Big pumpkin eating small pumpkin

Ni har väl inte missat att det är halloween idag?
Detta är årets pumpaprojekt som min syster och jag fördigställde igår kväll. En stor pumpa äter en liten pumpa, och det tog lite tid att karva ut den, men det var värt allt!
Resultatet blev precis som vi tänkt oss! Och hur mysigt är det inte att tända pumpan och njuta av ljuset när det är riktigt mörkt på kvällarna...
 
Har ni gjort någon fin pumpa?

Höstigt rosa och lila

Måndag igen, och det har varit en fullspäckad helg fylld med roligheter efter en hektisk vecka...
Förra veckan hade vi en hel del begravningsbinderier vilket alltid känns lite speciellt. Det är en otrolig ära att få smycka en sådan viktig stund, men också lite jobbigt om det inte blir som den som beställt tänkt sig, det finns liksom ingen andra chans om det inte klaffar.
 
Denna droppformade dekorationen ville kunden skulle matcha en krans som jag gjort till samma begravning, och det var en höstaktig dekoration i  höstrosa och lila. Enkelt och vackert!
Limeblå hortensia, cerise germini, mörkröd krysantemum, svartlila/röd dahlia, kallrosa rosa, amarant, murgröna, färgade höstlöv och lite annat grönt skapade känslan i denna.
Jag var i alla fall nöjd och hoppas att kunden blev det också!
 
Ha en bra måndag!
 
//Therese

Liten söt höstpumpa

Finns så mycket fint, och inspirationen hoppas jämfota!
Med en liten prydnadspumpa, en enkel ros och lite blandat smått och gott, kan man få en väldigt sött dekoration...
Bara att gröpa ur pumpan, fylla den med stickmassa, sticka i materialen man vill använda(här: ros, krysantemum, ljung, röda bär, silverek) och fästa locket på sidan med hjälp av en kraftig ståltråd, så har man en fin höstig dekoration.
Enkelt och billigt!
 
// Therese

Vacker höstkrans till dörren

Efter min naturrunda blev det en del material över, och det resluterade i en vacker krans att hänga på dörren.
Lindade materialen på en halmstomme, och lindade sedan en bit med bara tunn myrtentråd i guld, för att skapa en mer spännande känsla och ge en annan textur, och jag tycker att det gör att den känns lite lyxigare...
När allt var lindat, stack jag in kastanjerna där det behövdes/passade, och det hela avslutades med ett tunt sidenband!
Och nu hänger den på ytteerdörren, och gör mig glad varje gång jag kommer hem!
Så enkel att göra och vacker blev den!
 
//Therese

Naturen är den största inspirationen

Igår var det en helt underbar höstdag, med hög och kalluft, och jag vaknade totalt utvilad och full av inspiration!
Tog mig i kragen och gick ut på en lång promenad för att samla material till en vacker höstbukett.
Först hade jag lite svårt att se potentialen i den vissnade solidagon, och i smällebärsbuskarna, men så öppnade jag upp mina vyer, och det mesta fick följa med i min påse.
Komplitterade med att köpa en rosa ljung(varför har man inte trädgård?!) och vackra orangea buntrosor, och precis utanför ytterdörren växte supervacker silverek, och då "lånade" jag lite blad.
Sedan stiftades allt material upp som inte hade tillräckligt långa stjälkar, nypon, röda bär, höstlöv, smällebär, vildhallon, ljung, kastanjer m.m.
Och så sattes det ihop till en bukett, och här nedan ser ni reslutatet:
Älskar hela kombinationen, och den ger så underbar höstkänsla!
Från att ha varit högst tveksam med allt material, så blev det riktigt vackert, och ännu en gång fick jag bevis på hur fantastisk naturen är, och hur mycket vackert man kan hitta!
I slutet av min runda var allt vackert, och jag började nästan överväga att gå in i trädgårdar för att plocka fina saker jag såg, men insåg mina begränsningar och lät bli!
Och en liten närbild!
 
Nu känner jag mig laddad på riktigt!
 
//Therese

RSS 2.0