sedan har min älskade morfar lämnat oss... Mycket gråt och saknad, gjort vackra blommor, klarat av att sjunga på begravningen, och nu är det bara att försöka ta en dag i taget och försöka leva i nuet istället för i framtiden...
Det har hänt en del, och stundtals känns tillvaron lite svajig, men tack vare att vi har varandra blir resan lite lättare! ♥
Tyvärr har den ljuvliga sommaren blivit lite kyligare och lite mer regnig, men än kan jag njuta av kvällarna i stugan.
Älskade stugan som är sommar för mig!
 
Men nu är det dags att hoppa i lite kläder och packa väskan för en dag på jobbet i blommornas värld.
 

RSS 2.0